Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Ενώ η Αθήνα λέει ότι "Αποκλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Αθήνας-Πράγας"

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου, 2015

Ο πρόεδρος της Τσεχίας επιμμένει
σε Grexit, της Ελλάδος

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΤΖΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΕΧΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ

Αποκλιμακώνεται σιγά-σιγά η ένταση ανάμεσα στην Αθήνα και την Πράγα που προκλήθηκε εξαιτίας των δηλώσεων του προέδρου της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν σε βάρος της Ελλάδας.

Στη φωτογραφία ο Κοτζιάς, κλαίει, γελάει ή χασκογελάει;

Αποκλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Αθήνας-Πράγας
Χθες  το μεσημέρι, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τσέχο ομόλογό του Λουμπομιρ Ζαορεάλεκ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό. 
Την ίδια ώρα, ο Τσέχος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι οι δηλώσεις περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν αντικατοπτρίζουν την επίσημη θέση της τσεχικής κυβέρνησης. Η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο αντρών πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του κ. Ζαορεάλεκ. Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν, ταυτόχρονα, ότι ο κ. Ζαοράλεκ προσκάλεσε τον κ. Κοτζιά να επισκεφτεί την Πράγα ενώ δεσμεύτηκε ότι αμέσως μετά θα ταξιδέψει και αυτός στην Αθήνα.  
Κύκλοι του ΥΠΕΞ αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου είναι ευχαριστημένη από τη συνομιλία και ήδη εξετάζεται η επιστροφή του Έλληνα πρέσβη, Παναγιώτη Σαρρή, στη θέση του στην Πράγμα. 
Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα πραγματοποιηθεί αυτό.

Ο ίδιος ο Τσέχος Πρόεδρος, όμως, φαίνεται ότι εμμένει στη θέση του περί Grexit, καθώς ο εκπρόσωπος Τύπου του δήλωσε σήμερα το πρωί ότι ο κ. Μίλος θα συνεχίσει να στηρίζει την άποψή του. Μάλιστα, εξέφρασε και απορία για το ποιους λόγους αποφάσισε να αντιδράσει τώρα η Ελλάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου