Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

«Λουκέτο» στον ΤΑΣ - Στον «αέρα» το πρόγραμμα αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων!

Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2013
Τη στιγμή που η Φθιώτιδα συνεχίσει να «κουνιέται» στον… ρυθμό των Ρίχτερ και ενώ το πρόγραμμα αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων από τις επισκέψεις του «Εγκέλαδου» στην Ηλεία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ εμφανίζεται έτοιμο να βάλει… «λουκέτα» σε όλα τα Περιφερειακά ΤΑΣ, στις ΕΥΔΕ και σε κάποιες Υπηρεσίες συντήρησης του Εθνικού Οδικού Δικτύου, δείχνοντας την… «πύλη της εξόδου» σε 469 συνολικά εργαζομένους που μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Την απόφαση αυτή έφερε την Πέμπτη στο «φως» της επικαιρότητας η Νομαρχιακή Σύμβουλος κα. Νίκη Κοκκαλιάρη, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πώς είναι δυνατόν να προχωρά το Υπουργείο στη διάλυση του δικτύου αποκατάστασης σεισμοπλήκτων σε μια χρονική στιγμή που υπάρχει έντονη σεισμική δραστηριότητας σε όλη την επικράτεια, με αρκετές περιοχές της χώρας να συγκλονίζονται από σεισμικές δονήσεις, γεγονός που προκαλεί δικαιολογημένα ανησυχία και ανασφάλεια στους κατοίκους, καθώς και το πρόγραμμα αποκατάστασης από σεισμούς και από πυρκαγιές στη Δυτική Ελλάδα (πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ) είναι σε εξέλιξη; Ποιος τελικά θα αναλάβει τον κόσμο από πιθανά θύματα σε επερχόμενους σεισμούς λόγω διακοπής του προγράμματος;
»Με ποιο μηχανισμό θα αντιδρούσε το κράτος στον πρόσφατο σεισμό στην περιοχή της Φθιώτιδας, εάν το προσωπικό των ΤΑΣ ήταν σε διαθεσιμότητα ή ακόμη χειρότερα, σε περίπτωση μεγάλου σεισμού, όπως ο σεισμός της Θεσσαλονίκης του 1978, της Αθήνας το 1981 και το 1999, της Καλαμάτας το 1985, του Αιγίου το 1994, της Πάτρας το 1993 και το 2008, της Κοζάνης και των Γρεβενών το 1995, του Πύργου το 1993 και το 2008, του Βαρθολομιού το 1988, της Λευκάδας, της Ζακύνθου κλπ;
»Σχεδιάζεται ακόμη και η κατάργηση υπηρεσιών συντήρησης, όταν σήμερα το διευρωπαϊκό και εθνικό οδικό δίκτυο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση εξαιτίας της έλλειψης πόρων και της μη τήρησης από τους παραχωρησιούχους των συμβατικών τους υποχρεώσεων, παρότι οι πολίτες πληρώνουν κανονικότατα και μάλιστα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας και διόδια».
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου