Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

ΝΕΑ -ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2013

  • Θα μπει κόσμος στη φυλακή, προειδοποιεί ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που -όπως λέει- θησαυρίζουν μέσω της υπερσυνταγογράφησης και σε προμηθευτές του ΕΣΥ. Επίσης, προαναγγέλλει ότι θα ζητήσει χρήματα από την ΕΕ για για τη νοσηλεία παράνομων μεταναστών το πρώτο εξάμηνο του 2013.
  • Καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει, όλοι από τον Σεπτέμβριο του 2013 αποκτούν οργανική θέση και τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά διαβεβαιώνει ο υπουργός Παιδείας Κων.Αρβανιτόπουλος. Σχολιάζοντας τις προειδοποιήσεις της ΟΛΜΕ για απεργίες λέει ότι «εκφράζει μια ισχνή μειοψηφία», ενώ τονίζει ότι όσοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα αξιοποιηθούν σε άλλες θέσεις του δημοσίου εντός του τριμήνου. Παραδέχεται ωστόσο ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με 10.000 λιγότερους αναπληρωτές, αποτέλεσμα της δημοσιονομικής πολιτικής.
  • Αλλαγές στον τομέα του φαρμάκου προωθούνται μέσα στις επόμενες ημέρες, προκειμένου οι πωλήσεις των γενόσημων να φτάσουν στο 60% από το 19,8% που είναι σήμερα.
  • «Λουκέτο» για 48 ώρες έβαλε την Παρασκευή το ΣΔΟΕ σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου εμφανίζεται o Λευτέρης Πανταζής, επειδή δεν έκοβε αποδείξεις. Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο γνωστός τραγουδιστής δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «δυστυχώς πενήντα οικογένειες σήμερα θα μείνουν χωρίς φαγητό», επειδή «έτσι διάλεξαν οι υπεύθυνοι που ήρθαν χθες».
  • Προσβλέποντας σε ενεργή στήριξη της Ουάσινγκτον για την επίλυση του ζητήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, που έχει πάρει πάλι την ανιούσα, ο Αντώνης Σαμαράς προγραμματίζει νέες συναντήσεις κορυφής στις ΗΠΑ. Στις 27 Σεπτεμβρίου θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και πιθανότητα και με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Κόσμος

  • Να προασπίσει τη δημοκρατία και να αποκαταστήσει την ασφάλεια στην Αίγυπτο δεσμεύτηκε η διορισμένη από τους στρατιωτικούς κυβέρνηση, με τον προσωρινό πρωθυπουργό να δηλώνει ότι «η στάση ορισμένων χωρών άλλαξε σιγά σιγά υπέρ της Αιγύπτου. Η απαγόρευση κυκλοφορίας μειώθηκε κατά δύο ώρες, εκτός Παρασκευής, οπότε οι ισλαμιστές καλούν σε μεγάλες διαδηλώσεις.
  • Η πρώτη ανεξάρτητη αρχή που επιβεβαιώνει τη χρήση χημικών όπλων στην Δαμασκό είναι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Όπως ανακοίνωσαν, στις 21 Αυγούστου παρέλαβαν 3.600 ασθενείς με νευροτοξικά συμπτώματα και οι 355 είναι νεκροί. Την ίδια στιγμή, καθεστώς και αντιπολίτευση συνεχίζουν να αλληλοκατηγορούνται για την επίθεση, ενώ το Ιράν στρέφεται κατά των ανταρτών, προειδοποιώντας παράλληλα την Ουάσινγκτον να μην εμπλακεί στρατιωτικά.
  • Πολιτικές εξελίξεις προκαλεί στην ΠΓΔΜ η αποτυχία των διαπραγματεύσεων μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE του Ν.Γκρούεφσκι και του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης SDSM του Ζόραν Ζάεβ να εκδώσουν πόρισμα για τα επεισόδια που εξελίχθηκαν στη Βουλή της ΠΓΔΜ στις 24 Δεκεμβρίου 2012. Με το βλέμμα στην έκθεση της Κομισιόν ο Ν.Γκρούεφσκι ρίχνει στο τραπέζι πρόταση για πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
  • Συνάντηση με τα ηγετικά στελέχη της ιταλικής κεντροδεξιάς και με τους υπουργούς της κυβέρνησης Λέτα, που ανήκουν στη συντηρητική παράταξη, είχε το Σάββατο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Μετά τη συνάντηση ο γραμματέας του Λαού της Ελευθερίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Αντζελίνο Αλφάνο, χαρακτήρισε «αδιανόητο» και «θεσμικά απαράδεκτο» να γίνεται αναφορά στη δυνατότητα αποπομπής του πρώην πρωθυπουργού από τη Γερουσία.
  • Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι γιατροί που παρακολουθούν την πορεία της υγείας του Νέλσον Μαντέλα, αφού η νοτιοαφρικανική προεδρία, επικαλούμενη ιατρικές αναφορές, σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι ο εμβληματικός ηγέτης δείχνει «τεράστια αντοχή».

Οικονομία

  • Οι γερμανικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνες αυτήν την εβδομάδα σε κοινή εταιρεία των ομίλων EADS και ThyssenKrupp, καθώς και στα γραφεία της Rheinmetall στη Γερμανία, οι οποίες θεωρούνται ύποπτες για δωροδοκία ύψους 18 εκατ. ευρώ σε σχέση με συμβάσεις για εξοπλισμό ελληνικών υποβρυχίων και για φοροδιαφυγή.
  • Σε έξι ακόμα περιοχές της Βόρειας Ελλάδας ξεκινά η ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων. Η ανάρτηση αφορά τις πόλεις της Έδεσσας, Κατερίνης, Κοζάνης, Πολυγύρου, Φλώρινας και ξεκινά τη Δευτέρα 26 Αυγούστου. Θα ακολουθήσει η ανάρτηση στο Δήμο Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013.
  • Συγκρατημένη αισιοδοξία για το ελληνικό πρόγραμμα εκφράζει ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΚΤ, Γ.Άσμουσεν σε αποκλειστική συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής. Εφικτός ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα φέτος και μικρή ανάπτυξη το 2014, λέει, αλλά εφιστά την προσοχή στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Αθλητισμός

  • Με ήττα άρχισε στο campionato η Μίλαν, καθώς στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, έχασε εκτός έδρας από την Βερόνα με 2-1. Τα τέρματα των «νεοφώτιστων» πέτυχε ο Τόνι (30', 54'), ενώ για τους «ροσονέρι» άνοιξε το σκορ ο Πόλι στο 15ο λεπτό. Αντίθετα η Γιουβέντους πέρασε έστω και με το 1-0 από την έδρα της Σαμπντόρια.
  • Τρεις πολύτιμους βαθμούς, πήρε ο Πανιώνιος και μάλιστα με το ευρύ 3-0 επί του Παναθηναϊκού, που αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να καλύψει τις αδυναμίες του. Οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή μπάλας, ωστόσο δεν μπόρεσαν να είναι ούτε δημιουργικού, ούτε όμως και αποτελεσματικοί. Τα τέρματα των «κυανέρυθρων» πέτυχαν οι Αραβίδης (40`), Κολοβός (71`) και Μαρινάκης (87` αυτογκόλ).
  • Ο Πανιώνιος ήταν αποτελεσματικός, ο Παναθηναϊκός απλά κυκλοφορούσε τη μπάλα και έτσι στη Νέα Σμύρνη γράφτηκε το 3-0 για τους γηπεδούχους που πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκης, στη 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα (Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 3-0). 
  • Την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα σημείωσε ο Παναιτωλικός και μάλιστα φτάνοντας πανεύκολα στο 2-0 (27’ Μπόγιοβιτς, 45’ Μελισσάς) κόντρα στον ΠΑΟΚ (Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 2-0) μέσα στο άδειο – λόγω τιμωρίας – Αγρίνιο. Η ομάδα του Μάκη Χάβου, κυριάρχησε πλήρως απέναντι στον «Δικέφαλο» που έδειξε να έχει… μείνει στην ισοπαλία με τη Σάλκε. Το αήττητο διατήρησε η Βέροια που επιβλήθηκε με 2-0 (67’ Μπεν, 82’ Μρντάκοβιτς) κόντρα στον ΟΦΗ (Βέροια - ΟΦΗ 2-0).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου