Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου, 2015

  • Θα αναλάβουμε την ιστορική ευθύνη να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2016. Δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί τις συντάξεις ακόμη και μόνη της, έχοντας στο πλευρό της τον ελληνικό λαό. Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, είπε ότι εκτίθεται με τη στάση της απέναντι στους πολίτες που δεν τρώνε κουτόχορτο.
  • Ψηφίστηκε τις πρώτες ώρες της Κυριακής από τη Βουλή ο Προϋπολογισμός του έτους 2016. Υπέρ τάχθηκαν 153 βουλευτές της συμπολίτευσης, ενώ καταψήφισαν 145 βουλευτές της αντιπολίτευσης. Θα αναλάβουμε την ιστορική ευθύνη «να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά», δήλωσε ο πρωθυπουργός κλείνοντας τη συζήτηση. «Πρόκειται για έναν δύσκολο προϋπολογισμό, επειδή συσσωρεύεται σε αυτό που υπήρχε πριν» ανέφερε ο Ευκλ. Τσακαλώτος, ενώ ο Γ.Σταθάκης προέβλεψε επιστροφή στην ανάπτυξη το α΄εξάμηνο του 2016. Σκληρή γλώσσα από την αντιπολίτευση.
  • Ανέβηκαν οι τόνοι στη συζήτηση στη Βουλή επί του προϋπολογισμού για το 2016. Τελευταίος αγόρευσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος είπε ότι θα αναλάβουμε την ιστορική εκκρεμότητα να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά». Απάντηση για τα ακίνητα στο «πόθεν έσχες» του έδωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Εν αναμονή της ονομαστικής ψηφοφορίας, η οποία λειτουργεί και ως ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Δείτε τη συζήτηση LIVE
  • Νέα ένταση σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια. Νεαροί συγκρούστηκαν με δυνάμεις της Αστυνομίας στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Ζαΐμη. Η διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στο σημείο δέχθηκε επίθεση με βόμβες μολότοφ.
  • Αντιδρώντας στην εφαρμογή του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου, η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας αποφάσισε πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τις 9 έως και τις 15 Δεκεμβρίου.

Κόσμος

  • Ως «τρομοκρατικό περιστατικό» αντιμετωπίζει η αστυνομία του Λονδίνου την υπόθεση ενός άνδρα που τραυμάτισε με μαχαίρι τρεις επιβάτες σε σταθμό του μετρό, φωνάζοντας σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης «Αυτό είναι για την Συρία». Ένας από τους τρεις τραυματίες, o οποίος φέρεται να μαχαιρώθηκε στο λαιμό, βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.
  • Οι κυβενρήσεις ορισμένων χωρών της ΕΕ θα συναντηθούν με την τουρκική κυβέρνηση για το προσφυγικό πριν την Σύνοδο της 17ης Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η Βιέννη. Παρούσα θα είναι και η Ελλάδα, και στο τραπέζι αναμένεται να βρεθεί η προστασία των συνόρων.
  • Αντίστροφη μέτρηση για τις περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία με το κόμμα της Λεπέν να προηγείται στις δημοσκοπήσεις. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα και η δεξιά αντιπολίτευση ρίχνουν τις τελευταίες τους δυνάμεις στη μάχη για να κινητοποιήσουν το εκλογικό σώμα και να αποτρέψουν την άνοδο του Εθνικού Μετώπου.
  • Την άμεση απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από το Ιράκ ζήτησε η κυβέρνηση του Ιράκ μετά την απόφαση της Άγκυρας να στείλει μονάδα του Στρατού της στα περίχωρα της Μοσούλης, χωρίς να προηγηθεί συνεννόηση με τη Βαγδάτη. «Παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου» καταγγέλλει ο πρόεδρος του Ιράκ, τον τούρκο πρέσβη κάλεσε το ιρακινό ΥΠΕ.
  • Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία θα βρει προμηθευτές ενέργειας άλλους από τη Ρωσία μετά τα αντίποινα για την κατάρριψη του Sukhoi. «Μπορούμε να βρούμε άλλους προμηθευτές» είπε, ενώ χαρακτήρισε ψέμα πως η Μόσχα πάγωσε τον Turkstream, λέγοντας πως αυτό ήταν απόφαση της Άγκυρας.

Οικονομία

  • Ο προϋπολογισμός 2016 εντάσσεται σε σχέδιο αντιμετώπισης όχι μόνο των συμπτωμάτων αλλά και των αιτιών της κρίσης, τόνισε ο Γ.Δραγασάκης. «Βλέπω πολλούς να αρνούνται την ιστορία» είπε προς την Αντιπολίτευση. Περιέγραψε το κρίσιμο εξάμηνο που ακολουθεί και το κυβερνητικό σχέδιο, με αναφορά και στο παράλληλο πρόγραμμα. Εκτός πραγματικότητας τα περί αφελληνισμού των τραπεζών, είπε αυστηρά, προσθέτοντας ότι οι εξεταστικές επιτροπές «δεν είναι απειλή για εμάς». Όσοι ζητούν οικουμενικές κυβερνήσεις μάλλον ζητούν οικουμενική συγκάλυψη λαθών και ακύρωση ρήξεων, είπε.
  • «Πρόκειται για έναν δύσκολο προϋπολογισμό, επειδή συσσωρεύεται σε αυτό που υπήρχε πριν» τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Απέρριψε ωστόσο τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί «του χειρότερου προϋπολογισμού» αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι «υποφέρουν τα λαϊκά στρώματα, για αυτό χρειάζεται αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος και διεύρυνση της φορολογικής βάσης». Πρότεινε δε να τεθούν στους υπουργούς «προαπαιτούμενα» για την υλοποίηση του παράλληλου προγράμματος.
  • Ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας χαρακτηρίζει την προωθούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση η ΓΣΕΒΕΕ, τονίζοντας ότι για το 52% των νοικοκυριών η σύνταξη είναι πλέον το κύριο εισόδημα. Επικριτικός ήταν ο πρόεδρος Γ.Καββαθάς και για τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια τονίζοντας ότι προβλέπεται η απέλαση των επενδυτικών ξένων funds. «Η ανάπτυξη σε μικρή και μεσαία κλίμακα ισοδυναμεί με ένα είδος οικονομικής δημοκρατίας» τόνισε ακόμη με νόημα.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου