Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου, 2015

  • Δήλωση αναγνώρισης της νίκης Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη έκανε τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Θέλω να συγχαρώ τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντιστοίχως, δήλωσε, ενώ πρόσθεσε πως ο ίδιος θα συνεχίσει να εργάζεται με όλες τις δυνάμεις του για μια ενωμένη ΝΔ και μια σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη.
  • Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κόβει πρώτος το νήμα του α' γύρου των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ με ποσοστό πάνω από 40%, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με ποσοστό γύρω στο 30%. Τρίτος ο Απόστολος Τζιτζικώστας και τέταρτος ο Αδωνις Γεωργιάδης. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη διαφορά του πρώτου με τον δεύτερο, αλλά και στα ποσοστά του τρίτου και του τέταρτου λόγω των ενδεχόμενων συσχετισμών που θα δημιουργηθούν εν όψει του β' γύρου.
  • Ψυχραιμία, ενωτικό κλίμα και σύνεση συνέστησε τους δύο υποψηφίους του β' γύρου ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ευχαριστώντας ταυτόχρονα και τους τέσσερις υποψηφίους του α' γύρου «για τον φιλότιμο αγώνα τους, κυρίως όμως για την ευπρεπή στάση τους κατά την ημέρα των εκλογών».
  • Η 11η Ιανουαρίου θα είναι μια νέα ημέρα για τη Νέα Δημοκρατία, δήλωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τους 400.000 ψηφοφόρους που συμμετείχαν στη διαδικασία της Κυριακής να πάνε και στις κάλπες του β' γύρου, στις 10 Ιανουαρίου. Με τη δήλωση αυτή ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει τόσο τη δεύτερη θέση, όσο και την πρόθεσή του να πάει στον β' γύρο ανεξαρτήτως του εύρους της διαφοράς από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
  • Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 400.000 νεοδημοκράτες, που προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν, απηύθυνε ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης, δηλώνοντας ότι ένα πρώτο δείγμα του αποτελέσματος θα δοθεί το συντομότερο δυνατόν.

Κόσμος

  • Η Ισπανία έχει ανάγκη από μία σταθερή κυβέρνηση, είπε στην πρώτη δημόσια τοποθέτηση μετά την εκλογική του νίκη ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος και πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι. Ο ίδιος επισήμανε την ανάγκη να συνεχιστούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις, προσθέτοντας ότι θα προσπαθήσει τις επόμενες ημέρες να σχηματίσει μία κυβέρνηση συνεργασίας.
  • Το τέλος του δικομματισμού στην Ισπανία επισφραγίζει η κάλπη των πλέον κρίσιμων και αμφίρροπων εκλογών μετά το τέλος της δικτατορίας του Φράνκο. Tο Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι έρχεται πρώτο αλλά χωρίς να κατακτά την αυτοδυναμία. Δεύτεροι οι Σοσιαλιστές με το χειρότερο αποτέλεσμα στην ιστορία τους. Τρίτη δύναμη το Podemos, τέταρτοι οι φιλελεύθεροι Ciudadanos. Μπλοκ αριστερών κομμάτων συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία. Φωτορεπορτάζ
  • Βλήματα όλμου που εκτοξεύθηκαν από το Ισραήλ έπεσαν εντός του λιβανικού εδάφους σε ακατοίκητες περιοχές της μεθορίου, ανακοίνωσαν πηγές των λιβανικών υπηρεσιών ασφαλείας. Νωρίτερα την Κυριακή, τρεις ρουκέτες Κατιούσα που είχαν εκτοξευθεί από τον Λίβανο έπληξαν περιοχές του βορείου Ισραήλ.
  • Ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης, βετεράνος πολιτικός του Λικούντ, υπέβαλε την παραίτησή του υπό το βάρος κατηγοριών ότι παρενόχλησε σεξουαλικά αρκετές γυναίκες κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας, όπως μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
  • Το Ισλαμικό Κράτος έκλεψε «δεκάδες χιλιάδες» μη συμπληρωμένα διαβατήρια στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από δήθεν πρόσφυγες προκειμένου να μεταβούν στην Ευρώπη, σύμφωνα με υπηρεσίες πληροφοριών χωρών της Δύσης, γράφει η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

Οικονομία

  • Την εκτίμηση ότι οι δανειστές κατά τη διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση, δεν συζητούσαν για τα οικονομικά ή για τον καλύτερο τρόπο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση, αλλά αποζητούσαν την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ως πρώτης αριστερής κυβέρνησης επί δεκαετίες στην Ευρώπη, εκφράζει ο υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Πολ Μέισον στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ #ΤhisIsaCoup.
  • Πηγές του Μαξίμου απορρίπτουν ως αποκυήματα φαντασίας τις πληροφορίες περί επιπλέον μέτρων και «τρύπας» 2 δισ. ευρώ - 3 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό, ωστόσο οι πληροφορίες από την πλευρά των θεσμών επιμένουν.
  • Η νέα επιχειρηματικότητα με την αξιοποίηση του υψηλού επιπέδου ανθρωπίνου δυναμικού, η  ενίσχυση των εξαγωγών και το σταθερό φορολογικό περιβάλλον, αποτελούν τα βασικά σημεία του νέου βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου, όπως επισημαίνει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου