Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

«WSJ»: Οι Αμερικανοί στρέφουν το βλέμμα στην Ελλάδα για ακίνητα

 Παρασκευή, 16 Ιουλίου, 2021

Ευρωκίνηση

Αποψη από τη Σαντορίνη. (EUROKINISSI/ΘΑΝΟΣ ΡΙΒΙΟΣ)


ΑΘΗΝΑ. Tο βλέμμα στην Ευρώπη και μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα (και συγκεκριμένα στα ελληνικά νησιά) στρέφουν οι Αμερικανοί για την αγορά ακινήτων, καθώς η κτηματαγορά στις Ηνωμένες Πολιτείες ανεβαίνει το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Wall Street Journal».

Το δημοσίευμα πλαισιώνεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό μεταξύ άλλων από πολυτελείς εξοχικές κατοικίες στη Μύκονο και την Τήνο.

Οι Αμερικανοί δείχνουν, όπως γράφει η «WSJ», έντονο ενδιαφέρον να αγοράσουν σπίτια στα ελληνικά νησιά. Σύμφωνα με το «Greece Sotheby’s International Realty» οι έρευνες των Αμερικανών για ακίνητα στην Ελλάδα ήταν αυξημένες κατά 60% αυτή την άνοιξη σε σχέση με την άνοιξη του 2020. Ο Φράνσις Μάικλ Πραντούνας, στέλεχος της «Engel & Völkers Greece» λέει ότι οι τιμές των πολυτελών κατοικιών ακολουθούν ανοδική πορεία στη Σαντορίνη και τη Μύκονο ενώ ευκαιρίες μπορεί να βρει κανείς στην Πάρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τιμές στη Μύκονο αυξήθηκαν κατά 5% την τελευταία περίοδο, όπως επισημαίνει αναλυτής στην «Engel & Völkers Greece».

Η 70χρονη Βάνα Βερούτη,  είχε αγοράσει μια άδεια αποθήκη στο νοτιοανατολικό μέρος του νησιού το 1995 και έχτισε μια βίλα έκτασης 3.800 τετραγωνικών ποδιών μαζί με τον σύζυγό της ο οποίος πλέον έχει πεθάνει. Η κ. Βερούτη, η οποία μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ της Αθήνας, της Μυκόνου και ενός σπιτιού στην Ελβετία, έχει αποφασίσει να πουλήσει το σπίτι αντί του ποσού των 3,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Μύκονος ανταγωνίζεται την Κέρκυρα στις πιο ακριβές εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα, λέει ο Σάββας Σαββαϊδης, της «Greece Sotheby’s International Realty». Λέει ότι οι Αμερικανοί αποτελούν περίπου το 10% της ελληνικής αγοράς πολυτελών ακινήτων. Τα πιο ακριβά ακίνητα της Μυκόνου, προσθέτει, τείνουν να βρίσκονται στη δυτική πλευρά, για να επωφεληθούν από τα γραφικά ηλιοβασιλέματα και την εύκολη πρόσβαση στην πόλη της Μυκόνου.

Στο ίδιο δημοσίευμα, ο Τζέφρι Αλεξόπουλος από το Τέξας (που πιθανότατα όπως προδίδει το επίθετό του είναι ομογενής) δηλώνει ότι ψάχνει για ακίνητο στην Μαρμπέγια της Ισπανίας. Οι τιμές σε γενικές γραμμές στο ισπανικό αυτό παραθαλάσσιο θέρετρο μειώθηκαν κατά 10,3% από την άνοιξη του 2020 έως το 2021, λέει ο Andrea de la Hoz, ανώτερος αναλυτής στην Tinsa, μια ισπανική εταιρεία συμβούλων ακινήτων. Ο κ. Αλεξόπουλος αναφέρει ότι το ενδιαφέρον του αυξήθηκε από ένα διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων στην Μαρμπέγια με τιμή 515.000 δολαρίων  έναντι των 770.000 δολαρίων που είχε πληρώσει ο ιδιοκτήτης πριν από μερικά χρόνια. Αποδίδει την πτώση στη μείωση των ενοικίων διακοπών.

Ο κ. Αλεξόπουλος, 68 ετών, και η σύζυγός του, Janet Ferrari, 55 ετών, λένε ότι βλέπουν την Ευρώπη να τους προσφέρει καλύτερες ευκαιρίες για ένα δεύτερο σπίτι για τον εαυτό τους και τον γιο τους που έχει την έδρα του στο Λονδίνο. «Οι τιμές στις ΗΠΑ είναι τρελές αυτή τη στιγμή», λέει ο κ. Αλεξόπουλος.

 Εθνικός Κήρυξ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου