Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου, 2015

  • Μετά την πολύωρη ταλαιπωρία συνεχίζουν το ταξίδι τους οι επιβάτες του οχηματαγωγού πλοίου Νήσος Ρόδος, που παρουσίασε δύο φορές μηχανική βλάβη. Το πλοίο πήρε άδεια για αναχώρηση από τον νηογνώμονα και ξαναξεκίνησε το ταξίδι του το βράδυ της Δευτέρας για Χίο και Λέσβο.
  • Αναρτήθηκε σήμερα, Δευτέρα, στη «Διαύγεια» η προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων των διοικητών και των αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία της χώρας. Καταληκτική προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων ορίζεται η 19η Ιανουαρίου και ώρα 15:00.
  • Απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών η Αθηνά Καραμανλή, αδερφή του ιδρυτή της ΝΔ, επί σειρά ετών πρωθυπουργού και Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή.
  • «Δεν χρειαζόμαστε τις εγγυήσεις των μητέρων πατρίδων» δήλωσε σε συνέντευξη του στο CNNTurk ο κύπριος πρόεδρος Ν.Αναστασιάδης λέγοντας ότι η διαφορά σε αυτές τις διαπραγματεύσεις είναι ότι υπάρχει καλύτερη συναντίληψη. «Θα αγωνιστούμε για να βρούμε την δικαιότερη δυνατή λύση. Θα είναι δύσκολο, αλλά πιστεύω ότι θα πετύχουμε» συμπλήρωσε. Στην ίδια εκπομπή έδωσε συνέντευξη και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μ.Ακιντζί, ο οποίος στην ερώτηση αν πιστεύει ότι θα υπάρξει λύση την άνοιξη, απάντησε: «Προσπαθώ να έρθει».
  • Ανθρακες ο θησαυρός, λέει το ΠΑΣΟΚ για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπεγράφη παραμονή Χριστουγέννων και περιλαμβάνει διατάξεις του νομοσχεδίου για το παράλληλο πρόγραμμα, το οποίο απέσυρε η κυβέρνηση λίγες ημέρες πριν.

Κόσμος

  • Φως σε μία από τις πιο σκοτεινές στιγμές της ιστορίας της αποφάσισε να ρίξει η Γαλλία. Το Παρίσι ανοίγει τα αστυνομικά και υπουργικά αρχεία του καθεστώτος Βισύ που συνεργάστηκε με τους Ναζί στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ανοίγει η Γαλλία.
  • Ένα πλοίο που μεταφέρει περισσότερους από 11 τόνους ουρανίου χαμηλού εμπλουτισμού μεταφέρεται από το Ιράν προς τη Ρωσία, ανακοίνωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Τεχεράνης απέναντι στη Δύση.
  • Αμερικανός εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι δεν θα ασκηθεί ποινική δίωξη στον αστυνομικό που πυροβόλησε και σκότωσε τον 12χρονο Αφροαμερικανό Ταμίρ Ράις το 2014, σε μία απόφαση που αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.
  • Άνδρας σκοτώθηκε ανήμερα τα Χριστούγεννα στη Γερμανία, όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από ένα κομμάτι μετάλλου που εκτινάχθηκε από ένα αυτόματο μηχάνημα πώλησης προφυλακτικών όταν ο ίδιος και δυο φίλοι του προσπάθησαν να το ανατινάξουν για να κλέψουν τα χρήματα που περιείχε.
  • Ο επικεφαλής των Podemos, του κόμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς της Ισπανίας, απέκλεισε να δώσει την στήριξή του για σχηματισμό κυβέρνησης σε οποιοδήποτε κόμμα. Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο οποίος είχε συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, είπε ότι προτεραιότητα είναι ένας νόμος «κοινωνικής έκτακτης ανάγκης», λέγοντας ότι υπάρχουν Ισπανοί που «δεν μπορούν να περιμένουν».

Οικονομία

  • Οι ρυθμίσεις, ειδικότερα για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που περιλαμβάνονται στην ΠΝΠ της 24ης Δεκεμβρίου, καταδεικνύουν την προσήλωση της κυβέρνησης σε μέτρα που ανακουφίζουν τα πιο ευάλωτα στρώματα και έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση, τονίζουν κυβερνητικές πηγές. Η ΠΝΠ υπεγράφη παραμονή Χριστουγέννων και περιλαμβάνει διατάξεις του νομοσχεδίου για το παράλληλο πρόγραμμα, το οποίο απέσυρε η κυβέρνηση λίγες ημέρες πριν.
  • Αίτηση ακύρωσης των αποφάσεων για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο κατέθεσε η ΑΔΕΔΥ ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, και συγκεκριμένα κατά Κατρούγκαλου, Πετρόπουλου και Χουλιαράκη.
  • Επέκταση δράσεων του προγράμματος κατά της ανθρωπιστικής κρίσης, καθώς και άλλες διατάξεις του παράλληλου προγράμματος πέρασαν παραμονή των Χριστουγέννων με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ). Η κυβέρνηση που απέσυρε το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα, πέρασε τις πιο «ανώδυνες» διατάξεις του με αυτόν τον τρόπο, ώστε να μην υπάρξουν κενά με την αλλαγή του έτους. Ποια «κατεπείγοντα θέματα» ρυθμίζει η ΠΝΠ.

Αθλητισμός

  • Ερυθρόλευκο χρώμα έχει από σήμερα η κορυφή της Premier League. Έστω και προσωρινά (σ.σ. η Λέστερ παίζει αύριο με τη Μάντσεστερ Σίτι) η Άρσεναλ, ανέβηκε στο ρετιρέ μετά το 2-0 επί της Μπόρνμουθ (πρώτη ήττα μετά από 5 αγωνιστικές). Το ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής δεν ανέδειξε νικητή. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι έμειναν στο 0-0 στο «Ολντ Τράφορντ». «Τέλος» στο σερί των 6 συνεχόμενων αγωνιστικών χωρίς ήττα της Γουότφορντ (5 νίκες, μία ισοπαλία) έβαλε η Τότεναμ που νίκησε στην εκπνοή του αγώνα της. Το ματς της ημέρας, πάντως, έγινε στο «Γκούντισον Παρκ», όπου η Στόουκ Σίτι πέτυχε το δεύτερο σερί «τρίποντο», αυτή την φορά επί της Έβερτον με 4-3.
  • Η πειθαρχική επιτροπή της ισπανικής κυβέρνησης για τον Αθλητισμό (TAD) επικύρωσε τη Δευτέρα τον αποκλεισμό της Ρεάλ Μαδρίτης από το Κύπελλο, καθώς απέρριψε τη σχετική έφεση της «βασίλισσας» που χρησιμοποίησε παίκτη, ο οποίος δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.
  • Κόσμος μαζεύτηκε τη Δευτέρα στα Σπάτα, μετά από μία εβδομάδα διακοπών, όπου παίκτες και τεχνικό επιτελείο φόρτισαν τις μπαταρίες τους ενόψει του δεύτερου μισού της αγωνιστικής περιόδου. Οι Έλληνες είχαν επιστρέψει από την Κυριακή, ενώ σήμερα, Δευτέρα, εμφανίστηκε ο Γκας Πογέτ, οι συνεργάτες του και οι ξένοι πλην των Βάργκας, Μπαρόχα, Κρισάντους που είχαν μία ημέρα παραπάνω άδεια.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου