Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2013

  • Η πιθανότητα ενεργοποίησης του σχεδίου ασφαλούς μεταφοράς Ελλήνων πολιτών από τη Συρία (Σχέδιο «Κόσμος»), καθώς και η διαχείριση του κύματος προσφύγων από τη Συρία που ενδεχομένως εισέλθει στην Ελλάδα (Σχέδιο «Ιώνη»), συζητήθηκαν κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, υπό την προεδρία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκου, με τη συμμετοχή των γγ των εμπλεκομένων υπουργείων και επικεφαλής φορέων.
  • Σε διαρκείς κινητοποιήσεις βρίσκεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων που οδηγεί, όπως αναφέρει, στο κλείσιμό τους και σε απολύσεις προσωπικού. Τη Δευτέρα προγραμματίζονται συγκεντρώσεις σε νοσοκομεία που επηρεάζονται, ενώ για την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου η ΠΟΕΔΗΝ έχει εξαγγείλει 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας για τα Νοσοκομεία, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας από τις 11.00πμ έως 15.00.
  • Σε ιδιωτικό νοσοκομείο νοσηλεύεται την Παρασκευή ο Αλέκος Παπαδόπουλος έπειτα από έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ προγραμματίζεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τη Δευτέρα.
  • Σαρανταοκτάωρη απεργία για τις 18 και 19 Σεπτεμβρίου κήρυξε η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι, καθοδηγούμενη από την τρόικα, έχει στόχο «τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και των δομών του Κοινωνικού Κράτους».
  • Ένας 55χρονος άνδρας έχασε την ζωή του σε εργατικό δυστύχημα το μεσημέρι της Παρασκευής, στο ορυχείο της ΔΕΗ στο ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης.

Κόσμος

  • Η τελική απόφαση για επίθεση στη Συρία δεν έχει ληφθεί ακόμα, ωστόσο οποιαδήποτε επέμβαση θα είχε περιορισμένη διάρκεια και δεν θα περιλάμβανε χερσαίες δυνάμεις, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ο Μπαράκ Ομπάμα. Επανέλαβε όμως ότι η κατάσταση στη Συρία απειλεί τα συμφέροντα τόσο των ΗΠΑ όσο και συμμάχων τους όπως το Ισραήλ και η Ιορδανία.
  • Οι ΗΠΑ διαθέτουν «ξεκάθαρες και αδιαμφισβήτες» πληροφορίες για τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ στη Συρία, και δεν θα αφήσουν μια τέτοια ενέργεια ατιμώρητη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, παρουσιάζοντας αποχαρακτηρισμένες πληροφορίες από την έκθεση των μυστικών υπηρεσιών για την επίθεση της 21ης Αυγούστου.
  • Η Συρία «προφανώς και θα αντιδράσει» σε μία πιθανή στοχευμένη επίθεση εναντίον της και «θα υπάρξει κίνδυνος για παγκόσμια ανάφλεξη», προειδοποίησε την Παρασκευή η Ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών Έμμα Μπονίνο, επαναλαμβάνοντας την άρνηση της ιταλικής κυβέρνησης να συνδράμει σε στρατιωτική δράση κατά του καθεστώτος Άσαντ χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
  • Δεν αποτρέπει Ουάσινγκτον και Παρίσι η απροσδόκητη έκβαση της ψηφοφορίας στη Βουλή των Κοινοτήτων που αποκλείει τη συμμετοχή της Βρετανίας σε στρατιωτική δράση κατά της Συρίας. Ο Λευκός Οίκος αναφέρει πως θα ενεργήσει «προς το συμφέρον» της χώρας, και ο Φρανσουά Ολάντ δηλώνει πως η Γαλλία παραμένει «έτοιμη» χωρίς να αποκλείει ανάληψη δράσης πριν την προσεχή Τετάρτη. Αποκλείει το ενδεχόμενο συμμετοχής σε επέμβαση η Γερμανία. «Λυπάμαι, αλλά δεν χρειάζεται να απολογηθώ στις ΗΠΑ», λέει ο Ντ.Κάμερον. Ολοκληρώνεται η έρευνα των επιθεωρητών...
  • Στο 39,5% ανήλθε η ανεργία των νέων ως 24 ετών στην Ιταλία τον Ιούλιο, ποσοστό το οποίο αποτελεί ιστορικό υψηλό, όπως ανακοίνωσε το Ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής Istat. Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012, η αύξηση της ανεργίας των νέων ανήλθε σε 4,3%, ενώ σε μηνιαία βάση, δηλαδή σε σχέση με τον Ιούνιο, αυξήθηκε κατά 0,4%. Στο 12% παραμένει το ποσοστό της ανεργίας.

Οικονομία

  • Με πτώση έκλεισαν οι χρηματαγορές στην Ευρώπη. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 1,08%, στη Φραγκφούρτη ο DAX κατέγραψε απώλειες κατά 1,12% και στο Παρίσι ο CAC σημείωσε πτώση κατά 1,32%.
  • Αναρωτιέστε βέβαια τι κοινό έχουν οι τρεις αυτές χώρες και αρκετές άλλες: Μα βέβαια το χρέος τους και οι εξελίξεις που αφορούν στη διεθνή διαχείρισή του!
  • Υπερέβησαν τα 60 δισ. ευρώ στο τέλος του επταμήνου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο, καταγράφοντας σε ένα μήνα αύξηση 407 εκατ. ευρώ και καταρρίπτοντας συνεχώς κάθε ρεκόρ. Ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν πλέον 2 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα και περίπου 170.000 επιχειρήσεις, ενώ οι ρυθμισμένες οφειλές είναι μόνον 1,55 δισ. ευρώ.

Αθλητισμός

  • Η ολλανδική Αλκμάαρ, η ισραηλινή Μακάμπι Χάιφα και η Σαχτάρ Καραγκάντι από το Καζακστάν θα είναι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στον 12ο όμιλο του Europa League, όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μονακό. Οι αναμετρήσεις αρχίζουν στις 19 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 12 Δεκεμβρίου, με τους δύο πρώτους από κάθε γκρουπ να προκρίνονται στη φάση των «32».
  • Σπουδαία νίκη που όμως δεν συνοδεύτηκε από πρόκριση, πέτυχε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Ατρόμητος, καθώς στη ρεβάνς των πλέι οφ του Europa League, επικράτησε εκτός έδρας της Αλκμααρ με 2-0, αλλά δεν κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 3-1 του πρώτου ματς. Ο αγώνας έγινε σε δύο... δόσεις, καθώς διεκόπη το βράδυ της Πέμπτης στο 59ο λεπτό, λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε στο εστιατόριο του γηπέδου, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατός ο ηλεκτροφωτισμός. Τα τέρματα του Ατρομήτου, πέτυχαν οι Παπαδόπουλος (53') και Καραγκούνης (72'), ενώ οι Περιστεριώτες είχαν δοκάρι στο 86' με τον Ναπολεόνι και τουλάχιστον άλλες τρεις κλασικές ευκαιρίες για να πετύχουν την ολική ανατροπή.Σπανός: «Θα το κυνηγήσουμε νομικά...».
  • Έπειτα από περίπου έξι χρόνια, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος κλήθηκε εκ νέου σε αποστολή της Εθνικής Ελλάδας και μάλιστα για τους κρίσιμους αγώνες με Λιχτενστάιν (6/9) και Λετονία (10/9) στα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Στο μεταξύ, ο Φερνάντο Σάντος, αφού ανακοίνωσε τους «εκλεκτούς» για τα ματς της Εθνικής, προχώρησε και σε μία ανάλυση των πλάνων και των σκέψεών του και απάντησε σε ερωτήσεις για τους στόχους στα ματς που απομένουν, αλλά και για το συμβόλαιό του με την ΕΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου