Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2015

  • Με χιόνια, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα μάς αποχαιρετά το 2015. Σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς χιονίζει σε πολλές περιοχές της χώρας από την κεντρική Μακεδονία μέχρι τα ημιορεινά των Κυκλάδων. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Πρωτοχρονιά, ενώ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά κυρίως στις νησιωτικές περιοχές.
  • Τελευταία μέρα λειτουργίας των καταστημάτων με το εορταστικό ωράριο η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Στην Αθήνα θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Κλειστά την Παρασκευή και το Σάββατο.
  • Λόγω της αναμενόμενης πτώσης της επιβατικής κίνησης τις ημέρες των εορτών, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ματαιώνει ορισμένα τοπικά δρομολόγια, καθώς και δύο νυχτερινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.
  • Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών ενόπλων, οι οποίοι με την απειλή καλάσνικοφ λήστεψαν το απόγευμα της Τετάρτης δύο σούπερ μάρκετ σε Μαρούσι και Λυκόβρυση. Μία ακόμη ληστεία σημειώθηκε αργότερα σε σούπερ μάρκετ, στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, αλλά όχι από τους ίδιους δράστες.
  • Παρατείνεται έως και την Πρωτοχρονιά, η ισχύς των μέτρων για τον περιορισμό της αιθαλομίχλης στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Κόσμος

  • Ένα άτομο σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν εξέδρα γεώτρησης που ανήκε σε εταιρεία Κίνας χτυπήθηκε από κύμα. Το δυστύχημα σημειώθηκε ανοικτά των ακτών της Νορβηγίας.
  • Οι Βρυξέλλες αποφάσισαν να ακυρώσουν τις εκδηλώσεις για την έλευση της νέας χρονιάς, εξαιτίας μιας «τρομοκρατικής απειλής». Παράλληλα, ακυρώθηκε το σόου με πυροτεχνήματα που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη βελγική πρωτεύουσα. Λιγότερες οι εκδηλώσεις και στο Παρίσι, αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά και στη Νέα Υόρκη.
  • H ρωσική κυβέρνηση απαίτησε από την Άγκυρα να συλλάβει έναν Τούρκο τον οποίο κατηγορεί ότι σκότωσε τον Ρώσο πιλότο, ο οποίος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμά του όταν το αεροσκάφος του καταρρίφθηκε από τουρκικά F-16 στον εναέριο χώρο πάνω από τη συριακή μεθόριο την 24η Νοεμβρίου.
  • Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 23 Ιανουαρίου και θα συναντηθεί με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, σύμφωνα με πηγές από το γραφείο του πρωθυπουργού.
  • O γάλλος τζιχαντιστής Σαράφ αλ Μουαντάν, ένας από τους 10 ηγέτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που σκοτώθηκε στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, ανήκε στο στενό περιβάλλον ενός εκ των δραστών των επιθέσεων του Παρισιού, του Σαμί Αμιμούρ, και τον βοήθησε να φύγει από τη Γαλλία για τη Συρία, δήλωσε την Τετάρτη ο δήμαρχος της γαλλικής πόλης όπου μεγάλωσαν οι δύο άνδρες. Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες των επιθέσεων συντονίζονταν σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεφώνου.

Οικονομία

  • Εν όψει της ολοκλήρωσης των εργασιών για το κλείσιμο του έτους, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ εξέδωσε αναλυτικό προγραμματισμό με τις ημερομηνίες διακοπής και επαναλειτουργίας λειτουργίας βασικών εφαρμογών του Taxis.
  • Προθεσμία ως 31 Δεκεμβρίου έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ να το πράξουν, για να μην επιβαρυνθούν με πρόστιμο 150 ευρώ. Mετά την προθεσμία το πρόστιμο θα επιβάλλεται σε όσους εντοπίζονται μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων να μην έχουν περάσει από ΚΤΕΟ για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.
  • Η κρίση -παρά τα αντιθέτως λεγόμενα- έχει επηρεάσει και τα ποσά που τοποθετούνται στα τυχερά παίγνια. Το απόφθεγμα ότι ο τζόγος εν μέσω οικονομικών δυσχερειών «ανθεί» δεν ισχύει. Απλώς η πτώση της δαπάνης για τυχερά παίγνια είναι μικρότερη από την πτώση των εισοδημάτων των παικτών.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου