Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Κλίμα γενικής ρήξης στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείω

  Παρασκευή, 21 Μαΐου, 2021

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Βαθαίνει το χάσμα στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την Γενική Συνέλευση της Κυριακής 16 Μαϊου, κατά την οποία αποφασίστηκε η διενέργεια διήμερου συνεδρίου στις αρχές Ιουνίου όπου, μεταξύ άλλων, θα δρομολογηθεί η διαδικασία για τις εκλογές.

Οπως είχε αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας» («Ε.Κ.»), από την Γενική Συνέλευση της Κυριακής απουσίαζαν οι Γιώργος Καλαμαράς, Νίκος Διαμαντίδης, Ηλίας Τσεκερίδης και Δήμος Σιώκης, για τους οποίους αναφέρθηκε ότι είχαν εκφράσει διαφορετικές απόψεις σε σχέση με τον Απόστολο Τομόπουλο, Γεώργιο Γεωργόπουλο και Νίκο Βέλλιο, που ήταν παρόντες στην διαδικασία. Λίγες ώρες πριν από την συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, καταχωρήθηκε στον «Ε.Κ.» μια ανακοίνωση με την σφραγίδα της Ομοσπονδίας, με την οποία γινόταν γνωστό πως οι απόντες όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν την πρόσφατη Γενική Συνέλευση, θεωρώντας ότι δρομολογήθηκε με παραβίαση του Καταστατικού, αλλά δήλωσαν ότι προχώρησαν σε δομικές αλλαγές στην Διοικούσα Επιτροπή των πρώην Προέδρων.

Ειδικότερα, ανακοίνωσαν ότι ο ρόλος του συντονιστή αφαιρείται από τον Τιμολέοντα Κακούρο και ανατίθεται στον Ηλία Τσεκερίδη. Μάλιστα, τονίζεται ότι η «πρόταση μομφής» εναντίον του κ. Κακούρου έγινε από το μέλος της Επιτροπής, Νίκο Διαμαντίδη και ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, παρουσία των πρώην προέδρων Ηλία Τσεκερίδη, Γιώργου Καλαμαρά και Νίκου Διαμαντίδη, του απερχόμενου προέδρου, Κλεάνθη Μεϊμάρογλου και με τηλεφωνική συμμετοχή των Δήμου Σιώκη (απουσιάζει στην Ελλάδα) και Βασίλειου Σταθάκου.

«Απορρίπτω αυτήν την ανακοίνωση, τα αρμόδια όργανα θα επιληφθούν για αυτό και θα ανακοινωθεί», δήλωσε στον «Ε.Κ.» ο Τιμολέων Κακούρος, ενώ, τουλάχιστον ως προς το τυπικό, η σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής φαίνεται πως τελικά δεν έχει αλλάξει. Αναφορικά με την ανακοίνωση της Δευτέρας, η θέση των διαφωνούντων είναι ότι, αφενός δεν προσκλήθηκαν όλοι οι πρόεδροι και, αφετέρου, η συμφωνία που έχει υπογραφεί επιτρέπει μόνο την αυτοπρόσωπη παρουσία των μελών και όχι την διαδικτυακή. Επίσης, προσέθεσαν πως ούτε ο κ. Μεϊμάρογλου, ούτε ο κ. Σταθάκος έχουν λόγο στις συγκεκριμένες διαδικασίες, θεωρώντας πως η ανακοίνωση αυτή -την οποία υπέγραφε ως συντονιστής ο Ηλίας Τσεκερίδης- στερείται νομιμότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Τετάρτης ο κ. Κακούρος ενήργησε κανονικά ως συντονιστής, ενώ οι εξελίξεις μετατέθηκαν για την προσεχή Δευτέρα, όταν και αναμένεται να δώσουν το «παρών» οι νομικοί σύμβουλοι της Ομοσπονδίας.

«Είπαμε στον κ. Κακούρο να καλέσει τον νομικό σύμβουλο την Δευτέρα. Εάν τον φέρει θα έχουμε μερικές εξελίξεις. Εάν όχι, δεν θα πάμε καθόλου καλά», ανέφερε ο κ. Τσεκερίδης στον «Ε.Κ.», εκφράζοντας την ανησυχία του για την αδυναμία εύρεσης «χρυσής τομής».

«Δεν βλέπω να υπάρχει συμφωνία. Εχουμε διαφορετικές αντιλήψεις, δυστυχώς», πρόσθεσε στη συνέχεια, ενώ σε ερώτηση του «Ε.Κ.» για το κατά πόσον θα προσπαθήσουν να μπλοκάρουν τυχόν εξελίξεις δικαστικά -όπως το συνέδριο που ορίστηκε την περασμένη Κυριακή- η απάντησή του ήταν χαρακτηριστική.

«Το να πάμε στα δικαστήρια δεν ωφελεί κανέναν», κατέληξε ο κ. Τσεκερίδης.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση, εκτός από την διεξαγωγή του διήμερου συνεδρίου στις αρχές Ιουνίου, αποφασίστηκε ακόμη η παράδοση των κλειδιών του «Σταθάκειου» στον Γεώργιο Γεωργόπουλο, αλλά και η απόδοση του δικαιώματος σε μέλος της Επιτροπής προκειμένου να υπογράφει τις επιταγές της Ομοσπονδίας.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου