Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Συνεχείς επαφές Ομπάμα για την ανάληψη διεθνούς στρατιωτικής δράσης κατά της Συρίας

Συνεχείς επαφές Ομπάμα για την ανάληψη διεθνούς στρατιωτικής δράσης κατά της Συρίας Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2013

Ολαντ, Ομπάμα, Μέρκελ σε φωτογραφία αρχείου

Μετά την επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συζήτησε και με τον γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ για μια ενδεχόμενη συντονισμένη διεθνή απάντηση στη χρήση χημικών όπλων που φέρεται να εξαπολύθηκε εναντίον αμάχων στη Συρία, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.
«Ο πρόεδρος Ομπάμα και ο πρόεδρος Ολάντ συζήτησαν πιθανές απαντήσεις της διεθνούς κοινότητας και συμφώνησαν να συνεχίσουν να διαβουλεύονται στενά», ανέφερε σε δήλωσή του ο Λευκός Οίκος, χωρίς να δώσει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες για τη συζήτηση.
Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι France 2, ανέφερε ότι εκτός της επικοινωνίας Ολάντ-Ομπάμα, ο γάλλος πρόεδρος συνομίλησε κατά τη διάρκεια της Κυριακής ημέρας με τους πρωθυπουργούς της Βρετανίας και της Αυστραλίας Ντέιβιντ Κάμερον και Κέβιν Ραντ καθώς και με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.
«Έχουμε μία απαίτηση, η επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών να μπορέσει να κάνει την έρευνά της πλήρως, ελεύθερα και γρήγορα ώστε να αποδειχθεί η αλήθεια», δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης, σχολιάζοντας το ταξίδι των επιθεωρητών του ΟΗΕ, σημειώνοντας ωστόσο ότι «αποδεικνύεται πως, χωρίς αμφιβολία, σίγουρα στην πράξη, το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα εναντίον του ίδιου του λαού του».
«Όταν η έρευνα αυτή τελειώσει, αναμένουμε από τη διεθνή κοινότητα μία σταθερή απόφαση, μία σαφή απόφαση. Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συνέλθει. Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αφήσει να γίνεται αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας", δήλωσε, απορρίπτοντας εμμέσως κάθε άμεση δράση από τη Γαλλία.
Το Σάββατο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον συμφώνησαν ότι το καθεστώς στη Συρία είναι πιθανόν να πραγματοποίησε την επίθεση με χημικά όπλα εναντίον του λαού του και εξέτασαν στρατιωτικές επιλογές εναντίον της Δαμασκού.
Πράγματι το Πεντάγωνο είναι έτοιμο να θέσει σε εφαρμογή στρατιωτικές επιλογές για τη Συρία, αν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επιλέξει να υλοποιήσει οποιαδήποτε απ' αυτές, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ, προς δημοσιογράφους στη διάρκεια ταξιδιού του στη Μαλαισία.
«Ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας να προετοιμάσει επιλογές για όλα τα ενδεχόμενα. Το κάναμε και είμαστε έτοιμοι να θέσουμε σε εφαρμογή οποιαδήποτε επιλογή -- αν αποφασίσει να χρησιμοποιήσει κάποια απ' αυτές τις επιλογές», δήλωσε ο Χέιγκελ
Ετσι, στον Λευκό Οίκο, ολόκληρη η Κυριακή αφιερώθηκε για να παρουσιαστούν στον πρόεδρο Ομπάμα οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν εναντίον της Συρίας.
«Ο πρόεδρος παρευρέθη στη λεπτομερή παρουσίαση που είχε ζητήσει για το φάσμα των εν δυνάμει επιλογών που θα πρέπει να προετοιμάσουν οι ΗΠΑ και η διεθνής κονότητα για να απαντήσουν στη χρήση χημικών όπλων», ανακοίνωσε η προεδρία στο τέλος μιας σύσκεψης γύρω από τον Ομπάμα, παρουσία του αντιπροέδρου Τζον Μπάιντεν και κορυφαίων αξιωματούχων της κυβέρνησης, των ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας.
Τέλος, ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποκάλυψε το βράδυ του Σαββάτου ότι ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι είχε τηλεφωνήσει την Πέμπτη στο σύρο ομόλογό του Ουαλίντ αλ-Μουάλεμ για να του επισημάνει πως, «αν το συριακό καθεστώς δεν είχε τίποτε να κρύψει, θα έπρεπε να είχε επιτρέψει την άμεση και ανεμπόδιστη πρόσβαση στον τόπο» που φέρεται ότι έγινε η χημική επίθεση. 
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου