Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Οι ΗΠΑ απομακρύνουν χιλιάδες Αφγανούς που εργάστηκαν για τον αμερικανικό στρατό

Κυριακή, 18 Ιουλίου, 2021


ΚΑΜΠΟΥΛ. Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την επικείμενη απομάκρυνση χιλιάδων Αφγανών που βοήθησαν τον αμερικανικό στρατό, την ώρα που οι Ταλιμπάν συνεχίζουν την ολομέτωπη επίθεσή τους εναντίον αφγανικών δυνάμεων, ισχυριζόμενοι ότι κατέλαβαν χθες ένα σημαντικό μεθοριακό πέρασμα με το Πακιστάν.

«Οι πτήσεις από το Αφγανιστάν θα ξεκινήσουν την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου για τους αιτούντες» που έχουν υποβάλει αίτηση χορήγησης ειδικής βίζας για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, οι οποίοι θα πρέπει συνεπώς να έχουν φύγει από τη χώρα έως τις 31 Αυγούστου, όταν ο αμερικανικός στρατός αναμένεται να έχει ολοκληρώσει την αποχώρησή του από το Αφγανιστάν, ανέφεραν οι αμερικανικές αρχές.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι χαιρέτισε αυτούς τους Αφγανούς, χαρακτηρίζοντας τους «θαρραλέους ανθρώπους» και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν επιθυμεί «να αναγνωρίσει τη σημασία του ρόλου που διαδραμάτισαν» κατά τη διάρκεια των 20 ετών παρουσίας των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Η προγραμματισμένη αποχώρηση των εναπομεινάντων ξένων στρατιωτών αναζωπύρωσε τους φόβους αυτών των διερμηνέων, οδηγών ή υπεργολάβων που βοήθησαν τον αμερικανικό στρατό, οι οποίοι φοβούνται για αντίποινα από τους Ταλιμπάν.

Και μπροστά στην ταχεία προέλαση των τελευταίων, ο χρόνος τελειώνει για τους περίπου 18.000 Αφγανούς που ενδέχεται να επωφεληθούν από το πρόγραμμα χορήγησης ειδικών ταξιδιωτικών θεωρήσεων. Μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, ο αριθμός των ατόμων που ενδεχομένως απομακρυνθεί από τη χώρα μπορεί να υπερβεί τα 80.000, αλλά μόνο ένα πολύ μικρό μέρος των δυνητικά αιτούντων έχει ήδη υποβάλει αίτηση για χορήγηση βίζας.

Οι ισλαμιστές αντάρτες, οι οποίοι ισχυρίστηκαν το Σάββατο ότι ελέγχουν το 85% της αφγανικής επικράτειας, τόνισαν χθες ότι κατέλαβαν τον έλεγχο του μεθοριακού περάσματος μεταξύ των πόλεων Σπιν Μπόλντακ στο Αφγανιστάν και Σάμαν στο Πακιστάν.

Οι αφγανικές αρχές το διέψευσαν, αλλά ένας αξιωματούχος των πακιστανικών δυνάμεων ασφαλείας, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι Ταλιμπάν έθεσαν υπό τον έλεγχό τους αυτό το μεθοριακό πέρασμα «υψώνοντας τη σημαία τους και κατεβάζοντας την αφγανική σημαία».

 Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου