Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Κομισιόν: Κανένας ταξιδιωτικός περιορισμός για τους εμβολιασθέντες

 Τρίτη, 1 Ιουνίου, 2021

Η εισήγηση της Κομισιόν για τη νέα σύσταση σχετικά με την αποκατάσταση της ελεύθερης μετακίνησης

komision-kanenas-taxidiotikos-periorismos-gia-toys-emvoliasthentes-561382615

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Κανένας περαιτέρω περιορισμός (τεστ, περίοδο καραντίνα) δεν πρέπει να επιβάλλεται σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα ή σε άτομα με αποδεικτικό ανάρρωσης από την Covid-19 που ταξιδεύουν εντός της Ε.Ε., σύμφωνα με την εισήγηση της Κομισιόν για τη νέα σύσταση σχετικά με την αποκατάσταση της ελεύθερης μετακίνησης.

Η Επιτροπή, όπως ανέφερε προ ολίγου ο επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς, εισηγείται επίσης να μην επιβάλλεται υποχρέωση τεστ σε ταξιδιώτες από “πράσινες” περιοχές (στον επιδημιολογικό χάρτη του ECDC), ούτε σε παιδιά κάτω των 6 ετών. Για όσους ταξιδεύουν από «πορτοκαλί» ή «κόκκινες» περιοχές, θα αρκούν αρνητικά τεστ (72 ωρών για τα PCR, 48 ωρών για rapid αντιγόνου). Για τις κόκκινες περιοχές θα μπορεί να επιβάλλεται και περίοδος καραντίνας σε όσους δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν έχουν αναρρώσει από την ασθένεια. Τέλος, θα συνεχίσουν να αποθαρρύνονται οι μετακινήσεις από τις «βαθυκόκκινες» περιοχές. Τα κράτη-μέλη θα έχουν τη δυνατότητα, σύμφωνα με την πρόταση της Κομισιόν, να υιοθετήσουν μία πιο χαλαρή προσέγγιση, π.χ. επιτρέποντας αφίξεις χωρίς τεστ για άτομα που έχουν κάνει μόνο την πρώτη από δύο δόσεις του εμβολίου.

Σχετικά με το «φρένο εκτάκτου ανάγκης», ο Βέλγος επίτροπος ανέφερε ότι θα είναι δυνατή η επαναφορά επιπλέον περιορισμών για τους πλήρως εμβολιασμένους και όσους έχουν αναρρώσει σε περίπτωση «ραγδαίας επιδείνωσης» της επιδημιολογικής κατάστασης σε κάποιο κράτος-μέλος. Ανέφερε επίσης ότι ήδη από αύριο θα ξεκινήσει να λειτουργεί η ευρωπαϊκή ψηφιακή πύλη για το Πιστοποιητικό Covid, με 7 κράτη-μέλη να είναι έτοιμα να αρχίσουν να εκδίδουν Πιστοποιητικά (μεταξύ αυτών είναι και η Ελλάδα).

Στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της περασμένης εβδομάδας, οι «27», ως «επόμενο βήμα, προκειμένου να διευκολυνθεί η ελεύθερη κυκλοφορία στην Ε.Ε.», ζήτησαν «την αναθεώρηση της σύστασης του Συμβουλίου όσον αφορά τις μετακινήσεις εντός της Ε.Ε. έως τα μέσα Ιουνίου».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου