Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Ο Ελληνας ολιγάρχης παντρεύει τη μοναχοκόρη του στη Μεσσηνία

Ο Ελληνας ολιγάρχης παντρεύει τη μοναχοκόρη του Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2013
Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ «ΠΑΛΑΤΙ» ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΗΣ

Της Μάγδας Λιβέρη

Στους ρυθμούς ενός μεγάλου γεγονότος ζει η Μεσσηνία, αφού την ερχόμενη Παρασκευή 30 Αυγούστου παντρεύεται στην Κορώνη η θυγατέρα του δισεκατομμυριούχου ομογενούς από τη Ρωσία Φιλάρετου Καλτσίδη, Αλίνα, με τον πολωνικής καταγωγής Ελβετό επιχειρηματία Πάτρικ Ποπράσκι.

Η μοναχοκόρη του πανίσχυρου μεγιστάνα -έχει και έναν γιο- αποτελεί τη μεγάλη του αδυναμία και εκείνος επιθυμεί να της χαρίσει έναν αξέχαστο γάμο. Η τελετή και η δεξίωση θα φιλοξενηθούν στην παραθαλάσσια έπαυλη της οικογένειας έξω από την Κορώνη, η ανακατασκευή της οποίας ολοκληρώθηκε μόλις πριν από λίγες μέρες.
Τα τελευταία βράδια η κατοικία αλλά και η 40 στρεμμάτων έκταση μέσα στην οποία έχει κτιστεί είναι φωτισμένη με τρόπο που κλέβει τις εντυπώσεις. Το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής έχει κλειστεί εδώ και καιρό προκειμένου να φιλοξενήσει τους καλεσμένους οι οποίοι ήδη έχουν αρχίσει να φτάνουν στη Μεσσηνία.
Ο επικείμενος γάμος αποτελεί το μείζον θέμα συζήτησης των κατοίκων της περιοχής. Μάλιστα, πολλοί υποστηρίζουν πως το παρών θα δώσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ μεταξύ των ονομάτων που αναφέρονται περιλαμβάνεται και εκείνο του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, του νέου ιδιοκτήτη του Σκορπιού, ο οποίος είναι και συνεταίρος με τον Φ. Καλτσίδη στην εταιρεία Uralkali-Silvinit.
Ο Ελληνας ολιγάρχης παντρεύει τη μοναχοκόρη του
Ο ποντιακής καταγωγής ομογενής από τη Ρωσία είναι αυτή τη στιγμή ο πλουσιότερος Ελληνας, ενώ το όνομά του αναμένεται κάποια στιγμή να πρωταγωνιστήσει και στο παιχνίδι των επενδύσεων στη χώρα μας. Η περιουσία του, που ξεπερνά τα 6,7 δισ. δολάρια, τον κατατάσσει στο νούμερο 175 της λίστας του Forbes και στην 22η θέση των πλουσιότερων Ρώσων.
Ο Ελληνας ολιγάρχης παντρεύει τη μοναχοκόρη τουΜε ισχυρές διασυνδέσεις στο Κρεμλίνο και στο Μαξίμου ο κ. Καλτσίδης συγκαταλέγεται στους φίλους του Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και του Αντώνη Σαμαρά, ενώ στα θυρανοίξια του παρεκκλησίου του Προφήτη Ηλία στο κτήμα του στην Κορώνη, την Κυριακή του Πάσχα, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Ο 50χρονος «βασιλιάς του τσιμέντου», όπως τον αποκαλούν, έχει διπλή υπηκοότητα, ρωσική και ελληνική, γεννήθηκε το 1963 στη Γεωργία, σπούδασε μηχανικός εξόρυξης στη Μόσχα και διαθέτει διδακτορικό στα οικονομικά.

Πολυπράγμων
Είναι αυτοδημιούργητος και σήμερα ο όμιλός του, Eurocement Group, με 16 εργοστάσια, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στη Ρωσία. Ο Καλτσίδης δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς, όπως στο εμπόριο άνθρακα, στο real estate κ.ά, ενώ διατηρεί μεγάλες επενδύσεις και στον χώρο των λιπασμάτων κατέχοντας το 10,3% της πανίσχυρης Uralkali-Silvinit, ποσοστό που αγόρασε από τον Ριμπολόβλεφ.
Ο Φιλάρετος Καλτσίδης και η παραμυθένια βίλα στην Κορώνη, όπου θα γίνει ο γάμος και η δεξίωση.Ο Φιλάρετος Καλτσίδης και η παραμυθένια βίλα στην Κορώνη, όπου θα γίνει ο γάμος και η δεξίωση.
Επισκέπτεται τακτικά την Ελλάδα και για δυο συνεχόμενες χρονιές τον Μάιο του 2011 και 2012 οργάνωσε δύο αξέχαστα πάρτι στα ξενοδοχεία Vedema Resort στη Σαντορίνη και Costa Navarino στη Μεσσηνία αντίστοιχα για τον εορτασμό των 48ων και 49ων γενεθλίων του.
Πριν από λίγα χρόνια ο Καλτσίδης αγόρασε την πανέμορφη βίλα στην Κορώνη η οποία ανήκε στον διάσημο Αμερικανό αρχιτέκτονα Κάρολο Σιουπ. Ηταν τόσο καλόγουστη, ώστε στα τέλη των 80s παρουσιάστηκε στα φημισμένα περιοδικά Architectural Design και Architectural Digest. Ο Καλτσίδης ανακατασκεύασε την κατοικία και κράτησε σχεδόν αυτούσιους τους πανέμορφους κήπους της.
Τα ονόματα των Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ «πρωταγωνίστησαν» στις φήμες γύρω από τους προσκεκλημένους.

ΦΡΟΥΡΙΟ Η ΒΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΞΙΩΣΗ
Τριήμερο γλέντι με πολλές εκπλήξεις
Τα ονόματα των Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ «πρωταγωνίστησαν» στις φήμες γύρω από τους προσκεκλημένους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γάμος θα πραγματοποιηθεί σε κλειστό σχετικά κύκλο με περίπου 150 προσκεκλημένους, αφού θα είναι ο δεύτερος για την 26χρονη Αλίνα. Ο πρώτος της γάμος είχε τελεστεί στη Μύκονο το 2010 και τότε η οικογένεια Καλτσίδη είχε επίσης παραθέσει δεξίωση. Οπως λέγεται, στην πλειονότητά τους οι καλεσμένοι θα είναι μέλη των δύο οικογενειών και νεαροί φίλοι των μελλόνυμφων.
Μάλιστα αναμένεται μεταξύ των προσκεκλημένων να είναι και Φαουάζ Γκρουόζι με τις εντυπωσιακές κόρες του Βιολέτα και Αλέγκρα, οι οποίες είναι φίλες της νύφης. Ο Γκρουόζι είναι ιδιοκτήτης του ελβετικού οίκου κοσμημάτων De Grisogono, στον οποίο εργάστηκε το 2012 για έξι μήνες η Αλίνα στον τομέα των δημοσίων σχέσεων. Πριν όμως από αυτό το πόστο, η νεαρή κληρονόμος είχε εργαστεί για πέντε χρόνια και στην οικογενειακή επιχείρηση Eurocement Group.
Η Αλίνα Καλτσίδου κινείται με άνεση μεταξύ Ελβετίας, Παρισιού, Λονδίνου και Μόσχας. Εξαιρετικά λεπτή και κομψή, ντύνεται από διάσημους οίκους μόδας, λατρεύει τον χορό και τα περίτεχνα κοσμήματα, ενώ μεγάλη αδυναμία της είναι το σκυλάκι της, η Βισένκα. Η σχέση της με τον Πάτρικ Ποπράσκι μετρά περίπου έναν χρόνο και ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος. Μάλιστα, μία από τις πρώτες εμφανίσεις του ζευγαριού ήταν το πάρτι του οίκου De Grisogono στο Λονδίνο στις 14 Δεκεμβρίου 2012.

Ο γαμπρός
Ο 31χρονος Πάτρικ Ποπράσκι είναι Ελβετός επιχειρηματίας πολωνικής καταγωγής. Εχει σπουδάσει στο London School of Economics και σήμερα δραστηριοποιείται με έδρα τη Ζυρίχη στον χώρο των κατασκευών και της εμπορίας οίνου.
Ο Ποπράσκι είναι γνωστός στους κοσμικούς κύκλους της Ευρώπης και θεωρείται από τους πολύφερνους γαμπρούς. Στο παρελθόν η 7χρονη σχέση του με την πάμπλουτη Γερμανίδα κληρονόμο Κιάρα Οχόβεν, η οποία έληξε το 2011, απασχολούσε τακτικά τον γερμανικό και τον ελβετικό Τύπο.
Η Αλίνα Καλτσίδου είναι ενθουσιασμένη με τον γάμο, μάλιστα η ίδια ανεβάζει συνεχώς φωτογραφίες σχετικά με τις προετοιμασίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Το νυφικό της πιθανολογείται ότι είναι δημιουργία των Dolce & Gabbana, στους οποίους η νύφη έχει αδυναμία, ή σχέδιο του Λιβανέζου Elie Saab.
Με τη διακόσμηση του χώρου όπου θα φιλοξενηθεί η δεξίωση ασχολήθηκε η μητέρα της αλλά και φημισμένο γραφείο οργανώσεων γάμων του Λονδίνου το οποίο έχει αναλάβει τα πάντα γύρω από τη γαμήλια βραδιά.
Ο γάμος θα είναι πολιτικός και θα τον τελέσει ο δήμαρχος Πύλου Νέστορος, Δημ. Καφαντάρης στους πανέμορφους κήπους της βίλας. Μετά θα ακολουθήσει η δεξίωση, η οποία θα περιλαμβάνει εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, ενώ λέγεται ότι μεγάλο καλλιτεχνικό όνομα έχει προσκληθεί για να τραγουδήσει.
Το γλέντι θα είναι τριήμερο και θα περιλαμβάνει αρκετές εκπλήξεις για τους καλεσμένους. Τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυστηρά και η κατοικία του Φιλάρετου Καλτσίδη έχει μετατραπεί σε φρούριο.
Οπως ισχυρίζονται άνθρωποι της περιοχής, κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει από ξηρά αλλά και από θάλασσα, αφού οι άνδρες της φρουράς του «οργώνουν» με τζετ σκι και σκάφη τη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το κτήμα.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου