Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2013

  • Εγκλωβισμένοι από το πρωί της Πέμπτης μέσα σε ένα από τα δημόσια κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη στα Ιωάννινα και εκκενώθηκαν ύστερα από αστυνομική επιχείρηση, παρέμειναν μέχρι αργά το βράδυ τρεις Σενεγαλέζοι μικροπωλητές, οι οποίοι είχαν βρει κατάλυμα στο χώρο.
  • Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου «Αναδιάρθρωση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις» μετά απο αλλεπάλληλες αναβολές. Το νομοσχέδιο παραπέμπεται προς επεξεργασία και συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και αναμένεται να ψηφιστεί από το Θερινό Τμήμα την προσεχή εβδομάδα και σίγουρα πριν από την έναρξη του νέου έτους, στη διάρκεια του οποίου θα πρέπει να εφαρμοσθεί.
  • Ποινική δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος κατείχε και μετέφερε παράνομα όπλο που ανήκει σε αστυνομικό που τον συνοδεύει.
  • Μετατέθηκε για τις 05:15 το πρωί της Παρασκευής η πτήση της Πέμπτης των Κυπριακών Αερογραμμών (CY 342) για τη Βηρυτό του Λιβάνου, η οποία ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από την Λάρνακα στις 20:30. Αρμόδια πηγή άφησε να εννοηθεί ότι η αναβολή της πτήσης για το πρωί της Παρασκευής δεν είναι άσχετη με την κατάσταση στην Συρία.
  • Τρία μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, οι Γεράσιμος Γεωργάτος, Γιάννης Αντωνίου και Σταύρος Λειβαδάς, δηλώνουν με ανακοίνωσή τους ότι διαφωνούν με την απόφαση του κόμματος να μην εμφανίζονται στελέχη του στη Δημόσια Τηλεόραση. Τα τρία μέλη της ΔΗΜΑΡ θεωρούν ότι το εμπάργκο στη ΔΤ, το οποίο εφαρμόζουν και ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ, εγείρει μείζονα ζητήματα συνέπειας λόγων και έργων, καθώς και ζήτημα πολιτικής παρουσίας και προοπτικής της ΔΗΜΑΡ.

Κόσμος

  • Σε νέα συνάντηση, τη δεύτερη εντός 24 ωρών, προσήλθαν την Πέμπτη τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, χωρίς για άλλη μία φορά να σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες τους. Καθώς το ενδεχόμενο μίας επίθεσης στη Συρία παραμένει αρκετά ισχυρό, οι ΗΠΑ φαίνεται να περιμένουν το πόρισμα της έκθεσης των επιθεωρητών του ΟΗΕ και προετοιμάζουν το έδαφος για περιορισμένης κλίμακας επέμβαση.
  • Την άποψή του ότι η επικύρωση της καταδίκης του από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ιταλίας για φορολογική απάτη είναι άδικη και αβάσιμη επανέλαβε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά την δημοσίευση την Πέμπτη της γραπτής αιτιολόγησης της ετυμηγορίας των Ιταλών δικαστών. Αν δε αποπεμφθεί από τη Γερουσία, θα πρόκειται για «τραύμα στη δημοκρατία».
  • Οι αιγυπτιακές αρχές συνέλαβαν την Πέμπτη τον Μοχάμεντ Ελ Μπελτάγκι και τον Χαλέντ αλ Αζχάρι, δύο υψηλόβαθμα στελέχη του κινήματος των Αδελφών Μουσουλμάνων, την ώρα που το κίνημα καλεί σε νέες κινητοποιήσεις και η κυβέρνηση προεξοφλεί ότι θα απαντήσει με αποφασιστικότητα σε πράξεις που απειλούν την εθνική ασφάλεια.
  • Νόμιμη και δικαιολογημένη στη βάση του δόγματος ανθρωπιστικής επέμβασης είναι η ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία ακόμη και δίχως έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας, δηλώνει η βρετανική κυβέρνηση δημοσιοποιώντας νομικό πόρισμα, καθώς και τα συμπεράσματα της Επιτροπής Πληροφοριών κατά την οποία είναι αδιαμφισβήτητη η χρήση χημικών όπλων και «εξαιρετικά πιθανή» η ευθύνη του Άσαντ. Η «στοιχειοθέτηση» της ανάληψης δράσης ήλθε καθώς συνεδριάζε σε τεταμένο κλίμα η Βουλή σχετικά με τη βρετανική στρατιωτική εμπλοκή.
  • Κινούμενη ανάμεσα στην ανάγκη να υπάρξει μιας μορφή δράσης κατά του καθεστώτος στη Συρία και, από την άλλη πλευρά, στην αποφυγή άμεσης εμπλοκής της Γερμανίας, η Άνγκελα Μέρκελ προσπαθεί να διαχειριστεί ένα καυτό διεθνές ζήτημα με τρόπο που δεν θα το φέρει στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης και δεν θα αποδυναμώσει τη θέση της Γερμανίας έναντι των συμμάχων της.

Οικονομία

  • Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,5% το δεύτερο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα το υπουργείο Εμπορίου.
  • Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για ένα (τρίτο) πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, δηλώνει μιλώντας στον Guardian ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. «Για ολόκληρο το επόμενο έτος δεν έχουμε επιπρόσθετη ανάγκη για χρήματα» συμπλήρωσε.
  • Με μικρή άνοδο έκλεισαν την Πέμπτη οι αγορές στην Ευρώπη και την Νέα Υόρκη, ανακάμπτοντας σε ένα βαθμό από τις απώλειες προηγούμενων ημερών.

Αθλητισμός

  • Στους ομίλους του Europa League προκρίθηκε ο Απόλλων Λεμεσού που άντεξε στην πίεση της Νις και παρά την ήττα με 1-0 στη Γαλλία, υπερασπίστηκε το 2-0 από τον πρώτο αγώνα στην Κύπρο. Αντίθετα, ο ΑΠΟΕΛ γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό από τη Ζούλτε Βάρεγκεμ, καθώς ηττήθηκε με 2-1 στο ΓΣΠ, χάρη σε γκολ που σημείωσε η βελγική ομάδα στο 89'. Διαβάστε τι έγινε στα άλλα ματς...
  • Παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρούνται οι Σαμπού Γιαταμπαρέ και Ντέλβιν Ντινγκά. Οι Ερυθρόλευκοι τα βρήκαν στα 3 εκτα. ευρώ με την Μπαστιά για τον πρώτο, ενώ ήρθαν σε συμφωνία και με τη Μονακό για τον ετήσιο δανεισμό του δεύτερου αντί 1 εκατ. ευρώ με οψιόν αγοράς το επόμενο καλοκαίρι στα 3 εκατ. ευρώ. Ακόμα και την Παρασκευή αναμένονται στην Ελλάδα οι δυο μέσοι για να περάσουν από εξετάσεις και να υπογράψουν στους Ερυθρόλευκους.
  • Τη διακοπή του αγώνα ανάμεσα στην Άλκμααρ και στον Ατρόμητο στο 66ο λεπτό διέταξαν οι άνθρωποι της UEFA και ενώ η ελληνική ομάδα βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 1-0 από το 53' με γκολ του Παπαδόπουλου. Αιτία της διακοπής αποτέλεσε η φωτιά που ξέσπασε, πιθανότατα στο εστιατόριο του γηπέδου, με αποτέλεσμα να υπάρξει εκκένωση του γηπέδου για λόγους ασφαλείας. Η συνέχεια του ματς θα γίνει την Παρασκευή το πρωί στις 12:00 με τον Ατρόμητο να ετοιμάζει ένσταση για την συγκεκριμένη απόφαση της UEFA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου