Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Θερμή υποδοχή της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στο Κονέκτικατ

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

ΣΤΟΡΣ. ΚΟΝΕΚΤΙΚΑΤ. Θερμή υποδοχή επεφύλαξε το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία» του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία πραγματοποίησε την Τετάρτη επίσκεψη σ’ αυτό. Την υποδέχθηκαν ο ιδρυτής και πρόεδρος της «Παιδείας», Ηλίας Τομάζος, ο καθηγητής Φώτης Παπαδημητρακόπουλος στέλεχος της «Παιδείας», καθώς και πρόεδροι και αξιωματούχοι συλλόγων και σωματείων του Κονέκτικτατ, αλλά και άλλων περιοχών των ΗΠΑ, καθώς και ομογενείς φίλοι και υποστηρικτές της «Παιδείας».

Έπειτα από ένα σύντομο χαιρετισμό στο Κέντρο της «Παιδείας» και την επίδοση ως δώρων δύο καλαίσθητων τόμων  για την Ελληνική Επανάσταση, η κυρία Υπουργός μετέβη στο κυβερνείο του Κονέκτικτατ  στην πόλη Hartford όπου την υποδέχθηκε εγκάρδια η Ελληνικής καταγωγής υποκυβερνήτης κυρία Susan Bysiewicz και οι Ελληνικής καταγωγής πολιτειακοί βουλευτές. Η υποκυβερνήτης Susan Bysiewicz επέδωσε στην κυρία Μενδώνη επίσημη Ανακήρυξη τιμώντας την επίσκεψη της στην πολιτεία του Κονέκτικατ, ενώ η κυρία Υπουργός της επέδωσε ενθύμιο από την Ελλάδα.

Αντάλλαξαν απόψεις για τον Ελληνικό Πολιτισμό και την επιρροή του στον Πολιτισμό των Ηνωμένων Πολιτειών και του Κόσμου, μίλησαν για την Ελλάδα και το νησί καταγωγής της κυρίας  Bysiewicz, τα Κύθηρα. Σημειώνεται ότι η κυρία Bysiewicz μέσα στο γραφείο της μαζί με τις σημαίες των Ηνωμένων Πολιτειών και της πολιτείας του Κονέκτικτα έχει και την σημαία της Ελλάδας.

Ακολούθησε γεύμα στο Ελληνικής ιδιοκτησίας εστιατόριο Lake View Restaurant  του ομογενή εκ Βορείου Ηπείρου Λεωνίδα Παππά. Στη συνέχεια η κυρία Μενδώνη επέστρεψε στο Κέντρο της «Παιδείας» όπου αφιέρωσε αρκετή ώρα επισκεπτόμενη το νεόδμητο Μουσείο «Σπάρτη», το Υπουργείο της οποίας προτίθεται να εμπλουτίσει με συλλογές έργων τέχνης και Ελληνικά εκθέματα.

Σε δηλώσεις της στον «Εθνικό Κήρυκα» η κυρία Μενδώνη, είπε πως «εκείνο το οποίο αποκόμισα είναι η αγάπη αυτών των ανθρώπων που αποτελούν το Κέντρο «Παιδεία» όχι απλώς να επιβιώσει, αλλά για να προωθήσουν τον Ελληνικό Πολιτισμό και την Ελληνική Γλώσσα ως ένα εργαλείο αναπτυξιακό για το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ». Η κυρία Υπουργός είπε ακόμα, πως, «οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται από υπερβολική αγάπη για την Ελλάδα, τον Πολιτισμό μας, τη Γλώσσα μας αλλά με στόχο να δημιουργήσουν τη νέα γενιά των Αμερικανών που να είναι πολύ κοντά στην Ελλάδα και να λειτουργούν ως πρέσβεις» του Ελληνισμού».

Ο πρόεδρος της «Παιδείας» κ. Ηλίας Τομάζος δήλωσε στον «Ε.Κ.» πως «η έλευση της εξοχότατης Υπουργού κυρίας Λίνας Μενδώνη στο Κέντρο μας αποτελεί πραγματικά ιστορικό γεγονός διότι στο πρόσωπο της βλέπουμε την αγάπη και το ενδιαφέρον της Ελλάδος για τον Ελληνικό Πολιτισμό, την Ελληνική Γλώσσα, την Πολιτιστική μας Κληρονομιά». Συμπλήρωσε πως «είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες και συγκινημένοι όλοι όσοι συναποτελούμε την «Παιδεία», αλλά και οι ομογενείς μας, οι άνθρωποι των συλλόγων μας και φυσικά οι φοιτητές μας».

Υπογραμμίζεται ότι είναι η πρώτη φορά που υπουργός της Ελλάδος επισκέπτεται το Κέντρο Ελληνικών Σποδών της «Παιδείας» από την ημέρα της ιδρύσεώς του πριν από 48 χρόνια. Το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ στην πόλη Storrs απέχει πάνω από δύο ώρες από τη Νέα Υόρκη και το ίδιο σχεδόν και από τη Βοστώνη.

Η Ελληνική Εταιρεία «Παιδεία», πρωτοξεκίνησε δειλά-δειλά το 1974 από μια ομάδα φοιτητών στην αρχή στην πολιτεία του Κονέκτικατ από παιδιά που τολμούσαν και οραματίζονταν το αύριο του Ελληνισμού στην Αμερική. Ανθρωποι οι οποίοι ονειρεύονταν το μέλλον της Ελληνικής Παιδείας, Γλώσσας, Πολιτισμού, Ιστορίας, αλλά και τη συνάφεια του Ελληνισμού με την Ορθόδοξη Πίστη.

Την κυρία Υπουργό συνόδευαν η πρέσβειρα της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον κυρία Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου, η ειδική βοηθός της στο Υπουργείο Πολιτισμού κυρία Άννα Παναγιωταρέα, ο διευθυντής Τύπου κ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος και η συνεργάτιδα της Dr. Elisavet Bargue». Ακολούθησε επίσημο δείπνο προς τιμή της Υπουργού κυρίας Μενδώνη, στη διάρκεια του οποίου η «Παιδεία» την αναγόρευσε «Μεγάλη Ευεργέτιδα».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου