Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Ελεύθεροι να επιστρέψουν στη χώρα οι Αμερικανοί με ληγμένα διαβατήρια

 Σάββατο, 29 Μαΐου, 2021

Αssociated Press

Φωτ. αρχείου: Υπάλληλοι στο αεροδρόμιο «La Guardia», στην Νέα Υόρκη, δεν ξεχνούν να φορούν τις μάσκες τους ενώ βοηθούν τις επιβάτες. (AP Photo/Frank Franklin II)      

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΑΡ»). Η κυβέρνηση του Μπάιντεν αναφέρει ότι πολλοί Αμερικανοί πολίτες που κατέχουν πρόσφατα ληγμένα διαβατήρια των ΗΠΑ θα έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους από το εξωτερικό μέχρι το τέλος του έτους.

Επικαλούμενο τις καθυστερήσεις στην ανανέωση διαβατηρίων που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι ορισμένα διαβατήρια που έληξαν την 1η Ιανουαρίου 2021 ή μετά, θα γίνουν δεκτά για την επανεισδοχή στις Ηνωμένες Πολιτείες έως τις 31 Δεκεμβρίου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η πανδημία ανάγκασε το υπουργείο και τις περισσότερες πρεσβείες και προξενεία να κλείσουν ή να μειώσουν σημαντικά τις υπηρεσίες διαβατηρίων.

«Οι αξιωματούχοι των τελωνείων και της προστασίας των συνόρων θα κάνουν δεκτά ορισμένων διαβατηρίων των ΗΠΑ που έχουν λήξει, βοηθώντας την είσοδο στη χώρα Αμερικανών πολιτών που έχουν πληγεί από καθυστερήσεις ραντεβού σε πρεσβείες και προξενεία στο εξωτερικό λόγω της πανδημίας του Covid-19», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά τη Δευτέρα.

Το κλείσιμο είχε ως αποτέλεσμα χρόνους αναμονής άνω των δύο μηνών σε ορισμένες περιπτώσεις για την επεξεργασία ανανέωσης διαβατηρίου και παραμένει και σήμερα μία σημαντική καθυστέρηση σε ορισμένα προξενεία. Το Υπουργείο προειδοποίησε, ωστόσο, ότι τα διαβατήρια που έληξαν πρόσφατα δεν ισχύουν για διεθνή ταξίδια από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή για ταξίδια μεταξύ τρίτων χωρών που δεν συνδέονται άμεσα με την επιστροφή ταξιδιού στις ΗΠΑ.

«Τα διαβατήρια που έχουν λήξει πρόσφατα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ταξιδέψουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε διεθνή προορισμό ή για να ταξιδέψουν σε ξένη χώρα για οποιαδήποτε διάρκεια παραμονής μεγαλύτερη από μια ανταπόκριση αεροδρομίου καθ' οδόν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες ή σε έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε το υπουργείο.

Διευκρινίστηκε πάντως ότι δεν είναι όλα τα διαβατήρια που έχουν λήξει επιλέξιμα και προέτρεψε τους Αμερικανούς να ελέγξουν την κατάστασή τους στο Διαδίκτυο στη διεύθυνση: https://travel.state.gov/content/travel/en/traveladvisories/ea/covid-19-information.html before finalizing travel arrangements.

Μεταξύ των απαιτήσεων είναι ότι το διαβατήριο που έληξε ισχύει αρχικά για 10 χρόνια, ότι το διαβατήριο δεν έχει καταστραφεί ή τροποποιηθεί και ότι ο ταξιδιώτης έχει τη φυσική κατοχή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου