Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου, 2015

  • Από αύριο μεγαλώνει η ημέρα
  • Λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν το σχηματισμό αιθαλομίχλης, το υπουργείο Περιβάλλοντος συνιστά στους πολίτες της Αττικής να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τζάκια και σόμπες στερεών καυσίμων τη Δευτέρα και την Τρίτη.
  • Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 θα ενεργοποιηθεί για έκτη φορά η Κάρτα Αλληλεγγύης. Ειδικότερα, ποσό 16,29 εκατ. ευρώ, θα πιστωθεί σε 145.330 δικαιούχους. Επίσης την ίδια μέρα θα γίνει η τέταρτη καταβολή του Επιδόματος Ενοικίου στους δικαιούχους, των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί. Το ποσό των 2.424.864,49 ευρώ θα πιστωθεί στους 19.443 λογαριασμούς των ιδιοκτητών ακινήτων.
  • Τα οικονομικά των δήμων και η μεταναστευτική - προσφυγική κρίση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντηση που είχε σήμερα με τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με επικεφαλής τον πρόεδρο της Γιώργο Πατούλη.
  • Διευκρινίσεις σχετικά με τις καταγγελίες που έκανε νωρίτερα ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, περί κατάργησης της υποχρέωσης ανάρτησης στο Διαδίκτυο πληθώρας δαπανών έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.
  • Με τον πρόεδρο της Παλαιστίνης Μαχμούτ Αμπάς συναντήθηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης και στελέχη του κόμματος. Η ΝΔ θα στηρίξει στην ψηφοφορία που θα γίνει την Τρίτη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

Κόσμος

  • Στην πολιτική δηλώνει πως θα γυρίσει ο μεγαλοεπιχειρηματίας Μπ. Ταπί, ενώ καλείται να επιστρέψει 404 εκ. ευρώ στο γαλλικό δημόσιο. Ενώπιον του Δικαστηρίου της Δημοκρατίας έχει κληθεί και η Κρ. Λαγκάρντ.
  • «Το ζητούμενο για τη χώρα είναι η σταθερότητα» επανέλαβε τη Δευτέρα ο Μαριάνο Ραχόι, ανοίγοντας και αυτός σιγά-σιγά τα χαρτιά του εν όψει των διαβουλεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης στην Ισπανία. «Πρέπει να δημιουργήσουμε βεβαιότητες» τόνισε, περιγράφοντας τα κόμματα με τα οποία ίσως υπάρχει κοινός τόπος.
  • Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διεργασίες στα πολιτικά κόμματα της Ισπανίας μετά το «περίπλοκο» (στην καλύτερη περίπτωση) αποτέλεσμα της κάλπης. Οι Σοσιαλιστές μπορεί να καταποντίστηκαν, όμως παρόλα αυτά ο ρόλος τους για την όποια απόπειρα σχηματισμού κυβέρνησης είναι κομβικός. Τη Δευτέρα δήλωσαν ότι δεν ψηφίζουν Ραχόι.
  • Οι δυνάμεις του Ιράκ θα ξεκινήσουν επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης Ραμάντι από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε αντιστράτηγος των δυνάμεων του Ιράκ στην κρατική τηλεόραση.
  • Πέντε άτομα συνέλαβαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων στη διάρκεια εφόδων σε κατοικίες στις Βρυξέλλες το βράδυ της Κυριακής και τη Δευτέρα, στο πλαίσιο των ερευνών για τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε η Εισαγγελία. Οι συλληφθέντες αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι.

Οικονομία

  • Μόνον η Cosco κατέθεσε τελικά οικονομική προσφορά για την εξαγορά του 51% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) -με option έως το 67% των μετοχών-, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες.
  • Την εντατικοποίηση όλων των ενεργειών της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 ζήτησε ο υφυπουργός Οικονομίας - Ανάπτυξης - Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης από το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), με το οποίο συναντήθηκε σήμερα.
  • «Μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, πυρήνα των έμμεσων και των άμεσων ξένων επενδύσεων θα αποτελέσουν το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και η εκκαθάριση των κόκκινων δανείων, καθώς θα δώσουν το έναυσμα για νέες ουσιαστικές επενδύσεις», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Μ.Μαΐλλης. Τόνισε δε ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις προτίθενται να συνεχίσουν να επενδύουν στην Ελλάδα και ότι δεν έφυγαν τα χρόνια της κρίσης, σημειώνοντας ότι πραγματοποιούν επενδύσεις ύψους 4,2 δισ.ευρώ.

Αθλητισμός

  • Ψυχρολουσία για την ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ, καθώς προηγήθηκε στο σκορ αλλά ηττήθηκε 2-1 από τον Λεβαδειακό, για την 15η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι σκόραραν στο 16' με τον Γιόχανσον και οι φιλοξενούμενοι στο β' ημίχρονο γύρισαν το ματς με τέρματα των Τριπιτσέρη στο 62' και Ντομοβίτσκι στο 70'. Τραγικό το λάθος του τερματοφύλακα Ανέστη στο πρώτο γκολ των φιλοξενούμενων.
  • Εξώδικα προς... κάθε κατεύθυνση (Σούπερ Λιγκ, ΕΠΟ, ΚΕΔ) έστειλε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με αφορμή την τιμωρία του για τα όσα έγιναν στο γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά -όπως υποστηρίζει- έγιναν και στο γήπεδο Περιστερίου κατά την αναμέτρηση του Ατρομήτου με τον Πανιώνιο, όμως χωρίς να τιμωρηθεί η γηπεδούχος ομάδα. Παράλληλα έστειλε και επιστολή προς τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου