Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Η Λίνα Μενδώνη στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία» του Κονέκτικατ

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022

ΒΟΣΤΩΝΗ. Διήμερη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει η υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδος Λίνα Μενδώνη στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία» του Πανεπιστήμιου του Κονέκτικατ, την Τρίτη 29 και Τετάρτη 30 Νοεμβρίου.

Η Ελληνική Εταιρεία «Παιδεία» έχει ιδρύσει το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών, παρεκκλήσιο αφιερωμένο συμβολικά εις τιμήν και μνήμη των Τριών Ιεραρχών προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων, Βιβλιοθήκη, υπαίθριο Θέατρο εις τιμήν του «Μεγάλου Αλεξάνδρου» κατά τα πρότυπα αρχαίων Ελληνικών Θεάτρων της Ελλάδος και το Μουσείο «Σπάρτη».

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας «Παιδεία» Ηλίας Τομάζος, είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «είναι μεγάλη και ξεχωριστή η χαρά και η τιμή που το Κέντρο μας ‘Παιδεία’ επισκέπτεται για πρώτη φορά η υπουργός Πολιτισμού της γενέτειρας Ελλάδας μας, η κυρία Λίνα Μενδώνη, για να δει ιδίοις όμμασι το συγκρότημα και το επιτελούμενο έργο».

Ο κ. Τομάζος τόνισε πως «το Μουσείο μας ‘Σπάρτη’ έχει ήδη ολοκληρωθεί, έχουν τοποθετηθεί εντός αυτού αρκετά ενδιαφέροντα εκθέματα κι αυτό που θα παρακαλέσουμε την κυρία Υπουργό είναι να συμβάλλει η Ελλάδα στον εμπλουτισμό του, αλλά και με εκθέσεις που να μας στέλνει επί δανεισμώ βέβαια και όποιο άλλο υλικό νομίζει ότι θα βοηθούσε στην προαγωγή του Ελληνικού Πολιτισμού ανάμεσα στον Ακαδημαϊκό κόσμο, αλλά και την Ομογένεια του Κονέκτικατ και γενικότερα των ΗΠΑ».

Συμπλήρωσε πως «είμαστε ευγνώμονες στην κυρία Μενδώνη, η οποία αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας και πραγματοποιεί αυτή την επίσκεψη».

Είπε επίσης, ότι «θα συνοδεύεται από την πρέσβειρα της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον κυρία Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, τον Γενικό Πρόξενο στη Νέα Υόρκη κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, τον Πρόξενο Δημήτρη Παπαγεωργίου, την ειδική βοηθό της στο Υπουργείο Πολιτισμού κυρία Αννα Παναγιωταρέα, τον διευθυντή Τύπου κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, την συνεργάτιδα Dr. Elisavet Bargue».

Το εσπέρας της Τρίτης 29 Νοεμβρίου, η «Παιδεία» διοργανώνει δείπνο στο οποίο θα τιμήσει την κυρία Μενδώνη, ενώ θα ανακηρυχθεί Μεγάλη Ευεργέτιδα των Προγραμμάτων της «Παιδείας» στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα.

Την Τετάρτη η Υπουργός θα επισκεφθεί διάφορα Τμήματα του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ και θα συναντηθεί με πολιτειακούς και τοπικούς παράγοντες και με εκπροσώπους της Ομογένειας του Κονέκτικατ.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

-------------------------------------------

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Να σημειώσουμε ότι στις εκδηλώσεις και στο επίσημο δείπνο της Τρίτης έχει προσκληθεί ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Βασίλειος Καυκάς ο οποίος έρχεται από το San Diego της Καλιφόρνιας την ίδια ημέρα και θα παρευρεθεί στο επίσημο δείπνο.  Μαζί του θα είναι και οι δύο αντιπρόεδροι κ.κ. Κώστας Τραβαγιάκης και Γεώργιος Παναγιωτόπουλος.  Να σημειωθεί ότι ο κ. Βασίλης Καυκάς είναι από τους υποστηρικτές της οργάνωσης  ΠΑΙΔΕΙΑ τόσο στο Connecticut όσο και στο Rhode Island.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου