Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2013

  • Τα οργανογράμματα με τις πραγματικές ανάγκες του Δημοσίου παρουσιάζονται στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που συνεδριάζει σήμερα, Δευτέρα, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, για να δώσει το «πράσινο φως» στην αναδιάρθρωση στις δομές υπουργείων και φορέων, από όπου θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό, το οποίο θα τεθεί σε διαθεσιμότητα ολοκληρώνοντας το πρώτο κύμα των 12.500 υπαλλήλων.
  • Τα οργανογράμματα με τις πραγματικές ανάγκες του Δημοσίου παρουσιάζονται στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που συνεδριάζει σήμερα, Δευτέρα, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, για να δώσει το «πράσινο φως» στην αναδιάρθρωση στις δομές υπουργείων και φορέων, από όπου θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό, το οποίο θα τεθεί σε διαθεσιμότητα ολοκληρώνοντας το πρώτο κύμα των 12.500 υπαλλήλων.
  • Αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς, Μάλκομ Χάρμπουρ, θα βρίσκεται στην Αθήνα τη Δευτέρα και την Τρίτη και θα συναντηθεί με μέλη της κυβέρνησης και με φορείς της αγοράς. Οι ευρωβουλευτές θα ενημερωθούν από τον υφυπουργό Εξωτερικών Δ.Κούρκουλα για προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το α’ εξάμηνο του 2014.
  • To Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή αίτηση πτυχιούχου των ΤΕΙ του τομέα Μηχανικών – Ηλεκτρολόγων, και αναίρεσε απόφαση του διοικητικού Εφετείου το οποίο είχε απορρίψει αγωγή του για χρηματική ικανοποίηση από το Δημόσιο λόγω ηθικής του βλάβης.
  • Ένα Airbus-321 της ρωσικής εταιρείας «Ural Airlines» (Ουράλσκιε Αβιαλίνιι), που εκτελούσε το έκτακτο δρομολόγιο Ρόδος - Μόσχα, βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της ρωσικής πρωτεύουσας κατά τη διάρκεια της προσγείωσής του.

Κόσμος

  • Έρευνα στην περιοχή όπου σημειώθηκε η καταγγελόμενη από τη συριακή αντιπολίτευση επίθεση με χημικά όπλα ξεκινούν από σήμερα, Δευτέρα, οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ, μετά το πράσινο φως που τους έδωσε το καθεστώς της Δαμασκού. Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-Μουν δήλωσε ότι «κάθε ώρα μετράει» για την επιτόπια έρευνα, τη στιγμή που η Δύση εκφράζει φόβους ότι είναι ήδη πολύ αργά, καθώς τα στοιχεία μπορεί να έχουν ήδη καταστραφεί.
  • Τουλάχιστον 42 άτομα έχασαν τη ζωή τους από εκρήξεις σε διάφορες περιοχές του Ιράκ. Η πιο αιματηρή επίθεση σημειώθηκε στην κεντρική Μπακούμπα, 65 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης, όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε συγκρότημα διαμερισμάτων, σκοτώνοντας 11 άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία.
  • Απέρριψε την Κυριακή η αντιπολίτευση το αίτημα του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, για προσφυγή σε πρόωρες κάλπες. Νωρίτερα, και το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα είχε πει «όχι» στην πρόταση Γκρούεφσκι.
  • Καθώς μπαίνουν στο τραπέζι σχέδια στρατιωτικής δράσης με αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, η Ρωσία δείχνει» το Ιράκ και προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μην επαναλάβουν λάθη του παρελθόντος, λέγοντας ότι μονομερής δράση θα είχε καταστροφικές συνέπειες στη Μέση Ανατολή. Το ίδιο το καθεστώς Άσαντ προειδοποιεί με γενικευμένη ανάφλεξη σε περίπτωση επέμβασης, ενώ το Ιράν απειλεί τον Λευκό Οίκο με αντίποινα. Κινητικότητα σε επίπεδο κορυφής μεταξύ ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας, καθώς η Δύση έχει πλέον ελάχιστες έως καθόλου αμφιβολίες ότι η ο Άσαντ έκανε χρήση χημικών όπλων.
  • Η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) είχε βάλει κοριό στα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη, αποκάλυψε το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel. Η αποκάλυψη αυτή αναμένεται να προκαλέσει νέες εντάσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τους συμμάχους της.

Οικονομία

  • Με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης συναντάται σήμερα, Δευτέρα, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πρακτικά προβλήματα που διαπιστώνει στην εγκατάσταση και την εύρυθμη λειτουργία των συστημάτων εισροών- εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων. Η συνάντηση θα γίνει μία ημέρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας για την εγκατάσταση των συστημάτων στα πρατήρια.
  • Φρένο στη συζήτηση για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους επιχειρεί εκ νέου να βάλει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ενόσω κινείται σε προεκλογική τροχιά, προειδοποιώντας μέσα από τις σελίδες του περιοδικού Focus ότι θα προκαλούσε «ντόμινο αβεβαιότητας» και θα έπληττε τις επενδύσεις στην Ευρωζώνη. Όσον αφορά το θέμα νέου πακέτου στήριξης που έφερε στο προσκήνιο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η καγκελάριος επαναλαμβάνει ότι η συζήτηση θα γίνει το 2014.
  • Για μυστική αποστολή μετρητών με αεροσκάφη στην Ελλάδα, προκειμένου οι ελληνικές τράπεζες να μην ξεμείνουν από χρήματα, κάνει λόγο σε δημοσιεύμά της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Από ελληνικής πλευράς, πηγές ανέφεραν στο Mega πως οι πτήσεις δεν ήταν μυστικές, αλλά ότι πρόκειται για μια διαδικασία που συνηθίζεται σε περιπτώσεις στις οποίες οι τράπεζες εμφανίζουν περιορισμένη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τους καταθέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου