Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Ο Τζο Μπάιντεν υποδέχθηκε την Άγκελα Μέρκελ στον Λευκό Οίκο

 Παρασκευή, 16 Ιουλίου, 2021

Ο Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε την Άγκελα Μέρκελ «καλή φίλη, προσωπική φίλη και φίλη των Ηνωμένων Πολιτειών»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποδέχτηκε στον Λευκό Οίκο την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, σκοπεύοντας να συζητήσει τις διαφωνίες τους όσον αφορά την πολιτική απέναντι στη Ρωσία και την Κίνα, αλλά και την ενδυνάμωση της σχέσης των δύο χωρών που επλήγη κατά την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κ. Μπάιντεν και η κ. Μέρκελ γνωρίζονται εδώ και πολλά χρόνια και έχουν συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν.

«Η συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Γερμανίας είναι ισχυρή και ελπίζουμε να την συνεχίζουμε, πιστεύω ότι θα το κάνουμε» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την έναρξη της συνάντησής τους, που κράτησε πάνω από μία ώρα.

Παρατήρησε ότι η κ. Μέρκελ έχει βρεθεί πολλές φορές στο Οβάλ Γραφείο και την αποκάλεσε «καλή φίλη, προσωπική φίλη και φίλη των Ηνωμένων Πολιτειών».

«Εκτιμώ τη φιλία» απάντησε η κ. Μέρκελ, επισημαίνοντας τον ρόλο της Αμερικής στην οικοδόμηση μιας ελεύθερης και δημοκρατικής Γερμανίας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μετά τις συνομιλίες και την κοινή συνέντευξη Τύπου η κ. Μέρκελ και ο σύζυγός της θα παραβρεθούν στο δείπνο που παραθέτει το ζεύγος Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Μεταξύ των προσκεκλημένων είναι πολλοί βουλευτές και γερουσιαστές, οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ και Χίλαρι Κλίντον και οι επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή και τη Γερουσία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου