Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων δεν θα επιστρέψουν στα προ πανδημίας επίπεδα

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου, 2022

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («WSJ»). Οι αεροπορικές εταιρείες παλεύουν με το αυξανόμενο κόστος για καύσιμα και εργασία και την ίδια ώρα, οι ελλείψεις σε προσωπικό και οι καθυστερημένες παραδόσεις αεροπλάνων τους εμποδίζουν να προσθέτουν περισσότερες πτήσεις όταν περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να πετάξουν.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή για τα αεροπορικά εισιτήρια αυξήθηκε κατά 43% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Οι τιμές των εισιτηρίων εξακολουθούσαν να είναι χαμηλές πέρυσι, αλλά οι αεροπορικοί ναύλοι στον ΔΤΚ αυξήθηκαν κατά 8% από τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τον εμπορικό όμιλο «Airlines for America.

Οι αεροπορικές εταιρείες σταθεροποίησαν τις δραστηριότητές τους μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα του καλοκαιριού που αμαυρώθηκε από ακυρώσεις, καθυστερήσεις και χαμένες αποσκευές. Αλλά το κατάφεραν μειώνοντας τον αριθμό των πτήσεων που προσέφεραν και τα στελέχη λένε ότι η ανάπτυξη του κλάδου θα περιοριστεί στο άμεσο μέλλον.

Ο Αντριου Γουότερσον (Andrew Watterson) υπεύθυνος λειτουργίας της «Southwest Airlines», είπε: «Είναι ασυνήθιστο. Εχετε τη ζήτηση που ξεπερνά γρήγορα την προσφορά όπως αυτή».

«Νομίζω ότι έχουμε μερικά χρόνια όπου η ζήτηση και η προσφορά μπορεί να μην είναι τόσο ευθυγραμμισμένες όσο ήταν πριν από την πανδημία», είπε.

Για τις αεροπορικές εταιρείες, αυτό αποδεικνύεται εν μέρει ευλογία, οδηγώντας σε υψηλότερους ναύλους που συνέβαλαν στην κάλυψη περίπου 80% αύξησης των τιμών των καυσίμων και των εσόδων των αεροσκαφών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που ξεπέρασαν αυτές του 2019.

Οι τιμές έχουν μετριαστεί κάπως τους τελευταίους μήνες, αλλά ειδικοί του κλάδου και στελέχη αεροπορικών εταιρειών λένε ότι δεν προβλέπουν χαμηλούς ναύλους σύντομα. Οι πτήσεις που αναχωρούν τον Μάρτιο του 2023 κοστίζουν κατά μέσο όρο $350 ένα εισιτήριο μετ’ επιστροφής εσωτερικού—26% υψηλότερες από ό,τι εκείνη την εποχή πέρυσι και 28% πάνω από το 2019, αν και αυτό θα μπορούσε να αλλάξει εάν οι κρατήσεις δεν πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με την εφαρμογή κρατήσεων «Hopper».

Στην Ευρώπη, οι τιμές ανεβαίνουν επίσης, με την εκπτωτική εταιρεία Ryanair Holdings, τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης σε αριθμό επιβατών, να αναφέρει αύξηση 14% στις τιμές των εισιτηρίων στο δίκτυο μικρών αποστάσεων το καλοκαίρι σε σύγκριση με το 2019. «Υπήρξε μια διαρθρωτική αλλαγή στην παραγωγική ικανότητα στην Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Ryanair, Νιλ Σόραχαν (Neil Sorahan), σε συνέντευξή του. «Οι μέρες των ναύλων των 9,99 ευρώ ($9,98) μάλλον έχουν περάσει».

Οι υψηλότεροι ναύλοι δεν έχουν ακόμη αποθαρρύνει τους πελάτες, αλλά οι αυξανόμενες τιμές για τρόφιμα, ενέργεια και άλλα αγαθά θα μπορούσαν να εξαλείψουν τις οικονομίες που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για ταξίδια, αφήνοντάς τους περιορισμένους σε μετρητά, δήλωσε ο Κέβιν Χίλι (Kevin Healy), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων «Campbell-Hill Aviation».

«Το μόνο πράγμα που ωθεί προς την άλλη κατεύθυνση είναι ο πληθωρισμός. Αυτό δεν φαίνεται να έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο ακόμα», είπε.

Θα μπορούσε να υπάρξει κάποια ανακούφιση καθώς οι αεροπορικές εταιρείες αποκαθιστούν τη χωρητικότητα, αν και πιο αργά από ό,τι είχαν αρχικά σχεδιάσει.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου