Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου, 2015

  • Οι προσφυγικές ροές προς τα νησιά του Αιγαίου, με προορισμό το όνειρο της βόρειας Ευρώπης, συνεχίζονται αμείωτες, ενώ ο αριθμός όσων έχουν φτάσει στην ΕΕ φέτος έχει ήδη ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο. Στη Λέσβο, παραμένουν χιλιάδες στο κέντρο καταγραφής στη Μόρια και στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, ενώ οι αφίξεις συνεχίζονται στην ανατολική, τη βόρεια και ακόμη και τη νότια πλευρά του νησιού.
  • Μετά την επίσκεψή της στη Λέσβο για να ευαισθητοποιήσει για την προσφυγική κρίση, η διάσημη αμερικανίδα ηθοποιός Σούζαν Σάραντον ανέφερε πως η Ελλάδα «έχει επωμιστεί μεγαλύτερο βάρος από όσο της αναλογεί». Οι ΜΚΟ που βρίσκονται στο νησί «κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν», ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως επιστρέφοντας στις ΗΠΑ σκοπεύει να «καταστήσει σαφές ότι πρόκειται για ανθρωπιστική κρίση, κι όχι για πολιτικό ζήτημα».
  • Τραγική κατάληξη είχε πυρκαγιά σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα το μεσημέρι των Χριστουγέννων: Ένα μωρό τεσσάρων μηνών βρέθηκε απανθρακωμένο μετά την κατάσβεση της φωτιάς. Τα αίτια της πυρκαγιάς βρίσκονται υπό διερεύνηση.
  • Την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να καταστήσει την Ελλάδα ενεργειακό κέντρο, τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, επισημαίνοντας ότι αυτό θα αναβαθμίσει τις γεωπολιτικές και γεωοικονομικές δυνατότητές της χώρας, θα δώσει τη δυνατότητα να έχει η Ελλάδα ενέργεια σε ανταγωνιστικό κόστος και τιμές, και θα συμβάλει στη σταθερότητα στην περιοχή.
  • Τους καλεσμένους και τους ιδιοκτήτες σπιτιού στην Παιανία έβαλαν στο στόχαστρο τα ξημερώματα των Χριστουγέννων τρεις ληστές. Οι δράστες χτύπησαν την ώρα που οι καλεσμένοι έφευγαν και η λεία ανήλθε σε περίπου 1.500 ευρώ.

Κόσμος

  • Σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών χτύπησε το βράδυ τμήματα του βόρειου Αφγανιστάν και του βόρειου Πακιστάν. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στις πρωτεύουσες των δύο χωρών, Καμπούλ και Ισλαμαμπάντ.
  • H γέφυρα του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη έγινε -σύμφωνα τουλάχιστον με το γραφείο του τούρκου προέδρου- το σκηνικό ενός παρ' ολίγον δράματος που είχε όμως αίσια κατάληξη χάρη... στην αποφασισστική παρέμβαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Απελπισμένος άνδρας ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή του πέφτοντας στο Βόσπορο, μέχρι που πέρασε από το σημείο η προεδρική οχηματοπομπή...
  • Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παρουσίασε στοιχεία που παρουσιάζουν, σύμφωνα με τη Μόσχα, πώς οι τζιχαντιστές της ISIS προσαρμόζουν τις οδούς που χρησιμοποιούν για το λαθρεμπόριο πετρελαίου το οποίο, κατά τη ρωσική πλευρά, συνεχίζει να «ρέει» προς την Τουρκία. H διέλευση, υποστηρίζεται, γίνεται μέσω του Ζάχο στη μεθόριο Ιράκ και Τουρκίας.
  • Χιλιάδες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, μαχητές του Μετώπου Αλ Νόσρα αλλά και πολίτες θα απομακρυνθούν Σάββατο από τρία προάστια στα νότια της Δαμασκού, μετά την επίτευξη μιας πρωτοφανούς συμφωνίας με το συριακό καθεστώς που τους εξασφαλίζει την ασφαλή διέλευσή τους και τη μεταφορά τους στη Ράκα και τη Μάρεα.
  • Ο Ζαχράν Αλούς, ο ηγέτης της Τζάις αλ Ισλάμ, μιας από τις ισχυρότερες ανταρτικές οργανώσεις που δρουν στα προάστια της Δαμασκού, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή, ανέφεραν ξεχωριστά πηγές των αντικαθεστωτικών οργανώσεων και ο συριακός στρατός.

Οικονομία

  • Είναι δυνατή η διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος μέχρι το 2050 χωρίς να υπάρξουν άλλες μειώσεις συντάξεων, κύριων και επικουρικών, με σταδιακή μείωση των ελλειμμάτων μέσω σειράς μέτρων που περιέχονται σε μελέτη με πλήρη αναλογιστική τεκμηρίωση, τονίζει ο Σάββας Ρομπόλης, καθηγητής Οικονομικών Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και επί σειρά ετών επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.
  • «Δεν θα πιάσουμε όλα τα χρήματα, θα πιάσουμε όμως ένα μεγάλο κομμάτι» διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ.Αλεξιάδης, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για τις λίστες με τα εμβάσματα. Οι χειρισμοί μας στη λίστα Φαλτσιανί δείχνουν πόσο διαφέρουμε από τους άλλους, σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης και πρόσθεσε: «Επί των ημερών μας, σε λιγότερες από τρεις εβδομάδες οι αρμόδιοι  μηχανισμοί θα είναι έτοιμοι να ελέγξουν δεκάδες ονόματα».
  • Η Lukoil, η δεύτερη σε μέγεθος ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία που έχει ήδη διακόψει τη λειτουργία της στην Ουκρανία και την Εσθονία, σκοπεύει να πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει και στις δύο άλλες χώρες της Βαλτικής, τη Λιθουανία και τη Λετονία, λόγω του «αντιρωσικού» κλίματος που επικρατεί σε αυτές, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της.

Αθλητισμός

  • Η παρατεταμένη αγωνιστική πτώση που διανύει η Μίλαν τα τελευταία χρόνια οδηγούν τους ιθύνοντες της ομάδας σε πολλές αλλαγές του ρόστερ, προκειμένου να βρεθεί ένας κορμός που θα μπορέσει να σηκώσει τη βαριά φανέλα του συλλόγου. Τις τελευταίες ώρες, ένας πρώην γνώριμος στα ελληνικά γήπεδα, ο Κέβιν Μιραλάς, μπήκε στο «μικροσκόπιο» των «ροσονέρι».
  • Ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, πολύ πιο γνωστός βεβαίως στο ευρύ κοινό ως ο περίφημος Πελέ, υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός με τον νεαρό συμπατριώτη του και αστέρα της Μπαρτσελόνα, Νεϊμάρ. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Placar» ο «βασιλιάς» χαρακτήρισε τον ποδοσφαιριστή της ισπανικής ομάδας ως «απλά ένας καλός ποδοσφαιριστής».
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου