Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Επέβαλαν ισόβια στον παιδοκτόνο του Αστρους

Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου, 2015

Επέβαλαν ισόβια στον παιδοκτόνο του ΑστρουςΠοινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς κανένα ελαφρυντικό επέβαλε αργά την Παρασκευή το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο της Τρίπολης στον 76χρονο πατέρα, που τον Δεκαπενταύγουστο του 2014 πυροβόλησε και σκότωσε τον 39χρονο γιο του στην αυλή του σπιτιού τους, στην Μελιγού Κυνουρίας, και στην συνέχεια τον μετέφερε δίπλα στην χωματερή του Αστρους μέσα στον ξεροπόταμο κι έβαλε φωτιά, προσπαθώντας να σβήσει τα ίχνη του.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους και τους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους, επίσης χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.
Συγκεκριμένα, το Κακουργιοδικείο, ύστερα από τετράωρη σύσκεψη, έκανε δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως, τόσο ως προς την ενοχή των κατηγορουμένων όσο και ως προς τις ποινές που επεβλήθησαν. Ετσι, στον ηλικιωμένο πατέρα του θύματος, εκτός από τα ισόβια για την δολοφονία του 39χρονου γυμναστή, επεβλήθη και ποινή ενός έτους για οπλοχρησία και δύο έτη για εμπρησμό.
Στην γυναίκα του και μητέρα του θύματος, επεβλήθη ποινή καθείρξεως δέκα ετών, με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που θα ασκήσουν οι δικηγόροι υπεράσπισης.
Στον αδελφό του ηλικιωμένου δολοφόνου το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και δυο χρόνια για τον εμπρησμό, ενώ στην γυναίκα του επεβλήθη ποινή φυλάκισης δύο ετών. Οι δύο τελευταίοι κατοικούν στο εξωτερικό.
Η μητέρα του θύματος με την ανακοίνωση της απόφασης ξέσπασε κι άρχισε να φωνάζει πως είναι αθώα. «Είμαι αθώα, είμαι μάνα. Δεν μπορώ να ζήσω στο σπίτι μου, θα πάω φυλακή», φώναζε η ηλικιωμένη, υπογραμμίζοντας ότι δεν ήταν στο σπίτι όταν έγινε το φονικό, ενώ ο 76χρονος παιδοκτόνος άκουσε την απόφαση σιωπηλός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου