Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Μίλησαν και για το Τατόϊ

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο και η συνάντησή του με τον βασιλιά (πλέον) Κάρολο, στάθηκε η αφορμή να έρθει στο προσκήνιο η αξιοποίηση του τέως βασιλικού κτήματος του Τατοϊου.

Βρετανική εφημερίδα αποκάλυψε ότι οι δύο άνδρες μεταξύ άλλων συζήτησαν το πώς θα αναδειχθεί η τεράστια έκταση του Τατοϊου και τα άλλοτε βασιλικά οικήματα που φιλοξενούνται μέσα σε αυτό.

Ο Ελληνας Πρωθυπουργός έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Dumfries House στη Σκωτία, το οποίο λειτουργεί ως πρότυπο για το σχέδιο ανάπλασης του Τατοϊου, ενώ ο βασιλιάς Κάρολος επισκέφθηκε το Τατόι, όπου είναι θαμμένος ο παππούς του, πέρυσι στο πλαίσιο της 200ής επετείου του Ελληνικού Πολέμου της Ανεξαρτησίας το 1821. Το Πριγκιπικό Ιδρυμα του μονάρχη παρέχει δε σταθερά συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για την αποκατάσταση του ιστορικού παλατιού.

Ολες αυτές οι συγκυρίες είναι ευτυχείς και θα έπρεπε ως Ελληνες να είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που λαμβάνουν χώρα. Πολλοί πράγματι είμαστε. Κάποιοι όμως εξακολουθούν να έχουν μια εμμονή με τη λέξη «Τατόι», να λειτουργούν διχαστικά και κάθε φορά που η λέξη αυτή αναφέρεται στον δημόσιο διάλογο να προσπαθούν να την εξορκίζουν σαν να πρόκειται για κάτι το δαιμονοποιημένο.

Ως ένα βαθμό η διάθεση για αντιπολίτευση, ακόμα και αν γίνεται με όρους περασμένων δεκαετιών, είναι κατανοητή (δεν την δικαιολογούμε, απλά προσπαθούμε να την ερμηνεύσουμε). Το Τατόι όμως και η ανάπλασή σου (που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια) μόνο οφέλη θα αποφέρει στην Ελλάδα, στην εικόνα, στο κύρος της και βεβαίως στην Οικονομία της.

Η εμμονή με την ανάπλασή του και η πολεμική που έχουν διάθεση να αναπτύξουν κάποιοι μόνο κακό μπορεί να κάνει στη χώρα και τίποτα άλλο. Το ευτύχημα είναι ότι όσοι αντιδρούν είναι πλέον μια μικρή μειοψηφία – που βαίνει συνεχώς μειούμενη. Ας τους περιορίσουμε όσο μπορούμε, αν δεν καταφέρουμε να τους κάνουμε να δουν την αλήθεια.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου