Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Φορτίζοντας το κινητό με τα δάχτυλα του χεριού σου

 Τετάρτη, 21 Ιουλίου, 2021

Μία συσκευή, η οποία τοποθετείται στις άκρες των δακτύλων, ανέπτυξαν οι επιστήμονες στο εργαστήριο του πανεπιστημίου του San Diego (Σαν Ντιέγκο) στην Καλιφόρνια. Η ιδιαιτερότητα της συσκευής αυτής είναι ότι χρησιμοποιεί τον ιδρώτα που δημιουργείται στην περιοχή, προκειμένου να παραγάγει ηλεκτρικό φορτίο αρκετό για τη φόρτιση ενός κινητού ή ενός έξυπνου ρολογιού.

Η συσκευή είναι κατασκευασμένη από ηλεκτρόδια άνθρακα με έζυμα, ο συνδυασμός των οποίων αντιδρά με το γαλακτικό οξύ και το οξυγόνο του ιδρώτα. Ως αποτέλεσμα, μπορεί κανείς να παραγάγει ηλεκτρισμό από το σώμα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άκρες των δακτύλων εκκρίνουν έως και 1.000 φορές περισσότερο ιδρώτα σε σχέση με άλλα μέρη του σώματος. Ενδεικτικά, κατά τη διάρκεια 10 ωρών υπνου, στην άκρη ενός μόνο δακτύλου παράγεται αρκετή ενέργεια ώστε να φορτίζει ένα ρολόι για 24 ώρες.

Η συσκευή αυτή περιλαμβάνει επίσης ένα μικροτσιπ, το οποίο ενεργοποιείται με την άσκηση μικρής μόνον πίεσης και παράγει επιπλέον ηλεκτρικό φορτίο, όταν για παράδειγμα ο χρήστης χρησιμοποιεί το πληκτρολόγιο του υπολογιστή του ή γράφει μήνυμα στην οθόνη του ή όταν παίζει πιάνο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που ανέπτυξαν τη συγκεκριμένη συγκευή, αυτή η τεχνολογία θα χρησιμοποιείται στο μέλλον ευρέως για τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων, έξυπνων γυαλιών και βιομετρικών ρολογιών.

Πηγή: World Economic Forum

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου