Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Δριμύ κατηγορώ Ντόρας Μπακογιάννη στην τρόικα

Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2013
Η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα - «To Bήμα»). Δριμύ κατηγορώ κατά της ακολουθούμενης φορολογικής πολιτικής στο πλαίσιο του Μνημονίου εξαπέλυσε η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
«Η Ελλάδα έχει πρόβλημα σήμερα και ας μην αυταπατώμεθα(...). Το πρόγραμμα το οποίο εφαρμόσαμε δεν είχε τα αποτελέσματα τα οποία περιμέναμε», δήλωσε ενώπιον των μελών της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ενημέρωσαν την Τρίτη το απόγευμα τους Ελληνες βουλευτές της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για τις νομοθετικές προτάσεις της ΕΕ στους συγκεκριμένους τομείς.
«Αυτό είναι μια απλή αλήθεια, η οποία παρουσιάζεται με τα νούμερα, άρα χρειάζεται μια διαφορετική λογική σε ορισμένους τομείς», πρόσθεσε και τόνισε: «Δεν μπορεί να μας πιέζετε μέχρι τελικής πτώσεως, για μια φορολογική πολιτική, η οποία οδηγεί τον ελληνικό λαό στην απόλυτη εξάντλησή του, διότι δεν έχει να τα πληρώσει».
Η κ. Μπακογιάννη ζήτησε τη βοήθεια του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καλώντας το «να δώσει τη δυνατότητα να ασκήσουμε μια πολιτική με δημοσιονομική πειθαρχία, με μεταρρυθμίσεις, με πάθος, αλλά όχι με πολιτικές, οι οποίες μετά βεβαιότητας δεν έχουν αποτέλεσμα».
Υπογράμμισε ακόμη: «Αυτός ο λαός περνάει την πέμπτη χρονιά ύφεσης, έχει χτυπηθεί πάρα πολύ σκληρά, οι Ελληνες έχουν χάσει το 30% του εισοδήματός τους(...). Ξέρουν πως η Ευρώπη έδωσε ένα πολύ σημαντικό ποσό βοήθειας στη χώρα μας, αναρωτιούνται όμως αν ορισμένες από τις αποφάσεις, τις οποίες η Ευρώπη έχει πάρει για λογαριασμό μας είναι πραγματικά οι σωστές, αν δηλαδή συγκεκριμένες πολιτικές οι οποίες αποδεδειγμένα δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα στον τομέα της ανάπτυξης και της καταπολέμησης της ύφεσης, είναι αναγκαίες ή οφείλουν να αλλάξουν».
Οπως είπε «δογματικά αντιμετωπίζονται τα προβλήματα τα οποία ταλανίζουν σήμερα τη χώρα μου» και «αυτό δημιουργεί προβλήματα και πάρα πολύ μεγάλες αντιδράσεις και για πρώτη φορά υπάρχουν δύο στοιχεία τα οποία πιστεύω ότι χαρακτηρίζουν τον κόσμο: το ένα είναι η έλλειψη ελπίδας, την οποία έχει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και το άλλο είναι ότι νιώθει αδικημένος και πολλές φορές περιπαιγμένος και αδίκως στοχοποιημένος».
Υπενθύμισε δε το παράδειγμα με την υπερφορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης: «Εναν ολόκληρο χρόνο, ο λαός μας δεν μπόρεσε να θερμανθεί το χειμώνα. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε μείωση εσόδων και λέμε ότι η φορολόγηση αυτή δεν είχε αποτέλεσμα, διότι ο κόσμος απλά δεν αγόρασε, ενώ εάν είχαμε μειωμένο φόρο θα είχαμε μεγαλύτερη κατανάλωση και άρα περισσότερα έσοδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου