Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Προχωράει σε διήμερο συνέδριο και προκήρυξη εκλογών η Ομοσπονδία

 Παρασκευή, 21 Μαΐου, 2021

Εθνικός Κήρυξ

Τον άμεσο προγραμματισμό ενός διήμερου συνεδρίου, στο οποίο, αναμένεται, μεταξύ άλλων, να προκηρυχθούν εκλογές, προχώρησε η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. (Φωτογραφία: Χ. Αθανασάτος)

Του Χριστόδουλου Αθανασάτου  

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την διοργάνωση ενός διήμερου συνεδρίου, στις 5 και 6 Ιουνίου, κατά το οποίο και αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο.

«Η απόφαση είναι ότι η Ομοσπονδία θα προχωρήσει προς τις εκλογές και διήμερο συνέδριο, όπου όλοι οι αντιπρόσωποι των Συλλόγων-Μελών θα συμμετέχουν. Εκεί θα συζητηθούν όλα και θα έχουμε κάνει όλες τις διαδικασίες για να επιτύχουμε. Είναι ένα πολύ θετικό βήμα και θα προχωρήσουμε. Το Συνέδριο θα προκηρύξει εκλογές. Εχει το δικαίωμα να προχωρήσει τις διαδικασίες και να διαλευκάνει κατά δυνατόν ό,τι είναι υπό σκιάν και δεν γνωρίζουμε», δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») ο Συντονιστής της Διοικούσας Επιτροπής των πρώην προέδρων, Τιμολέων Κακούρος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης.

Σε μια διαδικασία κατά την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι αντεγκλήσεις, έγινε αντιληπτή η διάσταση απόψεων στην Επιτροπή των πρώην προέδρων, καθώς απουσίασαν, μεταξύ άλλων οι Ηλίας Τσεκερίδης, Γιώργος Καλαμαράς και Νίκος Διαμαντίδης. Απών ήταν και ο κ. Σιώκης, ο οποίος, όμως, βρίσκεται στην Ελλάδα για προσωπικούς λόγους.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, παρόντες ήταν αντιπρόσωποι περίπου από το 60% των εγγεγραμμένων Συλλόγων-Μελών, οι οποίοι υπερψήφισαν τις σχετικές προτάσεις. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε να μειωθεί το όριο της απαρτίας στην Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων στα τρία μέλη, αναφορικά με την λήψη αποφάσεων, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα σε έναν πρώην πρόεδρο να υπογράφει τις τραπεζικές επιταγές, ενώ αποφασίστηκε τα κλειδιά να παραδοθούν στον πρώην πρόεδρο, Γεώργιο Γεωργόπουλο, που προειδοποίησε ότι ειδάλλως δεν μπορεί να φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις προς το Τμήμα Κτιρίων (Building Department).

Εθνικός Κήρυξ

Ο Ευστάθιος Βαλλιώτης κατά την τοποθέτησή του στην Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας (Φωτογραφία: Χ. Αθανασάτος)

«Ηταν μια δημοκρατική διαδικασία η οποία απέδειξε και κάτι πάρα πολύ σπουδαίο: Οι Σύλλογοι βλέπουν, ακούν και αποφασίζουν. Η παρουσία περίπου του 60% των Συλλόγων είναι κάτι σημαντικότατο και, πέραν τούτου, οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες. Οι εκλογές είναι μονόδρομος. Απεδείχθη ότι οι αντιπρόσωποι θέλουν εκλογές. Και αυτοί οι οποίοι είναι τακτοποιημένοι οικονομικά, εάν ρωτηθούν είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει ούτε ένας Σύλλογος που δεν θα επιθυμεί να πάμε σε εκλογές», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος, Πέτρος Γαλάτουλας.

Κατά την Γενική Συνέλευση διατυπώθηκαν ενστάσεις, με τον Χρήστο Βουρνά να αναφέρει πως πριν από την προκήρυξη των εκλογών θα πρέπει να γίνουν απολογιστικές διαδικασίες που παραμένουν σε εκκρεμότητα. Από την άλλη πλευρά, υπήρξαν φωνές που βρήκαν σύμφωνους τους παρόντες, όπως αυτές του Νίκου Μπάρδη και του Δημήτρη Φιλιππίδη, που τόνισαν ότι η αλλαγή σκυτάλης στην Ομοσπονδία δεν μπορεί να περιμένει.

«Κάθε μέρα που περνάει και δεν παίρνουμε αποφάσεις, τόσο καταστρέφεται η Ομοσπονδία και αυτά που καταφέραμε τα τελευταία χρόνια, για να την φέρουμε σε ένα επίπεδο. Για παράδειγμα, τα εθνικά θέματα τρέχουν και κανείς δεν ασχολείται από την Ομοσπονδία. Δεν ξέρω ποια θα είναι η διαδικασία, αυτήν θα την βρείτε εσείς, είναι δική σας δουλειά, αλλά θα πρέπει επιτέλους να προχωρήσουμε», τόνισε ο κ. Φιλιππίδης.

Από την πλευρά του, ο Ευστάθιος Βαλλιώτης αναφέρθηκε στην ανάγκη ποιοτικών αλλαγών στην εκπροσώπηση και διοίκηση της Ομοσπονδίας, τονίζοντας πως η ηγεσία θα πρέπει να δοθεί σε ομογενή που θα έχει την παιδεία και την προσωπικότητα για να αναλάβει τον ρόλο.

Κ. Μεϊμάρογλου: Παράνομες οι διαδικασίες

Τις διαδικασίες και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης αμφισβήτησε ευθέως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ο οποίος έκανε λόγο για παραβίαση του Καταστατικού, αλλά και της συμφωνίας που διέπει την ανάθεση της διοίκησης στους πρώην προέδρους.

«Πώς θα κάνουν το συνέδριο; Η Ομοσπονδία διοικείται από πρώην προέδρους. Ο συντονιστής εφαρμόζει τις αποφάσεις των προέδρων, δεν διοικεί μόνος του. Αυτά που κάνουν είναι παράνομα», ανέφερε ο κ. Μεϊμάρογλου στον «Ε.Κ.», υποστηρίζοντας ότι η ατζέντα δεν διαμορφώθηκε όπως τυπικά προβλέπεται.

«Επρεπε να υπήρχε μια ατζέντα που να την εγκρίνουν οι πρώην πρόεδροι. Αυτά τα θέματα έπρεπε να κοινοποιηθούν δέκα μέρες νωρίτερα. Ο κ. Κακούρος πρέπει να εκτελεί τις αποφάσεις των πρώην προέδρων, όχι ό,τι θέλει αυτός», ανέφερε ο κ. Μεϊμάρογλου, ενώ ο Πέτρος Γαλάτουλας απάντησε πως «η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο όργανο».

«Το ανώτατο όργανο είναι η Γενική Συνέλευση. Αυτό είχαμε συμφωνήσει όταν πήραμε απόφαση να αναλάβει η επιτροπή των πρώην προέδρων. Αυτό είναι υπογεγραμμένο. Ο κ. Μεϊμάρογλου δεν γνωρίζει το Καταστατικό. Το έχει παραβιάσει. Αν είναι ανώτερος από την Γενική Συνέλευση να μας το πει», είπε ο κ. Γαλάτουλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου