Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Στο μικροσκόπιο και ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2013
Όπως τα αρπάξουν και από όπου τα αρπάξουν. Δεν μιλάμε για διαρρήκτες και κοινούς ληστές. Όχι, όχι μιλάμε για το κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση. Φόρους από δω, δασμούς από κει, ταρίφα δια μέσου ΔΕΗ, φόρους ακινήτου, φόρους κινητού, φόρους αυτοκινήτου και πάει λέγοντας. “Ναι κύριε” σου λέει ο υπεύθυνος (εδώ θα γελάσω) υπουργός το κράτος χρειάζεται πόρους. Συμφωνώ κύριε “υπεύθυνε” υπουργέ γιατί πράγματι το κράτος θέλει πόρους. Πως θα πάρουμε οπλικά συστήματα, υποβρύχια, αεροπλάνα, τανκς... (Η Ελλάδα έχει να κάνει πόλεμο από το 1943) και ενώ λιγοστεύει το στράτευμα αυξάνει τις αγορές όπλων, τα χρειάζεται δεν τα χρειάζεται. Και μάλλον ούτε για τις στρατιωτικές παρελάσεις δεν χρειάζονται αφού και αυτές σταμάτησαν. Όμως οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και άλλοι επιβάλουν στη κάθε Κυβέρνηση να κάνει αγορές όπλων εκατομμυρίων. Και ποιος τα πληρώνει αυτά; Ο Ελληνικός λαός που δεν έχει.

Λοιπόν είπαμε για το κράτος που βάζει φόρους επί φόρων αλλά διαβάστε τι σοφίστηκαν οι δημοτικοί άρχοντες του Δήμου Ήλιδας. Είναι η περιοχή που οι θεοί επιστράτευσαν τον Ηρακλή να καθαρίσει τους στάβλους. Αυτό όμως έγινε τότε. Σήμερα που δεν υπάρχει ο Ηρακλής; Σήμερα που και οι θεοί εγκατέλειψαν το τόπο οι τοπικοί εκλεγμένοι άρχοντες σοφίστηκαν ένα νέο τρόπο να μαζέψουν δημοτικά τέλη. Έτσι έστειλαν “φιρμάνι” στους κατοίκους να πληρώσουν αναδρομικά (2011) νερό για το οποίο δεν χρησιμοποίησαν. Έστειλαν λοιπόν λογαριασμούς το καλοκαίρι του 2013 για νερό που δεν χρησιμοποίησαν το 2010-2011. Έτσι καλείται ο ψηφοφόρος, ας μην το ξεχνούν αυτό, να πληρώσει 30 ευρώ για τόσα κυβικά νερό που δεν χρησιμοποίησε! Εδώ πρέπει να επέμβει το ΣΔΟΕ γιατί ο Δήμος το πάρα έκανε. “Μα δεν χρησιμοποίησα νερό κύριε”. “εκεί ήταν” σου λέει ας το χρησιμοποιούσες!

Μου θυμίζει το κάτωθι: Ένας φίλος πήγε γαμήλιο ταξίδι στους καταρράκτες του Νιαγάρα. Το βαλάντιο των νεονύμφων δεν ήταν και τόσο καλό, οικονομίες είχαν κάνει, γαμήλιο ταξίδι ήταν αυτό, μία φορά το έκαναν και είπαν ας πάμε σε αυτό το καλό ξενοδοχείο. Έμειναν λοιπόν οι νεόνυμφοι 3-4 ημέρες και την τελευταία ημέρα κατέβηκε ο σύζυγος να πληρώσει το λογαριασμό. Τρελάθηκε ο άνθρωπος όταν του είπε η ρεσεψιόν να πληρώσει πέντε χιλιάδες δολάρια για 3 βράδια. Και ρωτάει “γιατί τόσα χρήματα;”     Να του λέει η ρεσεψιόν, “το ξενοδοχείο μας έχει θερμαινόμενη πισίνα, έχει σάουνα, έχει μίνι γκολφ, έχει μασατζίδικο, έχει θέατρο, έχει κινηματόγραφο...”   Όσο τα άκουγε ο άνθρωπος του ανέβαινε το αίμα στο κεφάλι. “Εγώ ρε παιδιά δεν πήγα στην πισίνα, δεν πήγα στο σάουνα, δεν πήγα στο μίνι γκολφ, δεν πήγα στον κινηματόγραφο, δεν πήγα στο θέατρο γιατί να τα πληρώσω όλα αυτά τα πράγματα. Ήρθα με τη γυναικούλα μου και είμαστε κλεισμένοι στο δωμάτιο, δεν χρησιμοποιήσαμε τίποτα από αυτά” τους λέει ο άνθρωπος φανερά εκνευρισμένος. Και του απαντά η ρεσεψιόν “κύριε, εκεί ήσαν ας τα χρησιμοποιούσατε”. Ο άνθρωπός μας τα πήρε στο κρανίο και αρχίζει να φωνάζει “φέρτε την αστυνομία, την αστυνομία, γρήγορα την αστυνομία, μου βίασαν τη γυναίκα”. “Τι λέτε κύριε, τι πράγματα είναι αυτά, δεν σας βίασε κανένας τη γυναίκα” του λέει η ρεσεψιόν. “Ναι, αλλά εκεί ήταν, ας τη βιάζατε” λέει ο δικός μας. Να κάπως έτσι φαίνεται ότι σκέφτηκε και ο Δήμος Ήλιδας, εκεί ήταν το νερό, ας το πηδούσατε, συγνώμη ας το χρησιμοποιούσατε.

Έρχονται από την Ελλάδα μας οι φίλοι και συγγενείς που πήγαν διακοπές φέτος, την Ελλάδα την οποία υπέρ αγαπάμε και γι αυτή ενδιαφερόμαστε και κάθε ημέρα όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε για την Ελλάδα και το Ελληνισμό μιλάμε και ενδιαφερόμαστε και μας μεταφέρουν την δύσκολη οικονομική κατάσταση και τα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. “Μη μπλέξεις με το Δημόσιο, μη μπλέξεις με τη γραφειοκρατεία, μη, μη, μη...” “Οι περισσότεροι Έλληνες είναι απογοητευμένοι, αλλά περνάνε καλά”. “Πολλοί θέλουν να φύγουν για το εξωτερικό. Εάν δεν είχε τη θάλασσα και τον ωραίο καιρό...” Αυτά ακούμε και αναρωτιόμαστε, τους πολιτικούς, σε κάθε τομέα της πολιτικής, ποιος τους ψηφίζει;

Και για να μην αδικούμε μόνο τους ψηφοφόρους στην Ελλάδα ας ρίξουμε μία ματιά και στην ομογένεια. Τα τελευταία 3-4 χρόνια που γίνεται “κοσμογονία” στην Ελλάδα η ομογένεια δεν έχει πάρει θέση! Σύλλογοι, Ομοσπονδίες... Τα κατάφεραν οι πολιτικάντηδες στην Ελλάδα και “απέκοψαν” την Ελληνική Ομογένεια. Μία Ομογένεια που (λένε) έχει σαν αρχηγό της έναν ιερωμένο, τον Αρχιεπίσκοπο ο όποιος είναι και αυτός ένας υπάλληλος. Τουλάχιστον αυτό αναγνωρίζει η Ελλάδα και ο κ. Σαμαράς αφού και αυτός έκανε ότι έκαναν και οι προηγούμενοι. Ε, βέβαια η Ελληνική Ομογένεια δε μπορεί να ψηφίσει από τον τόπο κατοικίας στις ΗΠΑ, Καναδά... Δεν έχει σημασία για το τι λέει η οργανωμένη ή ανοργάνωτη Ελληνική Ομογένεια που πριν είχε ένα κυβερνώ-κτατικοδίαιτο ΣΑΕ. Κάποιες σποραδικές και φιλότιμες προσπάθειες μερικών Ακριτών με κάποια φεστιβάλ με κατεψυγμένα ή φρέσκα φαγητά για να βγουν τα λειτουργικά έξοδα και... προσευχές. Ας προσέξουν γιατί η Ομογένεια αφομοιώνεται. Η Ελληνική Γλώσσα τελειώνει, η δύναμη του Ελληνισμού σαν εθνικότητα έχει ημερομηνία λήξεως. Τελειώνουν και οι Ακρίτες. Ακούει κανένας στην Αθήνα;
Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου