Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί ευθέως τον Aσαντ για τα χημικά κι ετοιμάζει τη στρατιωτική δράση

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί ευθέως τον Aσαντ για τα χημικά κι ετοιμάζει τη στρατιωτική δράσηΤρίτη, 27 Αυγούστου, 2013

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζόν Κέρι

Η κυβέρνηση Ομπάμα «δεν έχει ορίσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την αντίδραση στην χρήση χημικών όπλων στην Συρία, αλλά οι Αμερικανοί αξιωματούχοι προετοιμάζουν διάφορες επιλογές για τον Αμερικανό πρόεδρο έχοντας μια αίσθηση επείγοντος» ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
«Αισθάνονται ότι υπάρχει μια λογική επείγοντος (...) αλλά δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, λίγο μετά την δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ότι είναι «αναμφισβήτητη» η χρήση χημικών όπλων την περασμένη εβδομάδα στην Συρία.
«Η άρνηση της Συρίας να επιτρέψει την πρόσβαση στα σημεία που επλήγησαν από την επίθεση με χημικά όπλα αποτελεί ένδειξη ότι το καθεστώς έχει κάτι να κρύψει», υπογράμμισε ο Κέρι προσθέτοντας ότι η χρήση χημικών όπλων ήταν «μεγάλης κλίμακας και χωρίς διάκριση».

Νέα στήριξη από τον Πούτιν
Από την πλευρά του πάντως ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το συριακό καθεστώς έκανε χρήση χημικών όπλων εναντίον των ανταρτών στη Συρία, όπως έγινε γνωστό στο Λονδίνο.
Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα οι δύο ηγέτες, ο Πούτιν είπε στον Κάμερον: «Δεν υπάρχουν αποδείξεις, ούτε για τη χρήση χημικών όπλων, ούτε για το ποιος είναι ευθύνεται», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.
Ο Κάμερον επέμεινε ότι υπάρχουν «ελάχιστες αμφιβολίες» ότι η συριακή κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από την επίθεση αυτή και ότι αντίθετα, δεν υπάρχουν αποδείξεις που να στηρίζουν τον ισχυρισμό του καθεστώτος ότι ευθύνεται η αντιπολίτευση για τη χρήση χημικών όπλων.
Και οι δύο ηγέτες πάντως «επανέλαβαν τη θέση στην οποία είχαν συμφωνήσει όλοι οι ηγέτες των χωρών της G8 τον περασμένο Ιούνιο: ότι κανείς δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιεί χημικά όπλα και ότι κάτι τέτοιο θα άξιζε μια σοβαρή απάντηση εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου