Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Παραιτήθηκε ο Γ. Καντώνης από την προεδρία του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής

Τετάρτη, 26 Μαΐου, 2021

ΒΟΣΤΩΝΗ. Την παραίτησή του υπέβαλε την Τρίτη, 25 Μαΐου, ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, Γεώργιος Καντώνης, προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και την Εφορεία των Σχολών.

Πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι ανάμεσα στα άλλα που υπαγόρευσαν στον κ. Καντώνη να παραιτηθεί είναι κάποιες ενέργειες και αποφάσεις του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου σχετιζόμενες με τη Σχολή χωρίς την επιβαλλόμενη, όπως υποστηρίζει, από τις προβλεπόμενες διαδικασίες επίβλεψη ή πληροφόρηση της Εφορείας.

Σε επικοινωνία του «Ε.Κ.» με τον κ. Καντώνη, αφού επιβεβαίωσε την παραίτησή του, τόνισε πως «δεν θέλω να προβώ σε καμία δήλωση». Στην ερώτηση αν ο Αρχιεπίσκοπος την αποδέχθηκε, είπε ότι «δεν έχω ακούσει από τον Αρχιεπίσκοπο».

Επίσης, σε επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και πρόεδρο της Εφορείας του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής μας είπε «δεν έχω κάποια δήλωση».

Εν τω μεταξύ, γίνονταν διάφορες διαβουλεύσεις για την εύρεση λύσης και ανάκλησης της παραίτησης του κ. Καντώνη, ο οποίος μάλιστα στην επιστολή της παραίτησής του έχει βάλει ημερομηνία 25 Μαϊου 2019, αντί 2021.

Εθνικός Κήρυξ

Ο πρόεδρος ΤΟΥ Ελληνικού Κολεγίου της Θεολογικής Σχολής Γεώργιος Καντώνης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ HCHC

Ο κ. Καντώνης διορίσθηκε στην Προεδρία του Ελληνικού Kολεγίου και της Θεολογικής Σχολής πριν από περίπου 18 μήνες και μάλιστα σε μία εποχή που η Σχολή είχε φθάσει στα έσχατα όρια φθίσης επί προηγούμενων διοικήσεων της Αρχιεπισκοπής, αλλά και της Σχολής, θεσμικώς, ακαδημαϊκώς και οικονομικώς, ενώ κινδύνευε να χάσει την ακαδημαϊκή της αναγνώριση από τις Αρμόδιες Ακαδημαϊκές Αρχές.

Οπως έχει γράψει αρκετές φορές ο «Ε.Κ.», ο κ. Καντώνης με τη συμπαράσταση και υποστήριξη του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου κατόρθωσε και διέσωσε την ακαδημαϊκή αναγνώριση της Σχολής, προέβη σε αλλαγές στο καθηγητικό Σώμα συμπεριλαμβανομένης και της απόλυσης έξι καθηγητών από αμφότερα τα Σχολεία, Ελληνικό Κολέγιο και Θεολογική Σχολή, καθιέρωσε κανόνες διοίκησης της Σχολής και διαφάνειας των οικονομικών της. Ακόμα, προέβη στον διορισμό αντιπροέδρων Ακαδημαϊκών και Διοικητικών Θεμάτων και πρόσφατα στον διορισμό στην κοσμητεία της Σχολής του επιφανή καθηγητή της Καινής Διαθήκης από το Πανεπιστήμιο Princeton (Πρίνσετον), π. Γεωργίου Παρσένιου.

Ανάμεσα στον σχεδιασμό του, όπως είχε δηλώσει στην τελευταία συνέντευξή του στον «Ε.Κ.», ήταν η οικονομική ανασυγκρότηση της Σχολής, η εύρεση δωρητών και η εκστρατεία προσέλκυσης φοιτητών αμέσως μετά την ελάφρυνση της πανδημίας.

Μέλη της Εφορείας είπαν στον «Ε.Κ.» πως ο κ. Καντώνης αισθάνεται πως ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ενώ μέχρι τώρα επαινούσε και εξύψωνε τον κ. Καντώνη για το έργο του στη Σχολή, ωστόσο κάποιες πρόσφατες ενέργειες του Αρχιεπισκόπου οι οποίες ενδεχομένως να σχετίζονται και με την προ εβδομάδος Επισκοποίηση του Εκκλησιάρχη της Σχολής, εψηφισμένου Επισκόπου Ναζιανζού Αθηναγόρα Ζηλιασκόπουλου, δίνουν την εντύπωση ότι δεν υφίσταται πλέον η Αρχιεπισκοπική στήριξη, χωρίς την οποία δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τα καθήκοντά του.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου