Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Σκόπια: Ανακαλούνται τα μέτρα για την εξαγωγή κεφαλαίων ελληνικών συμφερόντων

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου, 2015

Η Κεντρική Τράπεζα της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλεί από αύριο τα ειδικά προστατευτικά-περιοριστικά μέτρα που είχαν ληφθεί στα τέλη του περασμένου Ιουνίου λόγω της κρίσης χρέους στην Ελλάδα και αφορούσαν την εξαγωγή κεφαλαίων ελληνικών συμφερόντων πιστωτικών ιδρυμάτων στην γειτονική χώρα.

ΠΓΔΜ: Ανακαλούνται τα μέτρα για την εξαγωγή κεφαλαίων ελληνικών συμφερόντων
Οπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τα μέτρα είχαν ληφθεί για την προστασία από ένα ενδεχόμενο διατάραξης στο ισοζύγιο πληρωμών ή για την σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας από πιθανές σημαντικές εκροές κεφαλαίων.

Τα μέτρα, σημειώνεται, είχαν ισχύ έξι μηνών και υπήρχε δυνατότητα παράτασής τους. Όμως εκτιμάται ότι πέτυχαν να διασφαλίσουν τους στόχους τους, ενώ σε συνδυασμό με την σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα και τη συνέχιση της χρηματοδοτικής στήριξης από τους δανειστές κλπ δεν υπάρχει πλέον λόγος παράτασής τους.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου