Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι άδειες κερκίδες προκαλούν απώλειες 800 εκατ. δολ.

  Κυριακή, 11 Ιουλίου, 2021

Πόσο θα στοιχίσει στους διοργανωτές η απουσία φιλάθλων από τα γήπεδα

Χωρίς των παρουσία φιλάθλων αναμένεται να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο, καθώς η Ιαπωνία έχει κηρύξει κατάσταση εκτάτου ανάγκης εξαιτίας της επιδεινούμενης επιδημιολογικής κατάστασης.

«Λαμβάνοντας υπόψιν τη μετάλλαξη Δέλτα, προκειμένου να αποτρέψουμε περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας σε όλη τη χώρα, υιοθετούμε νέα περιοριστικά μέτρα, δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα.

Σύμφωνα με τον Λίαμ Φοξ, αναλυτή της GlobalData, η απουσία φιλάθλων από τους Αγώνες του Τόκιο σημαίνει απώλειες εσόδων ύψους 800 εκατ. δολαρίων.

«Πριν από την πανδημία, οι διοργανωτές του Τόκιο 2020 περίμενα αρχικά 7,8 εκατομμύρια εισιτήρια θα διατεθούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη συνέχεια, ο αριθμός αυτός αναθεωρήθηκε μετά την έντονη ζήτηση στην πρώτη φάση της διαδικασίας πωλήσεων, με εννέα εκατομμύρια εισιτήρια τελικά να είναι διαθέσιμα, αριθμός ρεκόρ για τα περισσότερα εισιτήρια που πωλήθηκαν σε Ολυμπιακούς Αγώνες », έγραψε ο Fox στο MarketWatch.

«Αναμενόταν ότι αυτό θα είχε έσοδα 800 εκατομμυρίων δολαρίων για το Tokyo 2020 , καθιστώντας το την τρίτη πιο σημαντική πηγή εσόδων και θα βοηθούσε επίσης στη χρηματοδότηση του 12% του συνολικού προϋπολογισμού».

Και συνεχίζει:

«Δεν είναι μόνο η απόφαση να απαγορευτεί σε όλους τους θεατές να παρευρεθούν στους Ολυμπιακούς αγώνες που αφήνει μια σημαντική τρύπα στον προϋπολογισμό του Tokyo 2020. Υπάρχουν και μια σειρά από σημαντικά εμπόδια για τους χορηγούς των Αγώνων όσον αφορά την ενεργοποίηση των συνεργασιών τους. Οι επενδύσεις χορηγιών στο Τόκιο είχαν καταρρίψει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, με 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια να επενδύονται από ιαπωνικές μάρκες στους Αγώνες. Ωστόσο, χωρίς φιλάθλους στους χώρους, οι ευκαιρίες ενεργοποίησης έχουν μειωθεί σημαντικά, γεγονός που καθιστά δύσκολο για τους χορηγούς να κερδίσουν αξία από τις προσφορές τους και ουσιαστικά να κερδίσουν από τις επενδύσεις τους».

O.T.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου