Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Πρωτιά Μεϊμαράκη με 51,4% στην Ηλεία - Όλα τα αποτελέσματα

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου, 2015

Πέραν κάθε προσδοκίας, ακόμη και των πιο αισιόδοξων, ήταν η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στην Ηλεία. Στον Πύργο, οι τέσσερις κάλπες που είχαν στηθεί στο φουαγιέ του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, δέχτηκαν από τις πρώτες ώρες τις διαδικασίας μεγάλη ροή πολιτών.
Οι κάλπες άνοιξαν κανονικά στις 7 το πρωί, με το ηλεκτρονικό σύστημα αυτή τη φορά να αντεπεξέρχεται των απαιτήσεων και να μη δημιουργεί σοβαρά προβλήματα. Αυτό διαπίστωσε με χαρά και ικανοποίηση η Πρόεδρος της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής του νομού Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου λέγοντας «Δεν αντιμετωπίζουμε κανένα σοβαρό πρόβλημα, οι εφορευτικές επιτροπές δουλεύουν κανονικά. Η προσέλευση είναι μεγάλη και ξεπερνά τις προσδοκίες μας» είπε η κα.Παπαδοπούλου που παρακολουθούσε τη διαδικασία λεπτό προς λεπτό. Αυτό άλλωστε επιβεβαίωναν και τα μέλη των επιτροπών με τον κ.Γιώργο Γιαννακόπουλο να τονίζει πως «το σύστημα αντεπεξήλθε πλήρως ακόμα και τις πρωινές ώρες που υπήρχε κοσμοσυρροή» καθησυχάζοντας πως το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου δεν υπήρχε περίπτωση να επαναληφθεί. Η μόνη παραφωνία που δημιούργησε μικρή ένταση και εκνευρισμό ήταν η αναντιστοιχία πολλών στοιχείων των ταυτοτήτων των πολιτών με τα στοιχεί που είναι καταχωρημένα στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών, γεγονός που δημιούργησε καθυστερήσεις και γκρίνια. Ωστόσο, μετά από την τηλεφωνική διασταύρωση των στοιχείων η διαδικασία συνεχιζόταν.  
Λίγο μετά τις 11 άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στον Πύργο ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας. «Σήμερα είναι μια μέρα καθοριστικής σημασίας για τη ΝΔ αλλά και για την ίδια τη δημοκρατία. Η ανάδειξη του νέου αρχηγού της ΝΔ θα είναι η απαρχή μιας εντονότερης διεργασίας μέσα στα πλαίσια του πολιτεύματος, όπου θεωρώ απαραίτητο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια πιο αξιόπιστη λειτουργία των θεσμών. Σήμερα είμαι απολύτως ικανοποιημένος από την προσέλευση των φίλων της ΝΔ. Είναι ένα σημείο που γεννάει ελπίδα, είναι ένα σημείο που δημιουργεί την πεποίθηση ότι ο κόσμος κατανοεί την κρισιμότητα των στιγμών. Εύχομαι λοιπόν να έχουμε τον αρχηγό που χρειάζεται το κόμμα και η χώρα για να δούμε πιο σταθερά βήματα εξόδου από την κρίση».
Στη διαδικασία συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ηλείας Ανδρέας Κορδονούρης που στάθηκε στη συμμετοχή των νέων ανθρώπων στη διαδικασία που ήταν αξιοσημείωτη. «Η συμμετοχή είναι μεγαλύτερη της αναμενόμενης και από την δική μας πλευρά της ΟΝΝΕΔ είναι ενθαρρυντικό ότι έχουν συμμετάσχει και αρκετά νέα άτομα, που αυτό σημαίνει πολλά για την επόμενη μέρα και για τον νέο πρόεδρο. Το μήνυμα της συμμετοχής, που πρέπει να πάρει ο νέος αρχηγός είναι ότι υπάρχει από πίσω μεγάλη βάση η οποία αναζητά σε ένα νέο ηγέτη την επανένωση και το άνοιγμα της κεντροδεξιάς ώστε να υπάρχει αποτελεσματική αντιπολίτευση απέναντι στην καταστροφική κυβέρνηση και να αποτελέσει την αυριανή κυβερνητική επιλογή» υπογράμμισε.
Την αισιοδοξία του πως η ΝΔ θα βγει κερδισμένη από τις κάλπες εξέφρασε ο Στέφανος Μωραΐτης, που μίλησε στην εφ. «Πατρίς» περιμένοντας υπομονετικά στην ουρά για ψηφίσει. «Το κριτήριο μου είναι οι ανάγκες της χώρας. Η ΝΔ πρέπει να είναι αξιόπιστη για να μπορέσει να οδηγήσει τη χώρα σε νέες καλύτερες μέρες, όπως το έχει κάνει και στο παρελθόν. Βλέπω ότι μέσα από τις εκλογές η ΝΔ θα βγει κερδισμένη, ενωμένη και δυνατή» σημείωσε.
Τα πυρά του στον Αλέξη Τσίπρα έριξε με αφορμή τις εκλογές της ΝΔ ο Γιάννης Φωτόπουλος λέγοντας πως ο πρωθυπουργός πρέπει να αποτελέσει για τον αυριανό πρόεδρο της κεντροδεξιάς παράδειγμα προς αποφυγή. «Ο κόσμος είναι πολύς και μακάρι να εκλέξουμε τον πιο άξιο γιατί τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Πρέπει να είναι έντιμος ο αρχηγός μας και κυρίως να μη λέει ψέματα, όπως ο σημερινός πρωθυπουργός που είπε πολλά και δεν έκανε τίποτα. Σήμερα ψηφίζουμε για αυριανό πρωθυπουργό για να δούμε κάτι καλύτερο για την Ελλάδα, και ειδικά για τους νέους»
Ίδιο σκηνικό και στην Αμαλιάδα
Ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή των πολιτών της Αμαλιάδας στην ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία, αφού έως τις 12 είχαν ήδη ψηφίσει πάνω από 250 άτομα. Από νωρίς το πρωί, βοηθούντος και του καλού καιρού, πλήθος πολιτών προσήλθαν στο εκλογικό κέντρο στην πλατεία Μπελογιάννη, για να ψηφίσουν. Όπως δήλωσε στην εφ.Πατρίς ο υπεύθυνος της εφορευτικής επιτροπής ενός εκ των δύο εκλογικών τμημάτων, Δημήτρης Κουρέλης, «ο κόσμος είναι απρόσμενα πολύς, σε σημείο να θυμίζει βουλευτικές εκλογές και να διαμαρτύρεται για την ουρά και την καθυστέρηση. Η διαδικασία κυλάει καλά, τεχνικά προβλήματα δεν έχουμε, παρά μόνο κάποια ζητήματα με την ταυτοποίηση μερικών πολιτών με τις ταυτότητές τους. Ο κόσμος πάντως είναι αισθητά περισσότερος από όσο υπολογίζαμε.
Η κα Βούλα Τρυφωνόπουλου, βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα, εξέφρασε στην εφ.Πατρίς την προσδοκία για ενότητα: «Εύχομαι να πανε όλα καλά, να είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι και να εκλεγεί ο καλύτερος, για να πάει μπροστά το κόμμα και η χώρα. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά και πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία είναι απαραίτητη για να συνέλθει η Ελλάδα».
Ο κ. Δημητρης Κυριακόπουλος τόνισε στην εφ.Πατρίς ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης της Νέας Δημοκρατίας διότι «Όποιος φεύγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος» και πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχουν οι πολίτες στις διαδικασίες των κομμάτων που προτιμούν, διότι  έτσι εκφράζουν την άποψή τους και στη συνέχεια άσκησε κριτική στην παροχολογία της τωρινής κυβέρνησης. «Ας πεις ένα που έταξε. Ο κόσμος υποφέρει από αυτήν την κυβέρνηση και πρέπει να πει τη γνώμη του. Από όσα έταξε δεν έκανε τίποτα. Ο Σαμαράς κάλεσε τον Τσίπρα πόσες φορές και εκείνος δεν πήγε ποτέ. Όλα τα κράτη κατηγορούσαν τον Σαμαρά στις αρχές του 2014 και τώρα λένε τα καλύτερα. Εγώ θα είμαι με τον αρχηγό, ακόμα και αν δεν βγει αυτός που ψήφισα». 
Αποτελέσματα Ηλείας:
Ψηφίσαντες 3890
Μεϊμαράκης 1991
Μητσοτάκης 936
Τζιτζικώστας 684
Γεωργιάδης 259
 
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
1ο εκλογικό τμήμα: 
Μητσοτάκης 61
 Μεϊμαράκης 51
Γεωργιάδης 19
Τζιτζικώστας 18
2ο εκλογικό τμήμα
Μεϊμαράκης 141
Μητσοτάκης 94
Τζιτζικώστας 45
Γεωργιάδης 31
6 άκυρα, 1 λευκό
3ο εκλογικό τμήμα
Μεϊμαράκης 87
Μητσοτάκης 58
Τζιτζικώστας 31
Γεωργιάδης 8
4ο εκλογικό τμήμα
Μεϊμαράκης 109
Μητσοτάκης 77
Τζιτζικωστας 37
Γεωργιάδης 28
Άκυρο 3
ΔΕ Ωλένης 
Μεϊμαράκης 42
Τζιτζικώστας 15
Μητσοτάκης 9
Γεωργιάδης 3 
ΔΕ Βώλακος
Μεϊμαράκης 68
Μητσοτάκης 16
Τζιτζικώστας 6
Γεωργιάδης 4
ΔΕ Ιάρδανου
Μεϊμαράκης 32
Μητσοτάκης 23
Τζιτζικώστας 15
Γεωργιάδης 4

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ
ΔΕ Αμαλιάδας
1ο εκλογικό τμήμα
Μεϊμαράκης 185
Μητσοτάκης 35
Γεωργιάδης 25
Τζιτζικώστας 18
2ο εκλογικό τμήμα
Μεϊμαράκης 147
Μητσοτάκης 68
Τζιτζικώστας 29
Γεωργιάδης 22
ΔΕ Πηνείας
Μεϊμαράκης  64
Τζιτζικώστας 25
Μητσοτάκης 20
Γεωργιάδης 4
ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ
ΔΕ Τραγανού
Μεϊμαράκης 62 
Τζιτζικώστας 35
Μητσοτάκης 29
Γεωργιάδης 2
ΔΕ Βαρθολομιού
Μεϊμαράκης 56
Μητσοτάκης 48
Τζιτζικώστας 22
Γεωργιάδης 9
ΔΕ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ
Τζιτζικώστας 161
Μεϊμαράκης 100
Μητσοτάκης 35
Γεωργιάδης 14
 
ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
ΔΕ Αρχαίας Ολυμπίας
Μεϊμαράκης 106
Τζιτζικώστας 50
Μητσοτάκης 40
Γεωργιάδης 10
1 λευκό

ΔΕ Φολόης
Μεϊμαράκης 47
Μητσοτάκης 21
Τζιτζικώστας 14
Γεωργιάδης 2
1 άκυρο

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ
ΔΕ Λεχαινών
Μεϊμαράκης 92
Μητσοτάκης 58
Τζιτζικώστας 14
Γεωργιάδης 3
1 άκυρο
ΔΕ Βουπρασίας
Μεϊμαράκης 130
Μητσοτάκης 58
Τζιτζικώστας 26
Γεωργιάδης 11
1 λευκό
ΔΕ Ανδραβίδας
Μεϊμαράκης 74
Μητσοτάκης 32
Τζιτζικώστας 14
Γεωργιάδης 2
2 λευκά 2 άκυρα
ΔΕ Κάστρου-Κυλλήνης
Μεϊμαράκης 51
Μητσοτάκης 31
Τζιτζικώστας 14
Γεωργιάδης 2

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ-ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ
ΔΕ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ
Μεϊμαράκης 121
Μητσοτάκης 38
Τζιτζικώστας 21
Γεωργιάδης 15

ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ-ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ
ΔΕ ΖΑΧΑΡΩΣ
Μεϊμαράκης 172
Μητσοτάκης 72
Τζιτζικώστας 52
Γεωργιάδης 27
1 λευκο 1 άκυρο

ΔΕ Φιγαλείας
Μεϊμαράκης 48
Τζιτζικώστας 27
Μητσοτάκης 13
Γεωργιάδης 4

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ
Βασίλης Σφήνας, Παναγιώτης Φωτεινόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου