Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Με δυσκολίες η διανομή γαλόπουλων φέτος από το Ιδρυμα Μανώλη στη Μασαχουσέτη

Τρίτη, 22/11/2022

ΒΟΣΤΩΝΗ. Δυσκολίες αντιμετώπισε φέτος η οικογένεια του Νίκου Μανώλη από το Ντράκετ της Μασαχουσέτης για την ετήσια διανομή γαλόπουλων και των αναγκαίων συστατικών για την ετοιμασία ενός αξιοπρεπούς και γευστικού γεύματος την Ημέρα των Ευχαριστιών, καθότι δεν μπορούσε να προμηθευτεί τις γαλοπούλες λόγω μεγάλης έλλειψης τους.

Ενώ πέρυσι διένειμε δύο χιλιάδες τσάντες με όλα τα απαραίτητα, από τις οποίες δέκα και πλέον χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, εθνικότητας, θρησκεύματος, φυλής, γλώσσας και μορφωτικού επιπέδου γιόρτασαν την Ημέρα των Ευχαριστιών, φέτος όπως εξήγησε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο γιος τους, ο Ηλίας Μανώλης, «μόλις κατορθώσαμε να εξασφαλίσουμε εξακόσιες γαλοπούλες από έναν προμηθευτή έπειτα από προσπάθειες πολλών εβδομάδων που οι παραγγελίες μας ακυρωνόταν λόγω τρομακτικής έλλειψης γαλόπουλων».

Συμπλήρωσε, πως, «μπορέσαμε να βοηθήσουμε δύο χιλιάδες ανθρώπους σε τράπεζες τροφίμων, οίκους ευγηρίας, οίκους για αναπήρους και απόμαχους από διάφορα πεδία μαχών, αλλά και τοπικούς Ελληνικούς οργανισμούς όπως το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, το οποίο θα φιλοξενήσει φοιτητές του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής, καθώς και Ελληνες φοιτητές από τα πανεπιστήμια της Βοστώνης».

Ο Ηλίας Μανώλης, νέος επιχειρηματίας ο οποίος βαδίζει στα βήματα του των γονιών του Νίκου και Βούλας Μανώλη οι οποίοι ξεκίνησαν αυτό το φιλανθρωπικό έργο πριν από 29 χρόνια, είπε πως «αυτή ήταν μία από τις πιο δύσκολες εορταστικές περιόδους που είχαμε ως οργανισμός διότι η ασθένεια των πτηνών η οποία κατέστρεψε κυριολεκτικά τις επιχειρήσεις των γαλόπουλων, οδήγησε στην ακύρωση ολόκληρων φορτίων γαλόπουλων και συστατικών». Συμπλήρωσε πως «λόγω της μεγάλης έλλειψης κάθε μεγάλη υπεραγορά και διανομέας αρνιόταν ή ακύρωνε τις μεγάλες μας παραγγελίες. Κι ακόμα το κόστος για όλα τα είδη έχει αυξηθεί λόγω του υψηλού πληθωρισμού. Πολλοί μας συμβούλεψαν να ακυρώσουμε το έργο μέχρι του χρόνου. Ωστόσο καθώς σκεφτόμουν αυτό το έργο μας για τα περασμένα 28 χρόνια πρέπει να σας πω πως δεν διανοήθηκα ποτέ κάτι τέτοιο, αλλά ήμουν αποφασισμένος να προχωρήσω έστω και με μειωμένο αριθμό. Ως Ελληνοαμερικανός σέβομαι την παράδοση και είμαι αφοσιωμένος και αποφασισμένος να την διατηρήσω. Η Ημέρα των Ευχαριστιών δεν θα είναι η ίδια αν δεν κάνουμε ό,τι μπορούμε να συνεισφέρουμε στους συνανθρώπους μας». Κι έτσι τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου κατόρθωσαν και διένειμαν εξακόσιες τσάντες με γαλοπούλες και όλα τα πάραυτα για το μαγείρεμα, καθώς επίσης και αναψυκτικά.

Ο Ηλίας είπε ακόμα πως «αυτή η δυσκολία που αντιμετωπίσαμε φέτος με την έλλειψη των γαλόπουλων μας ώθησε να κάνουμε περισσότερα, κι έτσι προγραμματίζουμε να παράσχουμε φαγητό σε δύο χιλιάδες ανθρώπους τα Χριστούγεννα,  και του χρόνου για τη Γιορτή των Ευχαριστιών που θα έχουμε την τριακοστή επέτειο αυτού του έργου να παράσχουμε φαγητό σε δέκα χιλιάδες ανθρώπους».

Επισημαίνεται ότι όλη αυτή η ιερή και φιλάνθρωπη προσπάθεια ξεκίνησε πριν από είκοσι εννέα χρόνια δειλά-δειλά στην αρχή με τριάντα γαλοπούλες, τις οποίες μάλιστα ο Νίκος και η Βούλα Μανώλη μαγείρευαν οι ίδιοι και τις μετέφεραν σ’ εκείνους που είχαν ανάγκη, διότι οι άνθρωποι δεν είχαν ούτε φούρνους να τις μαγειρέψουν.

Ο Νίκος Μανώλης ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του εστιατορίου Dracut House of Pizza & Seafood Restaurant είπε στον «Ε.Κ.» πως «δεν μπορώ να ξεχάσω πως όταν το 1966 ήλθαμε από την Ελλάδα με τίποτε, με δύο βαλίτσες, κι αλήθεια πώς μπορείς να μη δώσεις στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη ακόμα κι από τα πιο απαραίτητα και μάλιστα την μεγάλη Ημέρα των Ευχαριστιών;»

Στα πρώτα χρόνια η οικογένεια Μανώλη  κατέβαλλε ολόκληρο το κόστος εξ’ ιδίων, αλλά πριν μερικά χρόνια ίδρυσε το Ίδρυμα Οικογένειας Μανώλη The Manolis Family Foundation, το οποίο είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός ανεγνωρισμένος από την πολιτεία της Μασαχουσέτης και ο οποίος δέχεται δωρεές από εταιρείες και ιδιώτες οι οποίες εκπίπτουν της φορολογίας.

Όταν τον ρωτήσαμε τον Ηλία Μανώλη  πως αισθάνεται που συνεχίζει αυτό το έργο των γονιών του, είπε, «αισθάνομαι τόση πληρότητα συνεχίζοντας αυτή την αποστολή των γονιών μου, οι οποίοι με δίδαξαν πως όταν δίνεις με το ένα χέρι, ο Θεός σου δίνει με τα δύο του χέρια. Αυτά είναι τα λόγια με τα οποία ζω. Η φιλανθρωπία είναι μεγάλο μέρος της ζωής μου. Μου αρέσει να συμμετέχω στα κοινά της Ομογένειας. Μου αρέσει να βοηθώ εκείνους που έχουν ανάγκη».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου