Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Εξώδικο του Αντώνη Διαματάρη δημοσίευσε η «Εφημερίδα των Συντακτών»

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

ΑΘΗΝΑ. Την εξώδικη δήλωση του συμβούλου έκδοσης του «Ε.Κ.» και πρώην ΥΦΥΠΕΞ, Αντώνη Διαματάρη προς την «Εφημερίδα των Συντακτών» («ΕφΣυν») φιλοξενεί στο σημερινό της φύλλο η εν λόγω εφημερίδα.

(Διαβάστε ακόμα: Αντίγραφο του πτυχίου του, MBA, από το Columbia, παρουσίασε ο Α. Διαματάρης στον Κ. Μητσοτάκη)

Η εξώδικη διαμαρτυρία αφορούσε το έντυπο πρωτοσέλιδο της «ΕφΣυν» της 29ης Οκτωβρίου 2022 το οποίο αναφερόταν σε δήθεν σκάνδαλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και στα οποία οι συντάκτες του δημοσιεύματος είχαν συμπεριλάβει και τον κ. Διαματάρη, υποστηρίζοντας ότι ο τελευταίος ψευδώς είχε δηλώσει ότι είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Πρόκειται για ισχυρισμό που είναι πλέον γνωστό τοις πάσι ότι είναι ανυπόστατος και συκοφαντικός. Στις σελίδες δε του εξωδίκου, το κείμενο του οποίου παρατίθεται παρακάτω, ο εν λόγω ισχυρισμός αποδομείται για άλλη μια φορά πλήρως, με σαφήνεια και λεπτομέρεια.

Το εξώδικο του κ. Διαματάρη προς την «ΕφΣυν»

“ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΟΧΛΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗΣ

του Αντώνιου Διαματάρη του… κατοίκου…  .

ΠΡΟΣ

την εταιρεία με την επωνυμία «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «Η εφημερίδα των συντακτών Α.Ε.», η οποία εδρεύει[….]

Στις 29 Οκτωβρίου 2022, στο πρωτοσέλιδο και στη σελ. […] της έντυπης έκδοσης της Εφημερίδας των Συντακτών (Τεύχος […])δημοσιεύτηκε κείμενο υπό τον τίτλο «Όλα τα «μπουμπούκια» του προέδρου ανθίζουν στην … αυλή του Μαξίμου», το οποίο αφορούσε τα δήθεν σκάνδαλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στα οποία με έχετε συμπεριλάβει. Ειδικότερα, στη συνέχεια του ως άνω κειμένου και υπό τον τίτλο «Οι χωρίς προσόντα», αναφέρεστε μεταξύ άλλων στο πρόσωπο μου, ότι δήθεν φέρομαι να είχα δηλώσει ψευδώς ότι έχω μεταπτυχιακό από τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Columbia. Κατόπιν, στις 31 Οκτωβρίου 2022 με νεότερο δημοσίευμά σας στην ηλεκτρονική έκδοση της Εφημερίδας των Συντακτών και υπό τον τίτλο «Θα μας κάνει αγωγή ο κ. Διαματάρης; Ας το κάνει…», προς απάντηση στο από 31.10.2022 tweet μου στο οποίο είχα αναρτήσει φωτογραφία του εν λόγω μεταπτυχιακού μου, συνεχίζεται την επίθεση εναντίον μου, όχι μόνο εμμένοντας στους (κατά τα άλλα αβάσιμους και συκοφαντικούς) ισχυρισμούς σας ότι δήθεν δεν έχω πάρει το μεταπτυχιακό μου αλλά και διαστρεβλώνοντας, κατά την προσφιλή τακτική σας, τα λεγόμενά μου. Ειδικότερα, αναφέρετε τα εξής: «Σήμερα, 31 Οκτωβρίου 2022 ο κ. Διαματάρης εμφανίστηκε στο twitter με φωτογραφία ενός μάστερ που φαίνεται ότι πήρε πέρυσι, το 2021 και δύο χρόνια μετά από τα δημοσιεύματα του 2019. Μας λέει «συκοφάντες» την ώρα που ο ίδιος είχε παραδεχθεί τότε πως δεν πήρε ποτέ μεταπτυχιακό για «οικονομικούς λόγους».

Ωστόσο όπως πολύ καλά γνωρίζετε, το περιεχόμενο των ως άνω δημοσιευμάτων είναι καταφανώς ψευδές, ανήθικο και έχει στόχο να με διασύρει τόσο πολιτικά όσο και προσωπικά, με άμεσο προφανώς αντίκτυπο και στο κύρος της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, με τα ως άνω δημοσιεύματα σας με κατηγορείτε ότι είχα δήθεν δηλώσει ψευδώς ότι είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Columbia, «είδηση» η οποία είχε διαρρεύσει ήδη από το Δεκέμβριο του 2019 σε κάποιο αναξιόπιστο και περιθωριακό blog, και είχε αναπαραχθεί από τον κ. Τσίπρα στο πλαίσιο ομιλίας του στην Αλεξανδρούπολη. Ωστόσο, όπως ήδη έχω καταστήσει γνωστό με το από 11-12/12/2021 σχετικό άρθρο μου στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» έχω ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Columbia ήδη από τον Ιανουάριο του 1977. Τούτο προκύπτει ευχερώς από την από 11.12.2019, ψηφιακά υπογεγραμμένη, επιστολή (Σχετ. Β) του ως άνω Πανεπιστημίου (η οποία μου απεστάλη κατόπιν σχετικού αιτήματος μου για τη λήψη αντιγράφου του πτυχίου μου) η οποία αναφέρει επί λέξει (σε μετάφραση στα Ελληνικά) τα εξής:

«Με την επιστολή αυτή βεβαιώνεται ότι ο κάτωθι φοιτητής έχει ολοκληρώσει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Columbia στις 26 Ιανουαρίου 1977. Το πτυχίο θα απονεμηθεί στις 12 Φεβρουαρίου 2020.

 Όνομα: Αντώνης Η. Διαματάρης»

Καθίσταται επομένως απόλυτα σαφές ότι ήδη από τις 26 Ιανουαρίου 1977 είχα ολοκληρώσει τις σπουδές μου στο εν λόγω Πανεπιστήμιο και ότι από το ως άνω έτος πληρούσα τις προϋποθέσεις για την απονομή του μεταπτυχιακού διπλώματός μου. Το ότι εξαιτίας διαφόρων συγκυριών (προσωπικών αλλά και οικονομικών) δεν είχα παραλάβει μέχρι πρόσφατα επίσημο αντίγραφο αυτού δεν αναιρεί το γεγονός ότι αφενός φοίτησα πράγματι στο εν λόγω Πανεπιστήμιο, αφετέρου από τον Ιανουάριο του 1977 (εδώ και 45 έτη δηλαδή) και εφόσον έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου, θεωρούμαι απόφοιτος αυτού. Επομένως, είναι προφανές ότι ουδέποτε δήλωσα ψευδώς ότι είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο Columbia, σε αντίθεση με τα όσα ψευδώς και συκοφαντικώς επιμένετε να ισχυρίζεστε.

Επίσης, και όσον αφορά τους ισχυρισμούς σας ότι δήθεν πήρα το πτυχίο μου πέρσι, επαναλαμβάνω, όπως ήδη έχω αναφέρει στο

από 11-12/12/2022 άρθρο μου στην εφημερίδα Εθνικός Κήρυξ, ότι κατόπιν της αίτησης που υπέβαλα για τη χορήγηση αντίγραφου του πτυχίου μου, μου απεστάλη η από 11.12.2019 ως άνω επιστολή του Πανεπιστημίου Columbia με την οποία (εκτός του ότι βεβαιώνεται η ολοκλήρωση των σπουδών μου ήδη από τις 26 Ιανουαρίου 1977), ορίστηκε ημερομηνία απονομής του διπλώματός μου η 12 Φεβρουαρίου 2020. Εν συνεχεία και λόγω του χρονικού διαστήματος που είχε παρέλθει (40 και πλέον έτη) το Πανεπιστήμιο έπρεπε αφενός να ανεύρει το φάκελό μου (δεδομένου ότι τα αρχεία του έτους αυτού δεν ήταν ψηφιοποιημένα) αφετέρου να εξετάσει αυτόν διεξοδικά λόγω και των διαστάσεων που έλαβε το ζήτημα στη χώρα μας. Προς τούτο μάλιστα μου απέστειλε την από 16.12.2019 επιστολή (Σχετ. Γ) με την οποία με ενημέρωνε ότι «παρά το γεγονός ότι από τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας προκύπτει ότι πληρείται τις προϋποθέσεις για την απονομή MBA από τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Columbia το 1977, είμαστε στη διαδικασία κατανόησης των λόγων που το πτυχίο δεν σας απονεμήθηκε νωρίτερα. Χρειάζεται να καταλάβουμε αυτό πριν δεσμευτούμε να σας απονείμουμε το πτυχίο. Όπως καταλαβαίνετε, έχουν παρέλθει πάνω από 40 χρόνια από την πλήρωση των προϋποθέσεων απονομής του πτυχίου. […]».

Πέραν της γραφειοκρατίας του Πανεπιστημίου, κατά το χρόνο εκείνο ξέσπασε και η πανδημία του κορωνοϊού με αποτέλεσμα η απονομή των διπλωμάτων να καθυστερήσει έτι περαιτέρω και εν τέλει να οριστεί για τις 20 Οκτωβρίου 2021. Αυτή την ημερομηνία φέρει και το δικό μου πτυχίο, όχι όμως επειδή αυτή αναφέρεται στο χρόνο περάτωσης των σπουδών μου (ο οποίος σύμφωνα με τα λοιπά έγγραφα του Πανεπιστημίου ανάγεται στο έτος 1977) αλλά επειδή κατά το χρόνο αυτό έλαβε χώρα η απονομή των διπλωμάτων και τέθηκε σε αυτά η σφραγίδα του Πανεπιστημίου (όπως εξάλλου αυτό προκύπτει από την αναφορά σε αυτό ότι «σε πίστωση των ανωτέρω θέτουμε στη σφραγίδα μας στο παρόν στην πόλη της Νέας Υόρκης την εικοστή πρώτη ημέρα του Οκτωβρίου του έτους δύο χιλιάδες είκοσι ένα»).

Εξάλλου, σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν δυνατόν να παραλάβω ένα προχρονολογημένο πτυχίο με ημερομηνία του 1977, και τούτο μάλιστα δεδομένου ότι οι τότε πρυτάνεις του Πανεπιστημίου δεν βρίσκονται πλέον εν ζωή!!

Τέλος και όσον αφορά τη δήθεν παραδοχή μου ότι δεν πήρα το πτυχίο μου για οικονομικούς λόγους, φράση την οποία ερμηνεύετε κατά το δοκούν για να υποστηρίξετε τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς σας, σας διευκρινίζω ότι ουδέποτε ανέφερα ότι δεν φοίτησα στο Πανεπιστήμιο του Columbia ή ότι δεν ολοκλήρωσα τις σπουδές μου αλλά ότι για λόγους οικονομικούς δεν είχα καταφέρει να παραλάβω το πτυχίο μου.

Από τα ανωτέρω επομένως αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι, το σύνολο των ως άνω αναφερόμενων δημοσιευμάτων που έχουν αναρτηθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της εφημερίδας σας και αφορούν στο πρόσωπό μου, είναι προδήλως αβάσιμα, αναληθή και συκοφαντικά, συνιστούν δε άκριτη αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων κατά παράβαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας και καθήκοντος διασταύρωσης και επιβεβαίωσης του διαδιδόμενου ισχυρισμού (αρχές τις οποίες οφείλετε να τηρείτε στο πλαίσιο της επαγγελματικής σας δραστηριότητας)

***

Επειδή δεν πρόκειται να επιτρέψω να με διασύρετε προσωπικά μέσω προσβλητικών και ψευδών αναφορών και να προβαίνετε στη σπίλωση της προσωπικότητάς μου μέσω αναπαραγωγής ψευδών, δυσφημιστικών και συκοφαντικών ισχυρισμών, όπως αυτών που ανερυθρίαστα διαδώσατε με τα παραπάνω δημοσιεύματα, με επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μου.

 Επειδή οι παραπάνω ψευδείς και συκοφαντικές διαδόσεις με εκθέτουν ανεπανόρθωτα και προσβάλλουν την προσωπικότητά μου, στοιχειοθετώντας παράλληλα την τέλεση του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμησης σε βάρος μου.

Επειδή τα όσο δημοσιεύσατε, είναι απολύτως αναληθή και προσβλητικά της τιμής, της αξιοπρέπειας και της ηθικής υπόληψής μου.

Επειδή τα δυσφημιστικά σε βάρος μου δημοσιεύματα της πρώτης σελίδα και της σελ… του Τεύχους […] της 29ης Οκτωβρίου 2022 της έντυπης έκδοσης της Εφημερίδας των Συντακτών (όπως αναδημοσιεύτηκε και στην ηλεκτρονική έκδοση αυτής) καθώς και η από 31.10.2022 δημοσίευση στην ιστοσελίδα www.efsyn.gr με τίτλο «Θα μας κάνει αγωγή ο κ. Διαματάρης; Ας το κάνει…», συνιστούν προσβολή της προσωπικότητάς μου, κατ’ άρθρο 920 ΑΚ, και ως εκ τούτου θεμελιώνεται αξίωση αποζημίωσής μου σε βάρος σας, ευθυνομένων αλληλεγγύως και εις ολόκληρον.

Επειδή υπέχετε ποινική ευθύνη για την εν γνώση σας διάδοση ψευδών ειδήσεων και χαρακτηρισμών σε βάρος μου.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΟΣ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ

ΣΑΣ ΚΑΛΩ

(α) Να απόσχετε άμεσα και δια παντός από οποιαδήποτε παρεμφερή αναφορά στο πρόσωπό μου και από οποιαδήποτε εκ νέου διάδοση προσβλητικών και δυσφημιστικών ισχυρισμών σε βάρος της προσωπικότητάς μου.

(β) Να προβείτε άμεσα σε επανόρθωση της προσβολής μου, φροντίζοντας αμελλητί, μετά τη λήψη της παρούσας, για την αφαίρεση των ανωτέρω ψευδών, προσβλητικών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων από το διαδικτυακό τόπο της εφημερίδας σας (www.efsyn.gr).

(γ) Να δημοσιεύσετε, το ακόλουθο επανορθωτικό κείμενο, όπως προβλέπεται από την παρ. 5 του άρθρου μόνου Ν. 1178/1981, αυτούσιο και χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση στο αμέσως επόμενο φύλλο της Εφημερίδας των Συντακτών και στον ιστότοπο www.efsyn.gr:

«Στο Τεύχος […] της Εφημερίδας των Συντακτών που κυκλοφόρησε στις 29 Οκτωβρίου 2022 και συγκεκριμένα στο πρωτοσέλιδο και στη σελ. … αυτής δημοσιεύτηκε κείμενο με τίτλο «Όλα τα «μπουμπούκια» του προέδρου ανθίζουν στην … αυλή του Μαξίμου», το οποίο αναδημοσιεύτηκε αυτούσιο και στον ιστότοπο www.efsyn.gr την ίδια ως άνω ημερομηνία  και ώρα 14:17 μ.μ. Ομοίως στην ηλεκτρονική έκδοση της Εφημερίδας των Συντακτών (www.efsyn.gr) δημοσιεύτηκε κείμενο με τον τίτλο «Θα μας κάνει αγωγή ο κ. Διαματάρης; Ας το κάνει…». Με τα ως άνω δημοσιεύματα υποστηρίξαμε ότι δήθεν ο κος Αντώνης Διαματάρης έχει δηλώσει ψευδώς ότι είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Columbia. Το σύνολο των ανωτέρω ισχυρισμών είναι ψευδές και η μετάδοση τους οφείλεται σε εσφαλμένη πληροφόρηση. Λυπούμαστε πολύ και ανακαλούμε αυτούς τους αναληθείς και άστοχους ισχυρισμούς, και ζητάμε συγγνώμη από τον κ. Διαματάρη Αντώνη για τη δημοσίευση των σε βάρος του αναληθών περιστατικών και τη διατύπωση των προσβλητικών κρίσεων ».

Άλλως, σας δηλώνω, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου, ότι θα προσφύγω στα αρμόδια Δικαστήρια, προς υπεράσπιση της τιμής, της ακεραιότητας, του κύρους και της αξιοπιστίας μου και αποκατάσταση της βλάβης που έχω υποστεί και θα υποστώ από την προσβλητική σας συμπεριφορά.

 Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματός μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς αυτούς που απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσής του.”

Το σχετικό δημοσίευμα της «ΕφΣυν»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου