Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου, 2015

  • Εναντίον της γενικότερης στάσης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στρέφεται το Ποτάμι, με αφορμή τα περί στράτευσης γυναικών που πρόκειται να υπηρετήσουν στα σώματα ασφαλείας, λέγοντας πως ο υπουργός «γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος», ενώ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως «τον καλύπτει και του αφήνει χώρο στην διαμόρφωση της νέας "κυρίαρχης ιδεολογίας" του εθνολαϊκισμού». Σε απάντησή τους, οι ΑΝΕΛ μιλούν για άναρθρες και υστερικές κραυγές» από το Ποτάμι.
  • Συνελήφθη στην Καλλιθέα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής ένας 56χρονος για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Ο 56χρονος ημεδαπός κατηγορείται ότι το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, στο σπίτι του στην Καλλιθέα, προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικου αγοριού, προσφέροντάς του ως αμοιβή μικρό χρηματικό ποσό.
  • Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών σημειώθηκε στη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου στο νότιο Αιγαίο, στην υποθαλάσσια περιοχή ανατολικά-νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Η δόνηση, εστιακού βάθους δέκα χιλιομέτρων, έγινε αισθητή σε αρκετά νησιά των Δωδεκανήσων. Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.
  • Εφιαλτικές στιγμές έζησε ένα ζευγάρι στην Ηλεία ανήμερα των Χριστουγέννων, όταν τρεις κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι τους, στην περιοχή Δουνέικα, με πιστόλι και βαριοπούλα και αφού τους χτύπησαν κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματοκιβώτιο που περιείχε 90.000 ευρώ.
  • Σπείρα που μετέφερε και εισήγαγε στην Ελλάδα από τη δυτική Ευρώπη μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών (κοκαΐνη και κάνναβη), τις οποίες στη συνέχεια διακινούσε στην εγχώρια αγορά, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, τρεις υπήκοοι Αλβανίας και ένας ημεδαπός, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 9 κιλά κοκαΐνης.

Κόσμος

  • Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους σε περιοχές στα σύνορα της Παραγουάης με την Ουρουγουάη, τη Βραζιλία και την Αργεντινή, εξαιτίας της πλημμύρας που προκλήθηκε από τις σφοδρές βροχοπτώσεις οι οποίες συνδέονται με το φαινόμενο Ελ Νίνιο.
  • Με εμπρηστικές αναφορές που προκάλεσαν, για άλλη μία φορά, επικρίσεις ακόμη και στην Πράγα παρουσίασε ο τσέχος πρόεδρος Μίλος Ζέμαν την «προσέγγισή» του στην προσφυγική κρίση, λέγοντας πως οι προσφυγικές ροές είναι «οργανωμένη εισβολή». Ο τσέχος πρωθυπουργός επέκρινε τις αναφορές του προέδρου, λέγοντας πως ο Ζέμαν «επανέλαβε τις προκαταλήψεις και την απλούστευση των γεγονότων».
  • Τζιχαντιστικοί λογαριασμοί στο Διαδίκτυο διαδίδουν ηχογραφημένο μήνυμα που αποδίδεται, ακόμη χωρίς επιβεβαίωση από τρίτους, στον αρχηγό της ISIS, τον λεγόμενο «χαλίφη» Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, με στόχο να «εμψυχώσει» τους υποστηρικτές της οργάνωσης. «Όσο πιο σφοδρός γίνεται ο πόλεμος απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος, τόσο αγνότερο και σκληρότερο γίνεται» ακούγεται να λέει το μήνυμα.
  • Η κουρδική ένοπλη ομάδα ΤΑΚ, που παλιότερα συνεργαζόταν με το ΡΚΚ, διεκδίκησε την ευθύνη για την έκρηξη στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν, το μικρότερο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Εξαιτίας της έκρηξης είχε χάσει τη ζωή της μία καθαρίστρια και είχε τραυματιστεί συνάδελφός της.
  • Η αυστριακή αστυνομία ανέφερε πως «φιλική ξένη υπηρεσία» έχει προειδοποιήσει για κίνδυνο επίθεσης κατά τη διάρκεια των γιορτών σε «αριθμό ευρωπαϊκών πρωτευουσών», πριν την Πρωτοχρονιά. Η Βιέννη ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας, αλλά τονίζει πως δεν διαπιστώνει λόγο ακύρωσης συγκεντρώσεων. Δεν δόθηκαν συγκεκριμένες πληροφορίες, αναφέρει η Βιέννη.

Οικονομία

  • Το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και, αμέσως στη συνέχεια, τα κόκκινα δάνεια είναι στην κορυφή του προγράμματος της κυβέρνησης με το ξεκίνημα του 2016, με στόχο την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. Το νομοσχέδιο για το πρώτο «κλείνει» και, μετά το πρώτο ραντεβού με την τρόικα στις αρχές Ιανουαρίου, αναμένεται στη Βουλή στα μέσα του επόμενου μήνα, ενώ ο φάκελος των κόκκινων δανείων θα ακολουθήσει τις επόμενες εβδομάδες.
  • Επιβλαβή αποτιμά ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης την παρουσία του ΔΝΤ «στον συσχετισμό σε θέματα όπως τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και τις μεταρρυθμίσεις», λέγοντας πως το Ταμείο δεν έχει να «προθέσει κάτι» με την παραμονή του στο ελληνικό πρόγραμμα. «Ό,τι έχει να δώσει η συζήτηση στην ανάγκη να μειωθεί το χρέος, το έχει δώσει» ανέφερε ο υπουργός.
  • To 2016 θα είναι κρίσιμο έτος για την ενωμένη Ευρώπη. Οι επικεφαλής πέντε από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς συνδέσμους της Γερμανίας φοβούνται ότι οι βαθιές διαιρέσεις όσον αφορά τον τρόπο χειρισμού της προσφυγικής κρίσης και ο αυξανόμενος εθνικισμός μεταξύ των κρατών-μελών θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διάσπαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αθλητισμός

  • Ο νόμος του «Ανφιλντ» μέτρησε για ακόμα μια φορά και η Λίβερπουλ νίκησε 1-0 τη Λέστερ, για τη 18η αγωνιστική της Premier League, γνωστή και ως «Boxing Day». Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό, εκμηδένισε το «φονικό δίδυμο» των φιλοξενούμενων (αλλαγή έγιναν οι Βάρντι, Μαχρέζ) και υποχρέωσε τη Λέστερ στην πρώτη της ήττα μετά από ακριβώς τρεις μήνες (26 Σεπτεμβρίου, 2-5 από την Αρσεναλ). Η Σαουθάμπτον όμως προσγείωσε... ανώμαλα την Αρσεναλ των τεσσάρων συνεχόμενων νικών κατά τον Δεκέμβριο. Το σερί αυτό διεκόπη απότομα με διασυρμό 4-0 στο «Σεντ Μέρις» που αφήνει τους «κανονιέρηδες» στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ανήμπορους να εκμεταλλευτούν την απώλεια της Λέστερ στο Λίβερπουλ.
  • Την επιθυμία του να συνεχίσει στον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Λεάντρο Σαλίνο με δηλώσεις του στην κάμερα της «Nova». Ο βραζιλιάνος μπακ των «ερυθρόλευκων» μίλησε επίσης για τις αναμνήσεις του από τη χρονιά που ολοκληρώνεται, καθώς και για το τι περιμένει από τη νέα χρονιά. Τέλος κλήθηκε να ξεχωρίσει τον κορυφαίο έλληνα.
  • «Φωτιά» έχουν πάρει τα σενάρια περί απόλυσης του Λουίς Φαν Γκάαλ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά και την ήττα των «κόκκινων διάβολων» από τη Στόουκ με 2-0. Ο ολλανδός τεχνικός όμως φρόντισε να στείλει το δικό του μήνυμα στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου