Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2013

  • Στα δικαστήρια προσφεύγει η ΟΛΜΕ κατά της διαπιστωτικής πράξης του υπουργείου Παιδείας που θέτει σε διαθεσιμότητα εκατοντάδες εκπαιδευτικούς. Την Πέμπτη ξανασυνεδριάζει το ΔΣ της ΟΛΜΕ για να αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 16 Σεπτεμβρίου.
  • Επίθεση με μολότοφ δέχθηκε, στις 10:30 το βράδυ της Τρίτης, διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται έξω από το γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη και δέκα προσαγωγές.
  • Η εταιρεία Μαρινόπουλος ΑΕ ενημέρωσε τον ΕΦΕΤ ότι αποσύρει από τα ράφια αλλαντικό γαλλικής προέλευσης που βρέθηκε μολυσμένο με σαλμονέλα. Η ανάκληση αφορά το προϊόν με την ονομασία «ΦΕΤΕΣ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ ROSETTE 10TΜΧ CARREFOUR 100G», με γραμμοκώδικα (bar code): 3245412452963 και ημερομηνίες λήξης 14, 15, 18 και 20 Σεπτεμβρίου 2013.
  • Κατάληψη στον τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας «Super B» πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης, λίγο πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, στις 9.00 το βράδυ, ομάδα αντιεξουσιαστών, διαμαρτυρόμενοι για την εκκένωση του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου, έπειτα από επιχείρηση της Αστυνομίας.
  • Η Διακυβέρνηση, το Εμπόριο και οι Πλουτοπαραγωγικές Πηγές (Imperium Juris: Governance, Trade, Resources) είναι το θέμα του συνεδρίου της International Law Association (ILA), που διοργανώνει η Ένωση Διεθνούς Δικαίου - Ελληνικός κλάδος της ILA (Hellenic Branch ILA), από τις 29 έως και τις 31 Αυγούστου, στην Αθήνα. Κατά παράδοση, εκτός των τακτικών ανά διετία συνεδρίων της Διεθνούς Οργάνωσης, οι κλάδοι οργανώνουν θεματικά συνέδρια και είναι η πρώτη φορά που ο ελληνικός κλάδος αναλαμβάνει τη διοργάνωση στη χώρα μας.

Κόσμος

  • Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβέστες στην Γαλικία, στην βόρεια Ισπανία. Η φωτιά απείλησε σπίτια και ήδη έχει κάνει στάχτη 12.000 στρέμματα. Η περιοχή πλήττεται εδώ και ημέρες από πυρκαγιές.
  • Η ρωσική αστυνομία κατέσχεσε από γκαλερί της Αγίας Πετρούπολης πίνακα ο οποίος απεικονίζει τον πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν και τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ με γυναικεία εσώρουχα, υποστηρίζοντας ότι η σατιρικού περιεχομένου έκθεση παραβιάζει τη νομοθεσία, χωρίς να δώσει καμιά διευκρίνιση σχετικά με το ποιος ακριβώς νόμος παραβιάστηκε.
  • Ο Ρώσος αντικαθεστωτικός και υποψήφιος για τη δημαρχία της Μόσχας Αλεξέι Ναβάλνι κατήγγειλε την ενορχήστρωση μιας «ανέντιμης εκστρατείας» εναντίον του, εκτιμώντας παράλληλα πως είναι αναπόφευκτος ένας δεύτερος γύρος στην αναμέτρησή του με τον απερχόμενο δήμαρχο και εκλεκτό του Κρεμλίνου Σεργκέι Σομπιάνιν.
  • Η επίθεση με χημικά όπλα κατά αμάχων στη Συρία και οι ισχυρές ενδείξεις τις οποίες επικαλούνται δυτικές χώρες, ενδείξεις που δείχνουν προς την κυβέρνηση Άσαντ, έχουν φέρει σε πρώτο πλάνο το ενδεχόμενο στρατιωτικής επίθεσης: τα επιτελεία εμφανίζονται έτοιμα και η τελική απόφαση φαίνεται να εναπόκειται πλέον στα χέρια των πολιτικών που προετοιμάζουν το έδαφος.
  • Έτοιμη για να εξαπολύσει επίθεση κατά της Συρίας –κατά πάσα πιθανότητα ολιγοήμερη επίθεση ακριβείας– εμφανίζεται η Δύση χωρίς να περιμένει την μάλλον πολύ δύσκολη με τις τρέχουσες συνθήκες έγκριση ή την κάλυψη του ΟΗΕ. Η φονική επίθεση με τα χημικά στη Γούτα κινητοποίησε τις ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες, έχοντας στο πλευρό τους και την συριακή αντιπολίτευση που εμφανίζεται έτοιμη να συνεισφέρει στην προετοιμασία.

Οικονομία

  • Το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, το οποίο είναι μάλλον κοντινό, έφερε αναστάτωση στις αγορές, ρίχνοντας τους δείκτες σε Ευρώπη και στις ΗΠΑ.
  • Νέο ιστορικό υψηλό κατέγραψε η ανεργία στην Γαλλία τον Ιούλιο, καθώς ο αριθμός όσων ζητούν εργασία αυξήθηκε κατά 2.300 κι έφθασε τα 3.285.700, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.
  • Στην ανάγκη ταχείας εισόδου διεθνώς αξιόπιστων στρατηγικών επενδυτών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ιδανικά με παραχώρηση συγκεκριμένων λιμενικών δραστηριοτήτων σε συγκεκριμένους παραχωρησιούχους, αλλά χωρίς να χαθεί άλλος χρόνος, συμφώνησαν οι διοικήσεις τόσο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), όσο και του δήμου Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια μεταξύ τους συνάντησης.

Αθλητισμός

  • Στην ατυχία και την ποιότητα της Σάλκε απέδωσε τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τους ομίλους του Champions League ο Χουμπ Στέφενς. Ο Ολλανδός τεχνικός του «Δικέφαλου», μετά το τέλος του αγώνα, υποστήριξε πως οι «ασπρόμαυροι» έκαναν σημαντική προσπάθεια, αλλά το ταλέντο και η ποιότητα των Γερμανών έγειρε την πλάστιγγα υπέρ τους. Εμφανώς ανακουφισμένος ήταν μετά το τέλος του ματς ο Γενς Κέλερ, αφού η πρόκριση στους ομίλους, σβήνει τουλάχιστον προς το παρόν τη «φωτιά» που υπήρχε στα γερμανικά αποδυτήρια έπειτα από μια σειρά ανεπιτυχών αποτελεσμάτων. Ο τεχνικός της Σάλκε ανέφερε πως η ομάδα του είχε καλή εικόνα ακόμα και όταν έμεινε με δέκα παίκτες.
  • Αρσεναλ, Βασιλεία, Αούστρια και Στεάουα Βουκουρεστίου πήραν το «εισιτήριο» για τους ομίλους του Champions League.
  • Μεγάλη ευκαιρία να συμμετάσχει στο Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του έχασε ο ΠΑΟΚ, που ηττήθηκε 3-2 από τη Σάλκε στην (άδεια λόγω τιμωρίας) Τούμπα, για τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Σκόρερ των Γερμανών οι Σάλαϊ (43', 90') και Ντράξλερ (67'), ενώ τα γκολ του ΠΑΟΚ πέτυχαν οι Αθανασιάδης (53') και Κατσουράνης (64'). Με δέκα η Σάλκε από το 64' λόγω αποβολής του Τζόουνς, κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα, μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα και να προκριθεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa League και θα μάθει τους αντιπάλους του στην κλήρωση της Παρασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου