Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ζητήθηκε από τον Α. Κουόμο να είναι Τελετάρχης της Παρέλασης

Του Σταύρου Μαρμαρινού

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΗ
Δύο μεγάλοι ιστοί για την ελληνική και αμερικανική σημαία τοποθετήθηκαν έξω από το Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Ν. Υόρκης.
ΤΑΜΠΑ. Ο κυβερνήτης της πολιτείας Ν. Υόρκης, Αντριου Κουόμο, αναμένεται να είναι ο τελετάρχης της ελληνικής παρέλασης, που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου, την Κυριακή 30 Μαρτίου, στη φημισμένη Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν.
Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Ν. Υόρκης έστειλε ήδη σχετική επιστολή στον κ. Κουόμο και αναμένεται η επίσημη απάντησή του.
«Είναι ένα πρόσωπο, όπως και ο πατέρας του, αγαπητό στην Ομογένεια, που απέδειξε την υποστήριξή του στην παροικία μας», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ηλίας Τσεκερίδης.
«Η οικογένεια Κουόμο, ήταν και είναι κοντά στην Ομογένεια», είπε από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Πέτρος Γαλάτουλας. «Μη ξεχνάμε, ότι ο Αντριου Κουόμο, συνέβαλε αποφασιστικά στο να ξανακτιστεί ο Αγιος Νικόλαος στο Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο στο μαρτυρικό Σημείο Μηδέν. Ο κ. Κουόμο, αποδεικνύεται θερμός φίλος της Ομογένειας και, γενικότερα, της Ελλάδος».
Οι προετοιμασίες για την Παρέλαση, αρχίζουν αυτό το μήνα, με τις πρώτες πανομογενειακές συγκεντρώσεις στο Σταθάκειο. Στις 12 Σεπτεμβρίου πρόκειται να συνεδριάσει για πρώτη φορά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, το οποίο, μεταξύ άλλων, θα προχωρήσει στη συμπλήρωση της νέας Επιτροπής Παρέλασης, επικεφαλής της οποίας ανέλαβε ήδη ο κ. Γαλάτουλας.
Από τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν, θα είναι και η προετοιμασία εκδήλωσης για τα 75 χρόνια της Ομοσπονδίας. Αναμένεται, ότι φέτος θα εορταστεί η επέτειος με ιδιαίτερη λαμπρότητα.
Θα γίνει συζήτηση, επίσης, για τα νέα συστήματα κεντρικής θέρμανσης και εξαερισμού του Σταθάκειου, καθώς και εκείνων σε χώρους γραφείων.
Παράλληλα, τόσο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, όσο και άλλοι παράγοντες θα αναφερθούν σε έργα τα οποία έχουν ήδη γίνει στην οργάνωση, καθώς και άλλα, που προτείνονται να γίνουν.
Εξάλλου, μέχρι πριν λίγο καιρό οι σημαίες της Ελλάδος και ΗΠΑ, βρίσκονταν στον τοίχο της πρόσοψης της Ομοσπονδίας. Εδώ και μερικές μέρες κυματίζουν πλέον, ψηλά, στις κορυφές δύο μεγάλων ιστών που τοποθετήθηκαν στο έδαφος δίπλα στις σκάλες που οδηγούν στον επάνω όροφο του Σταθάκειου.
«Κάνουμε πιο αισθητή έτσι, την προσήλωσή μας στις δύο μας πατρίδες, την Ελλάδα και την Αμερική, αλλά και πιο αισθητή την παρουσία της Ομογένειας», δήλωσε ο κ. Τσεκερίδης.
Από την πλευρά του, ο κ. Γαλάτουλας, έκανε γνωστό, ότι τα έξοδα των δύο ιστών καλύφτηκαν από δωρεά που έκανε ο ομογενής επιχειρηματίας, Κώστας Κοντογιάννης, που κατάγεται από τη Σάμο.
Η ανάγκη για την τοποθέτηση ιστών για τις δύο σημαίες, είχε συζητηθεί πριν καιρό στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, γιατί δεν ήταν εύκολο να χρησιμοποιούνται οι σημαίες που ήταν στον τοίχο, παλαιότερα, επειδή υπήρχε από κάτω το κλιμακοστάσιο, εξήγησε ο κ. Τσεκερίδης. Και πρόσθεσε, ότι δύο σημαίες σε περίοπτη θέση χρησιμοποιούνται και έξω από το γενικό προξενείο της Ελλάδος και από την Αρχιεπισκοπή στο Μανχάταν. Υποστήριξε, ακόμα, ότι η Ομοσπονδία βρίσκεται σε ένα δρόμο προόδου με διάφορες δραστηριότητες, οι οποίες θα ενταθούν με διάφορες πρωτοβουλίες και νέες ιδέες που θα υλοποιηθούν με τη συνεργασία και την υποστήριξη όλης της Ομογένειας.
«Η Ομοσπονδία είναι η ομπρέλα των οργανώσεων της μητροπολιτικής Ν. Υόρκης και των γύρω περιοχών και αντιλαμβάνεται τις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στην παροικία μας, αλλά και τις ευθύνες που έχει επωμιστεί», πρόσθεσε ο κ. Τσεκερίδης.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου