Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Επιχείρηση – "σκούπα" στην πλατεία Κουρούτας...

Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2013

Έλεγχοι και πρόστιμα στους παράνομους πωλητές – Διαμαρτυρίες για την καταστροφή προϊόντων μόνο των αλλοδαπών

paraemporioΠρόστιμα για παρεμπόριο επιβλήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής σε  7  - 10  μικροπωλητές στην πλατεία Κουρούτας, κατά την «επιδρομή» των Αρχών. Το κλιμάκιο προχώρησε σε ελέγχους των πωλητών και τελικά επιβλήθηκαν πρόστιμα, ενώ κατασχέθηκαν και στην συνέχεια έγινε η καταστροφή των προϊόντων που διέθεταν στον κόσμο, ως προϊόντα παράνομου εμπορίου.
Πάντως, κατά την επιβολή των προστίμων, οι  αλλοδαποί πωλητές διαμαρτύρονταν, μιλώντας για επιλεκτική και ρατσιστική αντιμετώπιση, υποστηρίζοντας, όπως και κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες, ότι το κλιμάκιο δεν προέβη στην κατάσχεση μόνο των δικών τους προϊόντων, σε αντίθεση με αυτά των ελλήνων πωλητών σε κάποιους εκ των οποίων επιβλήθηκαν πρόστιμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αιτιολογικό της μη κατάσχεσης των προϊόντων από τους έλληνες μικροπωλητές και της επιβολής μόνο προστίμων, έγκειται στο γεγονός ότι είχαν κριθεί δικαιούχοι άδειας, αλλά δεν την είχαν λάβει ακόμα…
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Πέτρος Παπαδάτος επεσήμανε: «Αποδεικνύεται ότι δεν διαμαρτυρόταν άδικα ο εμπορικός κόσμος της Αμαλιάδας και μάλιστα θα είχε αποφευχθεί και ο αθέμιτος ανταγωνισμός αλλά και η απώλεια εσόδων για το κράτος αν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είχαν κινηθεί νωρίτερα.
Επανειλημμένα, είχαμε θέσει το πρόβλημα στις αρμόδιες αρχές, αλλά δεν είχαμε καταφέρει να εισακουστούμε. Να υπάρξει απλά η εφαρμογή των νόμων σχετικά με το παρεμπόριο.
 Επί χρόνια η πλατεία της Κουρούτας κατακλύζεται από παράνομους μικροπωλητές οι οποίοι λειτουργούν έξω από τα πλαίσια της νομιμότητας καθώς δεν πληρώνουν ΦΠΑ και δεν πληρώνουν καμία προδιαγραφή, συμβάλλοντας στον αθέμιτο ανταγωνισμό απέναντι στην νόμιμες επιχειρήσεις.

Πηγή: ilialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου