Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2015

  • Ένα τετράχρονο κοριτσάκι από τη Νεάπολη Λασιθίου άφησε την τελευταία του πνοή, την Τρίτη, έπειτα από επέμβαση ρουτίνας σε νοσοκομείο του Ηρακλείου. Το παιδί εισήχθη σε κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση και να αφαιρεθούν «κρεατάκια».
  • Συνεχίζεται το συνεχόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων.
  • Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης με χιονοπτώσεις που θα ξεκινήσουν από τα βόρεια και θα επεκταθούν σταδιακά σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα πέσει ώς και 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς προβλέπεται χιόνι ακόμα και στα βόρεια προάστια του Λεκανοπεδίου.
  • Θερμαινόμενη αίθουσα για τους άστεγους ανοίγει από την Τετάρτη ο δήμος Αθηναίων, λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού τα επόμενα 24ωρα. Ποιοι θερμαινόμενοι χώροι θα λειτουργήσουν σε όλη την Περιφέρεια Αττικής για τη φιλοξενία και προστασία των πολιτών.
  • «Παρά τις ρητές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, η κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας εξελίσσεται αρνητικά, έχει γίνει εκ νέου αφόρητη και τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη» αναφέρει ο Δήμος Αθηναίων, καλώντας την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα, εν όψει και του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας.

Κόσμος

  • Η Γερμανία πρέπει να μειώσει τα επιδόματα που δικαιούνται να λαμβάνουν μετανάστες από άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε η υπουργός Εργασίας Αντρέα Νάλες σε δηλώσεις του που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Rheinische Post.
  • Η κυβέρνηση της Νορβηγίας ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, την πρόθεσή της να επαναπροωθεί όλους τους πρόσφυγες που φθάνουν στο έδαφος της χώρας από κάποιο άλλο κράτος του χώρου Σένγκεν -κυρίως τη Σουηδία-, διαμηνύοντας ότι θέτει στόχο την εφαρμογή μιας πολιτικής ασύλου η οποία θα είναι «ανάμεσα στις πιο αυστηρές στην Ευρώπη». Το σχέδιο νόμου για το προσφυγικό που παρουσίασε η δεξιά κυβέρνηση περιλαμβάνει αυστηρά μέτρα.
  • Αυξημένα μέτρα ασφαλείας υπό τον φόβο επιθέσεων και εν μέσω των εορτασμών για τη νέα χρονιά θα λάβουν Λονδίνο και Νέα Υόρκη, καθώς και στην Βιέννη. Καθησυχαστικές οι Βρυξέλλες, μετά τη σύλληψη δύο ατόμων με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν επιθέσεις την Πρωτοχρονιά.
  • Οι αυστριακές αρχές επαναπροώθησαν τις τελευταίες τρεις μέρες εκατοντάδες μετανάστες στην γειτονική Σλοβενία, διότι υπέβαλαν ψευδή στοιχεία για την εθνικότητα τους, προσπαθώντας να αυξήσουν τις πιθανότητες τους να λάβουν άσυλο, δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος της αστυνομίας.
  • Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι δύο αδέλφια στην Ισπανία κρατούσαν επί χρόνια φυλακισμένο τον αδελφό τους σε περιστερώνα, μέσα σε άθλιες συνθήκες και εισέπρατταν το μηνιαίο επίδομα αναπηρίας του, ύψους περίπου 1.000 ευρώ.

Οικονομία

  • Τα οικογενειακά επιδόματα δ' τριμήνου 2015 (ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών) θα καταβάλλει ο ΟΓΑ την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση Α21 μέχρι 25-11-2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις.
  • Εν όψει της ολοκλήρωσης των εργασιών για το κλείσιμο του έτους, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ εξέδωσε αναλυτικό προγραμματισμό με τις ημερομηνίες διακοπής και επαναλειτουργίας λειτουργίας βασικών εφαρμογών του Taxis.
  • Ανοικτό ενδεχόμενο να επιβληθεί φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές άφησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. «Εμείς προσπαθούμε να βρούμε εισροές στο σύστημα οι οποίες θα έχουν και έναν στοιχειώδη κανόνα δικαιοσύνης. Οι επιλογές είναι περιορισμένες. Πιθανόν μία εκδοχή φόρου επί συναλλαγών, εάν είναι μελετημένη, δεν μπορώ να την αποκλείσω», είπε ο κ. Σταθάκης.

Αθλητισμός

  • Το ντέρμπι στο φινάλε του πρώτου γύρου της Premier League δεν ανέδειξε νικητή. Λέστερ και Μάντσεστερ Σίτι έμειναν στο 0-0, ωστόσο, η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι χάρις στην 6η εφετινή της ισοπαλία κατάφερε να παραμείνει στην κορυφή μετά από 19 αγωνιστικές, έστω κι αν αυτή την φορά δεν βρίσκεται μόνη της στο ρετιρέ, αλλά με «συγκάτοικο» (Άρσεναλ).
  • Η Επιτροπή Δεοντολογίας απεφάνθη τελεσίδικα πως η ΠΑΕ ΑΕΚ απαλάσσεται πλήρως για το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εκδόθηκε στις 21 Αυγούστου, παραμονές της έναρξης του πρωταθλήματος. Το Νοέμβριο υπήρχε εισήγηση για επιβολή προστίμου 20.000 Ευρώ με υποχρέωση ανάκλησης και η υπόθεση παραπέμφθηκε στο δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας, η οποία σήμερα αποδέχθηκε υπερασπιστική γραμμή της ΠΑΕ ΑΕΚ. Σύμφωνα με αυτή, οι μομφές της ΑΕΚ προς τα θεσμοθετημένα όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είναι αναληθείς και συνεπώς δεν συντελείται συκοφαντική δυσφήμηση.
  • Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι και επίσημα ο Ολιβιέ Μπουμάλ, καθώς η «πράσινη» ΠΑΕ γνωστοποίησε σήμερα την απόκτηση του Καμερουνέζου μεσοεπιθετικού από τον Πανιώνιο. Ο 26χρονος άσος, ο οποίος την τρέχουσα σεζόν έχει αγωνιστεί και στις 15 αναμετρήσεις που έχουν δώσει οι «κυανέρυθροι» στο πρωτάθλημα με απολογισμό τέσσερα γκολ και έξι ασίστ, υπέγραψε στο «τριφύλλι» μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Διαβάστε τις πρώτες δηλώσεις του...
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου