Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Επιχείρηση «Ποσειδών»: Η Frontex στέλνει 293 συνοριοφύλακες και 15 πλοία στην Ελλάδα

Τουρίστες ή "στρατός κατοχής" Aξιωματικοί σε έξι νησιά

Επιχείρηση «Ποσειδών»: Η Frontex στέλνει 293 συνοριοφύλακες και 15 πλοία στην Ελλάδα
Την ανάπτυξη 293 συνοριοφυλάκων και 15 πλοίων στα ελληνικά νησιά, ως απάντηση σε αίτημα της Αθήνας, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, η Frontex.
«Η Frontex άρχισε χθες (Δευτέρα) την ανάπτυξη 293 λειτουργών και 15 πλοίων στα ελληνικά νησιά, στο πλαίσιο μιας νέας επιχείρησης ταχείας επέμβασης που ονομάσθηκε 'Ποσειδών', έπειτα από αίτημα της Ελλάδας για επιπλέον βοήθεια στα εξωτερικά σύνορά της στο Αιγαίο» αναφέρει ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του.
«Ο αριθμός των συνοριοφυλάκων που θα αναπτυχθούν, θα αυξηθεί σταδιακά σε περισσότερους από 400, καθώς και ο αριθμός των πλοίων, των οχημάτων και άλλου τεχνικού εξοπλισμού, για να βοηθήσουν τις εθνικές αρχές να διαχειρισθούν τη χωρίς προηγούμενο μεταναστευτική πίεση στα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας» προσθέτει η Frontex, που έχει την έδρα του στη Βαρσοβία.
Η συντριπτική πλειονότητα των προσφύγων που κατευθύνθηκαν το 2015 προς την Ευρώπη -περισσότεροι από 821.000 σε ένα εκατομμύριο εισόδους- πέρασε από την Ελλάδα. Από αυτούς οι 816.000 έφθασαν δια θαλάσσης.
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, σχεδόν 3.700 μετανάστες, οι περισσότεροι απο τους οποίους προσπαθούσαν να διαφύγουν από τις συγκρούσεις στη Συρία και αλλού, έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα ή αγνοείται η τύχη τους, περίπου 700 επιχειρώντας να διασχίσουν το Αιγαίο για να φθάσουν στην Ελλάδα και σχεδόν 3.000 στη Μεσόγειο κατευθυνόμενοι προς την Ιταλία
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου