Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Διάσταση απόψεων και στο βάθος... Γενική Συνέλευση στην Ομοσπονδία

  Παρασκευή, 9 Ιουλίου, 2021


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενταση επικράτησε σε μια ακόμη ενημερωτική σύσκεψη στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, με το χάσμα ανάμεσα στους διοικούντες -πρώην και νυν- της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης να μοιάζει αγεφύρωτο.

Ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, Δημήτρης Α. Γωνιάς, ανέλαβε την πρωτοβουλία σύγκλησης της διαδικασίας, με τον συνάδελφό του στην Επιτροπή, Αναστάσιο Καραγκούνη, να αντιτείνει ότι δεν είχε τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων μελών.

Στις τοποθετήσεις του, ο κ. Γωνιάς επανέλαβε ουσιαστικά όσα δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») την περασμένη εβδομάδα, εκφράζοντας την άποψη ότι η Ομοσπονδία θα πρέπει πρώτα να διαλευκάνει τις ενδείξεις πλημμελών οικονομικών ελέγχων και παρατυπιών στο μητρώο Συλλόγων - Μελών και αντιπροσώπων, πριν προχωρήσει σε εκλογές. Τόνισε ότι τα οικονομικά θα πρέπει να διαλευκανθούν από ορκωτό λογιστή, εκφράζοντας την άποψη ότι θα πρέπει να του δοθεί ο απαραίτητος χρόνος και οι άμεσες εκλογές να πάψουν να είναι αυτοσκοπός.

«Δεν μπορούσαμε να κάνουμε εκλογές τη στιγμή που δεν ήταν όλα σωστά και στην επιφάνεια. Για παράδειγμα, τρία σωματεία έστειλαν καταγγελία με σφραγίδα ότι αντιπρόσωποι και πρόεδροι δεν είναι αυτοί που εμφανίζονται στα μισά της Ομοσπονδίας. Επίσης, βρήκαμε πέντε άτομα τα οποία προτάθηκαν για Δ.Σ. Από τα οποία δεν είχε μπει η υπογραφή τους», ανέφερε ο κ. Γωνιάς.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επικράτησε ένταση ουκ ολίγες φορές. Από την Εφορευτική Επιτροπή, ο Αναστάσιος Καραγκούνης τόνισε πως έχει στα χέρια του γραπτή βεβαίωση από τον νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας, Γεώργιο Ραζή, που γνωμοδοτεί για τη δυνατότητα διεξαγωγής εκλογών τον Ιούλιο, τονίζοντας ότι δεν ελήφθη υπόψη από τον κ. Γωνιά. Παράλληλα, έψεξε τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής, ισχυριζόμενος ότι δεν ενημέρωσε επίσημα τα υπόλοιπα μέλη για τους Συλλόγους που είχαν ενστάσεις για τους αντιπροσώπους.

Επιπλέον, το μέλος της Επιτροπής των πρώην προέδρων, Γιώργος Γεωργόπουλος, εξέφρασε την απορία του για τη σκοπιμότητα και τη χρησιμότητα της διαδικασίας, αλλά και τις συνθήκες υπό τις οποίες συνεκλήθη. Μάλιστα, υπήρξε αντίδραση όταν τον λόγο έλαβε η δικηγόρος, Μαρία Μάρκου, η οποία παρέδωσε στον Δημήτρη Γωνιά αίτηση ένταξης του οργανισμού Hellenic Women’s Alliance στην Ομοσπονδία, προειδοποιώντας πως, ως νομικός, εφόσον διαπιστωθούν παρατυπίες, θα προωθήσει την υπόθεση στις εισαγγελικές αρχές.

Μιλώντας στον «Ε.Κ.», ο Συντονιστής της Διοικούσας Επιτροπής, Τιμολέων Κακούρος, ο οποίος δεν παραβρέθηκε στην ενημέρωση, επιβεβαίωσε την πληροφορία πως το άμεσο χρονικό διάστημα θα συγκληθεί Γενική Συνέλευση η οποία και θα λάβει καταστατικές και δεσμευτικές αποφάσεις.

Παρόλα αυτά, παραδέχθηκε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνουν πλέον εκλογές μέσα στο καλοκαίρι, αλλά επέμεινε στην άποψη πως θα πρέπει να διεξαχθούν το συντομότερο δυνατό.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου