Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου, 2015

  • Νέο ναυάγιο με 11 νεκρούς, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στα ανατολικά του Φαρμακονησίου, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Τρεις από τους διασωθέντες περισυνελέγησαν σε κωματώδη κατάσταση και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Λέρου. Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων.
  • Λόγω της αναμενόμενης πτώσης της επιβατικής κίνησης τις ημέρες των εορτών, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ματαιώνει ορισμένα τοπικά δρομολόγια, καθώς και δύο νυχτερινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
  • Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα, Τετάρτη. Θα είναι η τελευταία συνεδρίαση για το 2015.
  • Με ευρεία πλειοψηφία, αλλά και πολλές απουσίες, κυρίως από τη ΝΔ, ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το σύμφωνο συμβίωσης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια ακούστηκαν ακραίες εκφράσεις από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ έντονη ήταν η αντιπαράθεση του βουλευτή του Ποταμιού Γ.Αμυρά και του συναδέλφου του από τους ΑΝΕΛ Κ.Κατσίκη.
  • Ανακοινώθηκαν τα μεσάνυχτα της Τρίτης τα τελικά αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη προέδρου. Με βάση τα αποτελέσματα, η διαφορά Μεϊμαράκη - Μητσοτάκη είναι 11,3%.

Κόσμος

  • Δίωξη ασκήθηκε σήμερα, Τρίτη, σε βάρος ενός 19χρονου από την Πενσιλβάνια των ΗΠΑ με τις αρχές να τον κατηγορούν ότι προσπάθησε να βοηθήσει άλλα πρόσωπα να ταξιδέψουν στη Μέση Ανατολή και να ενταχθούν στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, γνωστοποίησε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
  • «Έφυγε» σε ηλικία 92 ετών η «Μαντάμ Κλοντ», κατά κόσμον Φερνάντ Γκριντέ. Υπήρξε η θρυλική μαστροπός που διηύθυνε επί δεκαετίες ένα από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα δίκτυα πορνείας στη Γαλλία.
  • Στο στόχαστρο της ομάδας χάκερ-ακτιβιστών Anonymous βρίσκεται η Τουρκία. Η οργάνωση πραγματοποίησε κυβερνοεπίθεση κατά τουρκικών ιστοσελίδων την προηγούμενη εβδομάδα, προκαλώντας προβλήματα στη λειτουργία 40.000 τουρκικών ιστοσελίδων.
  • Νέες αντιδράσεις προκαλεί ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για το προεδρικό χρίσμα, Ντόναλντ Τραμπ, εξαιτίας χυδαίας έκφρασης που χρησιμοποίησε για να περιγράψει την ήττα της Χίλαρι Κλίντον από τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος το 2008. «Ήταν φαβορί και πήρε τα ...» είπε ο Τραμπ, χρησιμοποιώντας τη λέξη schlong, αργκό στα εβραϊκά για τα ανδρικά γεννητικά όργανα.
  • Επίθεση εναντίον των δυνάμεων επιβολής της τάξης απετράπη την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή της Ορλεάνης στην κεντρική Γαλλία, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Οικονομία

  • Στους λογαριασμούς των 16.885 δικαιούχων θα πιστωθεί σήμερα, Τετάρτη το ποσό των 4.697.469,88 ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος  «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
  • Μειώσεις στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων από 5% έως 20% εισηγείται προς το υπουργείο Οικονομικών η αρμόδια Επιτροπή για την αναμόρφωση των αντικειμενικών τιμών που έχει συσταθεί. Η Επιτροπή εισηγείται, οι μειώσεις τιμών να κυμαίνονται από 5% στις φθηνότερες περιοχές, να κλιμακώνονται σε 10% στις μεσαίες και να φθάνουν ως το 20% στις ακριβότερες περιοχές.
  • Η προώθηση της διαμεσολάβησης ως μέσο για την αλλαγή της νοοτροπίας των πολιτών και την επιτάχυνση των διαδικασιών στο χώρο της Δικαιοσύνης προωθείται από τον Οργανισμό Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ), ο οποίος παρουσιάστηκε σήμερα, Τρίτη. «Η διαμεσολάβηση καλείται να δώσει λύση στο χρόνιο πρόβλημα της επιτάχυνσης της απονομής δικαιοσύνης», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΟΠΕΜΕΔ Π.Πικραμμένος.

Αθλητισμός

  • Σκληρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, στην εκδήλωση των βραβείων ΠΣΑΤ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη. Έτσι λοιπόν, μετά και τη μη τήρηση του κανόνα στο Περιστέρι όπου δεν διεκόπη ο αγώνας, παρά τη ρίψη φωτοβολίδας ευθείας βολής, ο κ. Κοντονής έστειλε τη δική του απάντηση σε όλους λέγοντας πως «αυτή η κατάσταση θα σταματήσει».
  • Φιλανθρωπικού χαρακτήρα τουρνουά διεξήχθη την Τρίτη στο δημοτικό γήπεδο Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό την ενίσχυση άπορων οικογενειών. Συμμετείχαν σε αυτό οι ακαδημίες ποδοσφαίρου Junior του ΠΑΟΚ, του Θερμαϊκού Θέρμης, των Πρότυπων Εκπαιδευτηρίων, του Αρσακλή ΑΠΣ Πανοράματος και ομάδων βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ και του Δήμου Θέρμης. Τη σκυτάλη παίρνει η ΑΕΚ...
  • Γνωστό έγινε την Τρίτη το πλήρες πρόγραμμα στη φάση των «16» στο Κύπελλο Ελλάδας, με τους πρώτους αγώνες να διεξάγονται το τριήμερο 5-7 Ιανουαρίου και τις ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου