Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) προσέφυγε ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν κατά της Ελλάδας

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

Ο Οτσαλάν στο ΕΔΑΔ κατά Αθήνας για την παράδοσή του στις τουρκικές Αρχές | tovima.gr

Aφορά στην άφιξη του Οτσαλάν στην Ελλάδα το 1998


Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) προσέφυγε ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν κατά της Ελλάδας αναφορικά με την  αφιξή  του στην Ελλάδα το 1998, την αίτησή του για άσυλο στη χώρα και τελικά την παράδοσή του στις τουρκικές αρχές στην Κένυα, το Φεβρουάριο του 1999.

Από την πλευρά του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απευθύνθηκε στην ελληνική κυβέρνηση με το ερώτημα «παραδόθηκε ο Οτσαλάν στο τουρκικό κράτος από Έλληνες πράκτορες;».

Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, στην προσφυγή του στο ΕΔΑΔ μέσω των δικηγόρων του υποστήριξε ότι οι πρακτικές με τις οποίες αντιμετωπίστηκε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα ήταν αντίθετες με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ).

Στην προσφυγή του υποστηρίζει ότι είναι αντίθετο με πολλά άρθρα της ΕΣΔΑ το γεγονός ότι παραδόθηκε στις τουρκικές αρχές, ενώ βρισκόταν στα χέρια των ελληνικών αρχών της Κένυας, ότι η αίτησή του για άσυλο στην Ελλάδα δεν εξετάστηκε, ότι κρατήθηκε χωρίς νομική βάση κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα και ότι δεν του δόθηκε η δυνατότητα να αναζητήσει τα δικαιώματά του ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου