Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Από 3 έως 3,10 ευρώ το λάδι στη Μεσσηνία

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου, 2015


Από 3 μέχρι 3,10 ευρώ το κιλό μετρητοίς, ανάλογα με την ποιότητα του προϊόντος, είναι η τιμή του ελαιολάδου στη Μεσσηνία αυτή την περίοδο, στο φουλ της παραγωγής.
Αυτό σημείωσαν οι πρόεδροι του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ελαιοτριβέων Γιάννης Ηλιάδης, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων Τάσος Προσηλιακός και της Ενωσης Μεσσηνίας Κώστας Κατσούλης. Το ΠΟΠ πωλείται παραπάνω, 3,30 ευρώ το αγοράζει η Ενωση.
Το θετικό μέχρι τώρα είναι ότι στο αποκορύφωμα της παραγωγής η τιμή του λαδιού δεν έπεσε κάτω από τα 3 ευρώ κι εκφράζεται η αισιοδοξία πως στους πρώτους μήνες του 2016 η τιμή του θα ανέβει.
«Η παραγωγή στην Ανω Μεσσηνία που είναι πιο όψιμη, κινείται σε καλύτερα επίπεδα απ’ αυτά που περιμέναμε», ανέφερε ο κ. Ηλιάδης. Παρατήρησε πως «η ποιότητα είναι πολύ καλή, δεν έχουμε πρόβλημα με το δάκο. Οι αποδόσεις έχουν βελτιωθεί. Εχουμε ένα ζήτημα, όμως, με την ανομβρία και θα δούμε πώς θα πάει, γιατί δεν έχει βρέξει καθόλου».
«Είμαστε σε πλήρη εξέλιξη, η παραγωγή στην περιοχή των Γαργαλιάνων βρίσκεται στο 80%, καθώς είμαστε πρώιμοι», είπε ο κ. Προσηλιακός. Επεσήμανε ότι «οι αποδόσεις είναι καλές. Η παραγωγή είναι γύρω στο 70% με 80% της περσινής (ήταν πολύ καλή), παρότι φέτος είναι η άσχημη χρονιά για μας. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η τιμή θα ανέβει με τον καινούργιο χρόνο. Και πέρυσι 3,10 με 3,20 είχε αυτή την περίοδο». Ο πρόεδρος του Α.Σ. Γαργαλιάνων, ωστόσο, παρατήρησε πως «υπάρχει πρόβλημα με την τυποποίηση. Είναι λιγότερη από πέρυσι. Φαίνεται ότι στρέφονται σε πιο φθηνά λάδια και αυτό είναι ανησυχητικό».

Από την πλευρά του ο κ. Κατσούλης δήλωσε ότι «φέτος λόγω του καιρού, μαζεύτηκαν πιο γρήγορα τα λάδια. Είναι καλές οι ποιότητες. Είμαστε στα περσινά επίπεδα, θα ανέβουν στη συνέχεια οι τιμές».
Πηγή: eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου