Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Οι αγχωμένοι Αμερικανοί σχεδιάζουν να αγοράσουν λιγότερα δώρα

Τρίτη, 22/11/2022

Μήπως το παρακάνουμε με τα δώρα;

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («WSJ»). Νοικοκυριά, έμποροι λιανικής και φιλανθρωπικές οργανώσεις σε εθνικό επίπεδο, νιώθοντας τον πληθωρισμό, προετοιμάζονται για μια ταπεινή περίοδο διακοπών.

Οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ έχουν περιορίσει τα σχέδια δαπανών για δώρα, φιλανθρωπικές συνεισφορές και εκδηλώσεις διακοπών, σύμφωνα με στοιχεία. Η ακριβή δεκάρα απειλεί να χαλάσει το κλείσιμο της χρονιάς για πολλούς, ειδικά για εταιρείες και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που μετρούν το μεγαλύτερο μερίδιο πωλήσεων και δωρεών τους τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

«Ελπίζουμε για μια ισχυρή σεζόν προσφοράς, αλλά δεν υπολογίζουμε σε αυτήν», δήλωσε ο Τόμας Tάιγκ (Τhomas Tighe), διευθύνων σύμβουλος της «Direct Relief», μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ιατρικής βοήθειας που λαμβάνει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε χορηγούμενα φάρμακα, προμήθειες και μετρητά για την παροχή βοήθειας σε όλο τον Κόσμο.

Τα παιδιά του Οπάλ Χολτ-Φίλιπ (Opal Holt-Philip), ηλικίας 5, 9 και 12 ετών, θα είναι μεταξύ εκείνων που θα φέρουν το μεγαλύτερο βάρος της αύξησης των τιμών. Η κυρία Χολτ-Φίλιπ φρόντιζε πάντα τα παιδιά να ξυπνούν τα Χριστούγεννα με σωρούς δώρων κάτω από το δέντρο, όπως και όταν μεγάλωνε η ίδια. Η κυρία Χολτ-Φίλιπ και ο σύζυγός της, Ανθονι Φίλιπ (Anthony Philip), συνήθως κάνουν οικονομία για μήνες και ψωνίζουν νωρίς για να τσεκάρουν τις λίστες επιθυμιών. Τα προηγούμενα χρόνια, αυτό σήμαινε περισσότερα από 20 μικρά δώρα ανά παιδί. Οχι αυτή τη φορά.

Το ενοίκιο στο διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων της οικογένειας στο Μαϊάμι αυξήθηκε στα 2.600 δολάρια το μήνα αυτήν την άνοιξη από 1.365 δολάρια όταν έφτασαν το 2020. Με την πρόσθετη πίεση της προσπάθειας εξοικονόμησης για ένα σπίτι, η κυρία Χολτ-Φίλιπ, μια 33χρονη blogger ευεξίας, είπε ότι ζήτησε από τα παιδιά της να συμβιβαστούν με ένα «πολύ καλό δώρο» το καθένα. Αυτή και ο σύζυγός της συμφώνησαν να παραλείψουν τα δώρα ο ένας για τον άλλον φέτος.

«Αισθανόμαστε ότι όλα είναι λάθος», είπε η κ. Χολτ-Φίλιπ, αλλά «πρέπει να φάμε».

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν ταχύτερα από τους μισθούς φέτος και ο υψηλός πληθωρισμός αποδείχθηκε πιο επίμονος από ό,τι περίμεναν πολλοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής. Το υψηλό κόστος ζωής έχει ενοχλήσει τους καταναλωτές, παρά την ισχυρή αγορά εργασίας, το μαξιλάρι των αποταμιεύσεων των νοικοκυριών που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19 και μερικές ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνεται.

Το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν εκτίμησε ότι το κλίμα των νοικοκυριών τους τελευταίους έξι μήνες είναι συγκρίσιμο με τα τέλη του 2008 και τις αρχές του 2009, όταν το χρηματοπιστωτικό σύστημα έφτασε στα όρια της οικονομικής καταστροφής και η ανεργία εκτοξευόταν στα ύψη. Ο δείκτης απηχεί επίσης επιφυλακτικά επίπεδα της δεκαετίας του 1970, όταν ο πληθωρισμός ανέβηκε σε διψήφιο ποσοστό.

Μια έρευνα του Γραφείου Απογραφής σε νοικοκυριά στις αρχές Οκτωβρίου διαπίστωσε ότι το 41% των Αμερικανών, περίπου 95 εκατομμύρια άνθρωποι, δήλωσαν ότι δυσκολεύονται να πληρώσουν για τα βασικά έξοδα του νοικοκυριού, σε σύγκριση με 29% ένα χρόνο νωρίτερα. Οι άνθρωποι σχεδιάζουν να αγοράσουν κατά μέσο όρο εννέα δώρα φέτος σε σύγκριση με 16 πέρυσι, σύμφωνα με την 37η ετήσια έρευνα για αγορές διακοπών της Deloitte consulting σε 5.000 ερωτηθέντες τον Σεπτέμβριο. Η συνολική αναμενόμενη δαπάνη ανά νοικοκυριό ήταν 1.455 δολάρια, από 1.463 δολάρια πριν από ένα χρόνο, είπε η Deloitte. Τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα είπαν ότι σχεδίαζαν επίσης να περνούν λιγότερο χρόνο για ψώνια από ό,τι πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου