Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Απόφαση-«σταθμός» Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηλείας: «Παγώνει» η διαδικασία αποβολής οφειλετών στον Πύργο

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
Σημαντική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηλείας, σχετικά με τις αναγκαστικές κατασχέσεις εκ μέρους των funds…

Απόφαση -σταθμό που πιθανόν στο μέλλον να αποτελέσει τη «σανίδα σωτηρίας» για πολλούς δανειολήπτες, των οποίων ήδη έχει γίνει πλειστηριασμός στην ακίνητη περιουσία τους, ελήφθη το τελευταίο διάστημα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πύργου, το οποίο με προσωρινή του διαταγή «παγώνει» τη διαδικασία για την αποβολή των οφειλετών!

Η υπόθεση συγκεκριμένα αφορούσε το ακίνητο τριμελούς οικογένειας στον Πύργo, που αποτελείται από κατοικία και κατάστημα, το οποίο βγήκε σε πλειστηριασμό για ποσό περίπου 50.000 ευρώ και η όλη διαδικασία ήταν ένα βήμα πριν την οριστική απώλεια της περιουσίας, από τα ενήλικα μέλη της. Η προσφυγή δια της νομικής οδού έγινε από τη δικηγόρο κ. Δώρα Καλάκου και τη συνεργάτιδά της κ. Θεοδώρα Βασιλακοπούλου, με σκοπό να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός και η υπόθεση να επιστρέψει στην προηγούμενη κατάσταση της οφειλής του δανείου, προκειμένου να γίνει προσπάθεια για ρύθμιση και να μη χαθεί η περιουσία των εν λόγω πολιτών, που ήδη βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Η προσφυγή εξάλλου βασίστηκε στο γεγονός πως υπάρχουν αποφάσεις που αμφισβητούν την εξουσία νομιμοποίησης των εταιριών που έχουν αγοράσει τα δάνεια (funds), προκειμένου να διενεργούν πράξεις αναγκαστικής κατάσχεσης και εν γένει εκτέλεσης, καθώς πλέον με σειρά αποφάσεων μεταξύ των οποίων και απόφασης τμήματος του Αρείου Πάγου, έχει κριθεί ότι οι πράξεις αυτές που διενεργούνται από τις παραπάνω εταιρείες είναι παράνομες. Το όλο θέμα πάντως αναμένεται να ξεκαθαρίσει εντός του ερχόμενου μήνα Γενάρη, μετά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που θα αποφανθεί τελικά εάν τα funds δεν δύναται να προβαίνουν σε αναγκαστικές κατασχέσεις περιουσιών δανειοληπτών, που έχουν περιέλθει στην κατοχή τους από τις τράπεζες…

Δώρα Καλάκου, δικηγόρος

«Πρόσφατα διενεργήθηκε πλειστηριασμός και δυστυχώς χτυπήθηκε η κατοικία μιας οικογένειας που αποτελείται από τρία ενήλικα μέλη, χωρίς κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν πήγαινε κάτι καλά με τις διαδικασίες που ξεκινήσαμε, θα έπρεπε ήδη να έχουν αποβληθεί από το ακίνητο. Τα μέλη της οικογένειας έχουν πάρει μια πολύ μεγάλη ανάσα, τόσο εκείνοι όσο και εμείς που χειριστήκαμε την υπόθεση, γιατί πρόκειται για μια πολύ σπάνια περίπτωση που προσπαθούμε να ανατρέψουμε και στην ουσία να ακυρώσουμε έναν πλειστηριασμό, γιατί έχει ήδη γίνει και δεν είναι κάτι που περιμένουμε. Το χειρότερο σενάριο δηλαδή έχει ήδη προχωρήσει και είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για παραπέρα. Εμείς νομικά προσπαθούμε να ακυρώσουμε τον πλειστηριασμό και να επιστρέψουμε στην προηγούμενη κατάσταση, που πράγματι υπάρχει το δάνειο και η οφειλή και να προσπαθήσουμε να τη ρυθμίσουμε με έναν τρόπο που οι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να ανταπεξέλθουν. Δυστυχώς με επιλογή όλων των κυβερνήσεων του παρελθόντος και της τωρινής, εκτός από το βραχνά που έχουν οι άνθρωποι καθημερινά να πληρώνουν τις δόσεις τους και τους λογαριασμούς τους και να καλύπτουν τα έξοδα διατροφής τους, πλέον έχουμε και την μεγάλη αυτή απειλή από τα funds, που ήλθαν και αυτά στη ζωή μας, για να επιβαρύνουν την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση. Είναι μια μάχη στην ουσία έναντι των funds που στο πρώτο στάδιο πήγε καλά και οι άνθρωποι θα παραμείνουν στο σπίτι τους μέχρι να γίνουν κάποια δικαστήρια που έχουμε ξεκινήσει , με σκοπό την ακύρωση του πλειστηριασμού».

Θεοδώρα Βασιλακοπούλου, δικηγόρος

«Το σοβαρό αυτό ζήτημα επειδή εγείρει πολλούς προβληματισμούς ως προς τη μετέπειτα συνέχιση των πλειστηριασμών, γιατί εκεί ουσιαστικά καταλήγουν οι πράξεις εκτέλεσης των εταιριών αυτών, αναμένεται να λυθεί οριστικά μετά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου το Γενάρη. Επομένως αναμένουμε τις εξελίξεις γιατί σε κάθε περίπτωση όταν διακυβεύεται η ίδια η κατοικία της οικογένειας, καταστρατηγείται το Σύνταγμα και επομένως δεν μπορούν πλέον να υπάρχουν αμφιβολίες προς τον τρόπο διαχείρισης των συγκεκριμένων περιπτώσεων».

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου