Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ακης: «Ηταν λάθος που διάλεξα τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου»

Ακης: «Ηταν λάθος που διάλεξα τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου»Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2013

Της Ελευθερίας Κόλλια
Δεν δέχεται κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον εξάδελφό του Νίκο Ζήγρα - Θα γίνει «θέατρο»
«Ηταν λάθος μου που διάλεξα από όλα τα σπίτια, το 2006,  αυτό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Οποιοδήποτε άλλο είχα διαλέξει, δεν θα είχε συμβεί τίποτε". Ο Ακης Τσοχατζόπουλος έκανε τον απολογισμό του, διατυπώνοντας μια ευχή: «αυτά που ζήσαμε (με τη σύζυγό του), να μην τα ζήσει κανένας. Λειτούργησε το απωθημένο. Είχαμε επιθέσεις από ανθρώπους και χώρους που δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί».
Ο πρώην υπουργός οχυρώθηκε απέναντι στο σφυροκόπημα του δικαστηρίου, με απαντήσεις που είχαν κοινό παρονομαστή: δεν αποδέχομαι καμία από τις κατηγορίες, πρόκειται για κατασκευές και ψέματα σε συνεργασία με την υπηρεσία μυστικών πληροφοριών του ΠαΣοΚ (με αναφορά στο όνομα του Μιχάλη Καρχιμάκη), ειδικά δε για τα υποβρύχια , με τη συνδρομή και εκπροσώπων χρηματιστηριακών εταιρειών.
«Εμένα δεν με άγγιξε τίποτε. Κατηγορίες είναι. Σε αγγίζει κάτι όταν υπάρχει βάση αλήθειας», συμπύκνωσε τη βασική φιλοσοφία του.
Ολες, εξάλλου, οι ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν με βάση τα κατασχεθέντα από το προσωπικό γραφείο του, είχαν την ίδια τύχη, προσέκρουσαν δηλαδή στη μόνιμη επωδό του κατηγορουμένου για τα περί προσωπικών δεδομένων. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος απαντούσε ...ρωτώντας για τα στοιχεία που του ανέφεραν, ισχυριζόταν ότι πολλές από αυτές τις σημειώσεις βρέθηκαν στο γραφείο του εξάδελφου του ( τον «φιλοξενούσε» στο ίδιο οίκημα), και πάντως έκανε σαφές ότι κανείς δεν μπορεί να βγάλει άκρη με αυτό το υλικό, ούτε καν ο ίδιος!
Ο πρώην υπουργός αρνήθηκε μάλιστα να σχολιάσει το «τι λέει ο ένας και ο άλλος», εκ των συγκατηγορουμένων του (που τον «καίνε»), ειδικά τα λεγόμενα του Νίκου Ζήγρα:  «Τα αμφισβητώ και δεν τα δέχομαι. Θέλετε το δικαστήριό σας να κατρακυλήσει εκεί; Μας προσβάλλει και υποτιμά τη νοημοσύνη μας».
«Εχετε τίποτε σε βάρος μου; Δεν έχετε τίποτε! Είστε και προκατειλημμένοι...», αντέτεινε ο Ακης Τσοχατζόπουλος και χαρακτήρισε «αστεία πράγματα» όσα έχει πει ο εξάδελφός του για πλαστογράφηση του διαβατηρίου του από τον πρώην υπουργό.
Σε άτυπη πρόταση του αναπληρωτή εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου για κατ´ αντιπαράσταση εξέτασή του με τον Νίκο Ζήγρα, ο Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε, προβλέποντας ότι θα εξελιχθεί σε «θέατρο». Με αυτό το δεδομένο, ο συνήγορος του Ζήγρα κ. Στέλιος Γκαρίπης προανήγγειλε περαιτέρω αποκαλύψεις από τον πελάτη του.
Παράλληλα, ο βασικός κατηγορούμενος διέψευσε όσα έχει πει ο Γιώργος Σαχπατζίδης: «δεν θυμάται καλά»,  ήταν η βασική αποστροφή του. «Οταν συναντηθήκαμε, είχαν γίνει οι εκλογές, οι οποίες μου είχαν αφήσει ανοίγματα. Μου έδωσε ένα πόσο και μου είπε ότι θα με υποστήριζε μέσω ΠΑΟΚ αλλά και ρωσοπόντιων που είχαν εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη».
Αρνήθηκε μάλιστα οιαδήποτε σχέση με εταιρείες του Γιώργου Σαχπατζίδη.
«Μου φορτώσανε εταιρείες με τις οποίες δεν έχω καμία σχέση. Ο άνθρωπος είναι διεθνής επιχειρηματίας, ασχολείται με πολλά πράγματα. Γιατί πάτε να τον βάλετε σε κουτάκι;», είπε ο Τσοχατζόπουλος.

Σενάρια και κατασκευές
Στις ερωτήσεις της έδρας για τις χρηματοροές από τις εταιρείες Drumilan σε off shore της υπόθεσης, ο Τσοχατζόπουλος απάντησε ότι «όλα αυτά είναι κατασκευασμένα σενάρια πληρωμών, σε διαφορετικές εποχές, από το νομικό γραφείο (που σύμφωνα με τον ίδιο, έδρασε παρασκηνιακά την περίοδο της έρευνας από τη Βουλή). Πρόκειται για κατασκευασμένους λογαριασμούς».
Στο ίδιο μήκος κύματος, υποστήριξε ότι η αποδοχή χρημάτων από την αδελφή της συζύγου του, Ελγκε, συνιστά «απόλυτο ψέμα».
Ο βασικός κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι ο Γιάννης Μπέλτσιος ήταν άνθρωπός του ενώ υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τον Μιχάλη Ματαντό, εκπρόσωπο της Ferrostaal στην Ελλάδα. «Οι μόνες πληρωμές που έκανε για την εταιρεία, με ύποπτο στόχο, ενδεχομένως και εμένα, είναι δύο, με ποσά της τάξης των 800.000 και 2,7 εκατομμυρίων στους δυο χρηματιστές της Morelia», είπε χαρακτηριστικά, για να καταλήξει ότι όλες οι άλλες πληρωμές έχουν να κάνουν με τον Ζήγρα.
«Δεν έχω δει ποτέ μου ούτε τον Βορομπιόφ (της ρωσικής Antey)», πρόσθεσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Παρών ο πρόεδρος του ΔΣΑ
Το «παρών» στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, έδωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Βασίλης Αδαμόπουλος, ύστερα από το επεισόδιο αποβολής του συνηγόρου του Ακη Τσχατζόπουλου, κ. Ιωάννη Παγορόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου