Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Eurovision: Η Γαλλία δεν θα υποβάλει ένσταση «ό,τι κι αν δείξει το τεστ» για τους Maneskin

Τρίτη, 25 Μαΐου 2021

Παρότι βρίσκεται στη δεύτερη θέση και παρότι πρόκειται για την καλύτερη κατάταξη της χώρας εδώ και 30 χρόνια.

VYACHESLAV PROKOFYEV VIA GETTY IMAGES

Η Γαλλία ζήτησε τη Δευτέρα 24 Μαΐου «απόλυτη διαφάνεια» στην υπόθεση που έχει ανακύψει με τον τραγουδιστή του ιταλικού συγκροτήματος Mâneskin, που κέρδισε τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Γαλλίδα Μπαρμπαρά Πραβί, αλλά δεν θα προχωρήσει σε ένσταση.

Ο Νταμιάνο Νταβίντ δέχθηκε να υποβληθεί σε τεστ για χρήση ναρκωτικών μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο φαίνεται να σκύβει και να ακουμπά το τραπέζι μπροστά του με τη μύτη του, ενώ διεξαγόταν ο διαγωνισμός το Σάββατο το βράδυ στο Ρότερνταμ, μια κίνηση που σε κάποιους δημιούργησε την εντύπωση ότι έκανε χρήση κοκαΐνης.

«Νομίζω ότι πρέπει να μην υπάρχει καμία αμφιβολία και να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια», δήλωσε ο Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC.

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), η διοργανώτρια της ψηφοφορίας, «θα λάβει μέτρα εάν κριθεί απαραίτητο», δήλωσε ο ίδιος. «Τεστ, εάν υπάρχει πρόβλημα, κυρώσεις. Και εάν δεν υπάρχει πρόβλημα, τόσο το καλύτερο και θα αναγνωρίσουμε αυτή την όμορφη νίκη», δήλωσε.

«Προβλέπονται μέτρα κυρώσεων, έως και πιθανή ακύρωση στην περίπτωση προβλήματος», υπογράμμισε ο Γάλλος υφυπουργός.

Ο τραγουδιστής πρέπει να υποβληθεί σε τεστ κατά την επιστροφή του στην Ιταλία, με τα αποτελέσματα να εκδίδονται εντός 48 ωρών, δήλωσε ο Κλεμάν Μπον, που ζήτησε ταχύτερα τεστ για αυτό το είδος διαγωνισμού.

«Δεν θέλω να είμαι κακός παίκτης. Χαιρετίζω την Ιταλία διότι είναι σήμερα η νικήτρια», δήλωσε ο ίδιος, ένθερμος υποστηρικτής της Μπαρμπαρά Πραβί το Σάββατο το βράδυ από το Ρότερνταμ όπου παρακολουθούσε την εκδήλωση.

Η Ντελφίν Ερνότ, επικεφαλής του δικτύου France Télévisions που επιβλέπει την αποστολή της χώρας, απέκλεισε από την πλευρά της την υποβολή ένστασης στην περίπτωση θετικού τεστ.

«Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του τεστ, η Γαλλία δεν έχει σε καμία περίπτωση την πρόθεση να υποβάλει ένταση», δήλωσε η ίδια στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

«Η ψηφοφορία είναι ξεκάθαρα υπέρ της Ιταλίας. Δεν έκλεψε τη νίκη της και αυτό είναι που μετράει», πρόσθεσε η ίδια.

Χωρίς ένσταση από τη Γαλλία, δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή στην κατάταξη ό,τι κι αν συμβεί.

Η Μπαρμπαρά Πραβί, που κατέκτησε τη δεύτερη θέση με το τραγούδι «Voilà», η καλύτερη κατάταξη της Γαλλίας εδώ και 30 χρόνια, εμφανίστηκε επίσης αποστασιοποιημένη σε ό,τι αφορά τη διαμάχη για τους Ιταλούς. «Η πραγματικότητα είναι ότι αυτοί είναι οι άνθρωποι που ψηφίστηκαν και από το κοινό και από τις επιτροπές. Μπορεί να παίρνουν ναρκωτικά... να φορούν το σλιπάκι τους ανάποδα ή ή οτιδήποτε… δεν είναι δικό μου πρόβλημα», είπε το βράδυ της Κυριακής 23 Μαΐου στο δίκτυο France2.

HuffPost Gr, Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου